Prozkoumejte výhody členství v jediném oficiálním českém BMW Auto klubu ZDE a rozšiřte naše řady 😉 - info ZDE a jsme také na Facebooku a Instagramu

BMW Z4 E85 - rozvody, ventily, vodní pumpa.

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Zpráva
Autor
Marrekk

BMW Z4 E85 - rozvody, ventily, vodní pumpa.

#1 Příspěvek od Marrekk »

Ahoj,
mám Z4 E85, 2,5i 141Kw M54(B25), 5-ti kvalt, rv. 2006, cca 220.000km najeto (motor jde krásně tiše bez pazvuků, cvakání či jiných zvukových projevů a to i na studený motor po nastartování).

Co jsem zjišťoval, jsou u tohoto motoru rozvody řešené rozvodovým řetězem a ventily mají vymezování ventilových vůlí hydroštely. Předepsané servisní intervaly na výměnu údajně nejsou...

Chtěl bych se zeptat:

1.jak moc jsou rozvody u této motorizace kvalitní, trvanlivé/spolehlivé a je záhodno je preventivně nechat při nájezdu nad 200tis vyměnit (vč. veškerého příslušenství jako napínák, vodící lišta, možná řetězová kola)?
2 . Nechal jste si to již někdo měnit, na kolik vás to cca přišlo? Ptal jsem se v autorizovaném servisu a bylo mi řečeno že odhad ceny vč. materiálu+ práce cca 100-150tis! Je to hodně práce...?
3. Vyžadují hydroštely nějakou preventivní kontrolu/výměnu při nájezdech 200tis + , nejsou s nimi problémy?
4. Doporučíte preventivní výměnu vodní pumpy? Je vypozorováno, kolik cca km v průměru bez problémů původní pumpa vydří?
5. Měl bych se na něco konkrétního, co by se mohlo nevyplatit opomenout, zaměřit, co by se mělo raději při tomto nájezdu vyměnit zkontrolovat ( Vím o té klapce v sání).

Jaký by jste doporučily konkrétní motorový, převodový olej + olej do diferenciálu?

Děkuji
pavproch

Re: BMW Z4 E85 - rozvody, ventily, vodní pumpa.

#2 Příspěvek od pavproch »

Mám taky Z4, ale N52 a jen 100kkm... čili k M54 neporadím... ale aspoň woleje jo:
motorový: (ultra drahý, ale jako jediný garantuje mazání i při 140st C teploty woleje) Millers Oils CFS 5w40
převodový: používám VÝHRADNĚ OEM MTF-LF3
diff: (mám Quaife LSD) = Millers Oils CRX NT+ 75W-90