Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 530d - Padání aut. převodovky do nouzového režimu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
PearlJam

Re: E39 530d - Padání aut. převodovky do nouzového režimu

#41 Příspěvek od PearlJam »

Zdar, tak aktualizace stavu s převodovkou. Za poslední cca 1000 km to do nouzového režimu nespadlo. Moje podezření padlo na turbo, které sice nebylo KO, ale jaksi po 350 tis. km se už tak lehce nechtělo roztáčet (porovnával jsem to s repasovaným středem). Zrepasoval jsem si ho za 3500 Kč (to původní, které bylo měněno v 70 tis. km a bylo KO). Musím teda podotknout, že teď ten motor nabral po výměně turba nový dech a jde cítit rozdíl ve výkonu.

Převodovka a motor si asi lépe rozumí a proto to přestalo dělat. Vůbec bych nevěřil, že to může padat do nouzáku náhodně kvůli turbu. Při výměně turba jsem taky dal nové podtlakové regulatory jak pro turbo, tak pro ERG ventil. Vyměnil jsem taky ty velké gumové "puky" na zadní nápravě a ložisko na kardanu, to s tou převodovkou taky mohlo souviset (mohly se snížit vibrace, které ji mohly vadit).

Turbo jsem původně měnit nechtěl, ale vzhledem k tomu, že jsem potřeboval vyměnit vlnovce na výfuku, tak muselo jít ven spolu s katalyzátorem, nešlo katalyzátor odšroubovat od turba.
Odpovědět