Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Pokovené sklo?
- desmosedici-rr
Re: Pokovené sklo?
E61 N62TU
- desmosedici-rr
GENEVO FF však kromě funkce parkovacího asistenta dokáže ochránit také před změřením laserovým měřičem rychlosti. Ve většině zemí EU nesmí být laserová ochrana v "provozuschopném stavu" nebo "používána". Její držení však většinou není zákonem zakázáno. V zemích, kde je zakázáno držení laserové ochrany pak nemůže být postihováno držení homologovaného parkovacího asistentu (s deaktivovanou rušící funkcí). Pro případ cesty do některé z těchto zemí tedy lze toto zařízení jednoduše deaktivovat.
https://www.genevo.com/cz/genevo-ff/
https://www.genevo.com/cz/genevo-ff/
E61 N62TU
Vím, že to prodejce píše...že stačí instalaci "zneprovoznit" a tím je to legálos....ale věříš tomu, že když tě zastaví Německý polizei, že to tak bude brát? V té reportáži na Primě v závěru říká, že v sousedním Německu je jen samotná instalace v autě nelegálos...a na majitele kouká pokutka v řádů tisíců euro....
Podle mě tam tak banánový zákony nemají...
Třeba s tím už někdo má osobní zkušenost... ?
Mě někdo řikal a nebo jsem to někde četl...to už si nepamatuju...že jel týpek do Němec a měl na skle přenosný antiradar....před čárou to sundal a hodil do kufru. Zastavili je policajti a viděli obtisk na skle...nechali si otevřít kufr a tam našli antiradar....a už pán cáloval....je to sice "jedna paní povídala"....ale...
Podle mě tam tak banánový zákony nemají...

Třeba s tím už někdo má osobní zkušenost... ?
Mě někdo řikal a nebo jsem to někde četl...to už si nepamatuju...že jel týpek do Němec a měl na skle přenosný antiradar....před čárou to sundal a hodil do kufru. Zastavili je policajti a viděli obtisk na skle...nechali si otevřít kufr a tam našli antiradar....a už pán cáloval....je to sice "jedna paní povídala"....ale...

Pokud tě zastaví Němec a zjistí, co ten rámeček umí, tak mu bude uplně jedno, že si to měl vypnuté. Tam je zakázané už držení takovéto věci. O třeba takovém Švýcarovi ani nemluvě. Slyšel jsem takových historek mraky.
Kdysi jsem absolvoval kontrolu švýcarským policejním sborem s přenosným AR hozeným v kufru pod podlahou, bo jsem ho zapomněl nechat doma. Byla to taková ta kontrola, kdy jsme stáli 2m od auta, nesměli se pohnout a policajti pobíhali po autě a otevírali krabičky s buchtama, jestli se v nich náhodou neschovává nějaký utečenec. Kufr prolezli celý, jenom podlahu nenadzvedli. Takovou hromadu štěstí podruhé v životě mít asi nebudu
Kdysi jsem absolvoval kontrolu švýcarským policejním sborem s přenosným AR hozeným v kufru pod podlahou, bo jsem ho zapomněl nechat doma. Byla to taková ta kontrola, kdy jsme stáli 2m od auta, nesměli se pohnout a policajti pobíhali po autě a otevírali krabičky s buchtama, jestli se v nich náhodou neschovává nějaký utečenec. Kufr prolezli celý, jenom podlahu nenadzvedli. Takovou hromadu štěstí podruhé v životě mít asi nebudu

V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

- Itchythefirst
Tak to ani omylem, nedavno me staveli kousek od Drazdan, pet aut i s coklem, hrabali se v tom aute asi dve hodiny a rozbalili nam uplne vsechno :-\ Samozrejme bez jakehokoli extra povoleni, proste jen "rutinni" silnicni kontrola :-\cheater píše:...ale když tě takhle začnou lustrovat auto tak k tomu musí mít snad nějaký povolení?
Tak už je na skle
Ten kabel do zapalovače je ale třeba pořešit....koukal jsem, že prodávají samostatný káblik - kam ho připojit - někam ke stropnímu světýlku?
https://www.genevo.com/cz/kabel-pro-pev ... enevo-max/

Ten kabel do zapalovače je ale třeba pořešit....koukal jsem, že prodávají samostatný káblik - kam ho připojit - někam ke stropnímu světýlku?
https://www.genevo.com/cz/kabel-pro-pev ... enevo-max/
- Přílohy
-
- IMG_3919.JPG (833.56 KiB) Zobrazeno 7705 x
- Itchythefirst
Jakej to ma odber? Asi bych to natahnul az do pojistkovky.
Já to mám zapojené někde u lampičky. Petr ti řekne blíž. Díval se na to, když řešil šíbr.
Btw. Max má hezkou vychytávku
Btw. Max má hezkou vychytávku

