Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Brno - Servis na olej v prevodovce

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Lukas40

Re: Brno - Servis na olej v prevodovce

#21 Příspěvek od Lukas40 »

macher píše:V Renocaru (taktéž i v Cartecu) neumí udělat komplet výplach. Nemá smysl to tam řešit. V Brně nevím o žádné firmě, co ma na to masinu. Ja jezdím tady https://www.zf-pakra.cz/osobni-vozidla- ... ych-naplni

Cena obvykle 15-20 tisíc.

Dělám to v rozsahu 70-120 tisíc km. Auta, co jezdí po městě dávám na spodek intervalu, naopak dalnicaky horní interval.
Cartec a Renocar to je tragédie
Lukas40

#22 Příspěvek od Lukas40 »

Když by někdo potřeboval co koliv s automatem nebo jen vyměnit olej.Tak dejte vědět není problém..
paca

#23 Příspěvek od paca »

Lukas40 píše:Když by někdo potřeboval co koliv s automatem nebo jen vyměnit olej.Tak dejte vědět není problém..
Přibližná lokalita?
Lukas40

#24 Příspěvek od Lukas40 »

OV
stevebmw

#25 Příspěvek od stevebmw »

Lukas40 píše:Jo vyteče to všechno
prosím Tě, zaujal mě tvoje informace ohledně proplachu převodovky. Třeba tady na f30 fóru https://f30.bimmerpost.com/forums/showt ... ?t=1798625 se diskutuje, že se klukům podařilo vypustit pouze 5,5 - 6L oleje a ne víc.
Někdo jim tam napsal: Unless you flush the torque converter + oil cooler you won't get the full amount back in there.

Co si o tom myslíš?
Lukas40

#26 Příspěvek od Lukas40 »

Tohle množství co vypustili tak je jen částečná výměna a né proplach, tohle vypustili jen z vany,a zbytek náplně což je asi 3az 4 litry zůstal v hydromenici.Ten odkaz tím myslí že flush je mašina na provedení proplachu a cooler je že vše to má vyměnit a protáhnout i přes chladič přes trubky chlazení automatu a vytáhne se všechna náplň i z hydromenice.Tohle je proces celé náplně proplach i s hydromenicem.
Lukas40

#27 Příspěvek od Lukas40 »

A converter je hydromenic to že tou mašinou vymění olej i v hydromenici.
stevebmw

#28 Příspěvek od stevebmw »

díky, tomuhle objasnění bych zřejmě rozuměl.
A je teda vypuštění oleje přes vanu, bez proplachu dostatečné? Proplach = starý olej z hydroměniče ven + nový dovnitř

Já se v tom pořád ztrácím, z předchozích stránek diskuse jsem pochopil (možná blbě), že proplach není třeba.
El_Fuego Člen Klubu
Člen Klubu

#29 Příspěvek od El_Fuego Člen Klubu »

Pokud neuděláš proplach, vyměníš jen cca 1/2 náplně, která se ti stejně po chvilce znehodnotí až se ti naředí s tím, co ti tam zůstalo. Za mě rozhodně udělat proplach, nemá smysl to dělat polovičatě
F06 640i Xdrive - Spacegrau Metallic
EX E63 630i - Saphirschwarz Metallic
EX E46 316ti Compact - Japanrot
EX E36 323i Saloon - Orientblau Metallic
EX E36 316i Compact - Hellrot
Lukas40

#30 Příspěvek od Lukas40 »

Podle mého názoru je proplachy zbytečný stejně nejde napojit všechno a málo kdo opravdu ten proplach dělá spíš jen proplachujou peněženky.Ja dělám proplachy jen na přání zákazníka mašinou je to individuální.Je to jen pračka peněz na lidi,za ty roky co dělám automatické převodovky tak už jsem toho opravdu viděl hodně co se proplachu týká.Kdysi se proplachy vůbec nedělali a byl klid!
stevebmw

#31 Příspěvek od stevebmw »

Tak já to teda raději vezmu od začátku, protože mi stále uniká jestli se u převodovky ZF 8AT 8HP70 má dělat proplach nebo ne.

----
Lukas40 píše:Podle mého názoru je proplachy zbytečný stejně nejde napojit všechno a málo kdo opravdu ten proplach dělá spíš jen proplachujou peněženky.Ja dělám proplachy jen na přání zákazníka mašinou je to individuální.Je to jen pračka peněz na lidi,za ty roky co dělám automatické převodovky tak už jsem toho opravdu viděl hodně co se proplachu týká.Kdysi se proplachy vůbec nedělali a byl klid!
z tohoto příspěvku jsem pochopil, že proplach není třeba
-----

-----
Lukas40 píše:Tohle množství co vypustili tak je jen částečná výměna a né proplach, tohle vypustili jen z vany,a zbytek náplně což je asi 3az 4 litry zůstal v hydromenici.Ten odkaz tím myslí že flush je mašina na provedení proplachu a cooler je že vše to má vyměnit a protáhnout i přes chladič přes trubky chlazení automatu a vytáhne se všechna náplň i z hydromenice.Tohle je proces celé náplně proplach i s hydromenicem.

z tohoto příspěvku jsem pochopil, že bez proplachu nevyměním olej v hydroměniči
-----

Takže prosím pro mě polopatické vysvětlení jak to je s tím proplachem, resp. výměnou celé olejové náplně
Lukas40

#32 Příspěvek od Lukas40 »

U ZF 8HP70 je proplach naprosto zbytečný.Tam když se sundá vana a povolí se mechatronik tak vyteče celá náplň i z hydromenice.
Lukas40

#33 Příspěvek od Lukas40 »

Taky už jsem měl případy kdy dělali proplach a převodovku po pár kilometrech spálili.
Odpovědět