V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

Jaký to má odběr, to vůbec nevím...
Ideální by to bylo zapojit někam, kam jde proud až po zapnutí klíčků...aby to pak zbytečně neodebíralo proud když je auto vypnuté.
Dneska jsem je do Prahy a žádnou takovou hlášku mi to neřikalo ?
To je asi jen při nějaké specifické události ne?
Jinak mě k tomu napadá - když je to vyráběno českou firmou pro ČR, kde je třeba mít ten radar nastojato, tak proč je display naležato....tam mohli dát nějakou možnost to třeba přepnout....sice drobnost....ale škoda no...
Ideální by to bylo zapojit někam, kam jde proud až po zapnutí klíčků...aby to pak zbytečně neodebíralo proud když je auto vypnuté.
Dneska jsem je do Prahy a žádnou takovou hlášku mi to neřikalo ?

Jinak mě k tomu napadá - když je to vyráběno českou firmou pro ČR, kde je třeba mít ten radar nastojato, tak proč je display naležato....tam mohli dát nějakou možnost to třeba přepnout....sice drobnost....ale škoda no...

Trochu oživím téma ať případně ušetřím nervy někomu kdo bude měnit okno
....
S novou palubkou s HUD přišla na řadu i výměna čelního okna, kdy jsem zjistil, že kód na skle, vůbec nevypovídá o sklu jako takovém
Sklenář mi poslal fotku okna ke schválení (resp. značku) a já jak na to čuměl, tak si říkám že to je nějaký divný - to sklo má komplet všechny čísla stejné jako sklo, které tam už mám. Tak si říkám no tvl přeci nebudu měnit to samé okno. Co když mi tam tenkrát dali okno pro HUD, aniž bych to věděl (tenkrát jsem chtěl determální za každou cenu), prostě na skladě měli determál s HUD, tak ho tam dali. Obraz na skle mi rozmazanej nepřišel, takže mi to začlo vrtat, jestli to má vůbec smysl. No nakonec jsem nahlodal i Snejka, který mi začal zjišťovat a výsledek je takový, že ty čísla jsou jenom o typu jestli jde o determální nebo ne. Jestli to sklo je pro HUD člověk vidí jenom na spodním okraji pod torpedem, jinak není šance zjistit o jaké sklo jde
Horní tam je a spodní tam půjde

S novou palubkou s HUD přišla na řadu i výměna čelního okna, kdy jsem zjistil, že kód na skle, vůbec nevypovídá o sklu jako takovém

Horní tam je a spodní tam půjde
- Přílohy
-
- IMG-20221110-WA0001.jpg (136.21 KiB) Zobrazeno 2867 x
-
- IMG-20221110-WA0002.jpg (136.1 KiB) Zobrazeno 2867 x
-
- Člen Klubu
Takže tam pujde origo se znáčkem? Inu proti gustu žádnej dišputát.
Zrovna mám jednu zkušenost kdy budu muset měnit čelní sklo po šutru na E60. Autosklenář mi řekl, že jsou ta skla co do tloušťky a kvality úplně totožná pač je dodává stejná továrna, akoráth s logem BMW stojí 2x dráž, klasika což už pojistka nepokryje. Většinou bere na výběr ten Splintex, Saint-Gobain či AGC podle toho co zrovna je. Senzor na dešťák a čidlo mlžení mají prý automaticky. Zde je záruka kvality OK, samozřejmě varoval před low cost čínou kde je občas vada ve skle, homogenita atd..
Co mi dal kupodivu na výběr tak buď se zelenomodrým, nebo šedým pruhem obě schválené pro provoz na danej model. To je dobrý ladit k barvě laku. Jinak dobrej point s tím HUD, ještě že jsem to neuspěchal. Říkám si, že bych do budoucna taky přehodil palubku s HUD která je jiná, nějak jsem nevěděl že musí být jiné i sklo.
Zrovna mám jednu zkušenost kdy budu muset měnit čelní sklo po šutru na E60. Autosklenář mi řekl, že jsou ta skla co do tloušťky a kvality úplně totožná pač je dodává stejná továrna, akoráth s logem BMW stojí 2x dráž, klasika což už pojistka nepokryje. Většinou bere na výběr ten Splintex, Saint-Gobain či AGC podle toho co zrovna je. Senzor na dešťák a čidlo mlžení mají prý automaticky. Zde je záruka kvality OK, samozřejmě varoval před low cost čínou kde je občas vada ve skle, homogenita atd..
Co mi dal kupodivu na výběr tak buď se zelenomodrým, nebo šedým pruhem obě schválené pro provoz na danej model. To je dobrý ladit k barvě laku. Jinak dobrej point s tím HUD, ještě že jsem to neuspěchal. Říkám si, že bych do budoucna taky přehodil palubku s HUD která je jiná, nějak jsem nevěděl že musí být jiné i sklo.
Tomasis - dobré info. Ale tedy vidím, že číselné označení je totožné u původního i nového okna. Nemohl by jsi nafotit to rozdílné označení definující zda to je pro HUD nebo není?
Vždyť to tam píšu
Není žádný rozdíl v číselném označení
Jenom dole ve spodní (rozuměj neviditelné) části je nápis HUD
Proto jsem to sem dal, aby někdo při případné výměně nepanikařil jako já 

Já jsem právě myslel, že by jsi nafotil, jak vypadá to označení skla pro HUD...nepochopil jsem, že tam je přímo nápis "HUD"
Ale i tak - až to budeš mít přístupné a vzpomeneš si, tak to nafoť - ať víme, kde přesně ten nápis je a jak to přesně vypadá.
Díky.
A hoď jsem nějaký fotky z procesu
Jak vypadají světla?
PS: jak píše o tom skle....ty jsi si tu 6ku kupoval jako novou ? Že píšeš, že jsi chtěl determální sklo...?
A když si zkoušel ten HUD, tak na tom tvém stávajícím skle ten HUD nebyl rozmazaný? Takže by to šlo provozovat i na obyč skle? Někde jsem to myslím četl, že to není tak hrozný...?

Ale i tak - až to budeš mít přístupné a vzpomeneš si, tak to nafoť - ať víme, kde přesně ten nápis je a jak to přesně vypadá.
Díky.
A hoď jsem nějaký fotky z procesu

PS: jak píše o tom skle....ty jsi si tu 6ku kupoval jako novou ? Že píšeš, že jsi chtěl determální sklo...?
A když si zkoušel ten HUD, tak na tom tvém stávajícím skle ten HUD nebyl rozmazaný? Takže by to šlo provozovat i na obyč skle? Někde jsem to myslím četl, že to není tak hrozný...?
Ve středu jdu na montáž
Měl jsem to asi tři roky zpátky u Pletky a chtěl jsem tam determální sklo, které tam před tím nebylo. A teď když jsem viděl ty čísla jsem si začal myslet že tam tenkrát mohli mít na skladu determální i s HUD a prostě ho tam dali... Ten obraz je uplně v pohodě a dovedu si představit s tím jezdit, jenže jsem prostě magor a musím mít všechno nej ... 
Světla pořád ve výrobě, ladí se detaily aby to na pohled vypadalo že tak to prostě má být
Takhle to má být ve spodní části

Světla pořád ve výrobě, ladí se detaily aby to na pohled vypadalo že tak to prostě má být

Takhle to má být ve spodní části
- Přílohy
-
- SZYBA-PRZEDNIA-CZOLOWA-BMW-E60-E61-SENSOR-HUD-03-Numer-katalogowy-czesci-2000010248728.jpg (116.27 KiB) Zobrazeno 2839 x
Super, díky za fotku.
No bylo by to příjemné překvapení, kdyby ti tam "omylem" šoupli sklo s HUD...
Dělá se vůbec sklo pro HUD v druhošce? Kolik stojí?
To jsi asi nevyfotil jak vypadá projekce na tom obyčejném skle? Že by bylo porovnání?
No bylo by to příjemné překvapení, kdyby ti tam "omylem" šoupli sklo s HUD...

To jsi asi nevyfotil jak vypadá projekce na tom obyčejném skle? Že by bylo porovnání?
Ve středu než to odvezu tak si zkusím vzpomenout a nafotit
Jenom nevím jak to bude vidět, protože to je na min. svítivost vzhledem k tomu, že jak jsem dal tlačítkový idrive, tak musím dát i fl CCC krabici, aby fungovalo vše jak má, včetně nastavení jasu
Takže pokud někdo plánuje přehodit ovladač a myslí že bude vše fungovat (někde se to tu řešilo že to jde), tak ať zapomene
Jinak cena tohodle skla je 36.... a je za cenu skla bez znaku. O druhošce neuvažuju

Jinak cena tohodle skla je 36.... a je za cenu skla bez znaku. O druhošce neuvažuju
-
- Člen Klubu
Taky jsem myslel, že sklo pro HUD je rozeznatelný nějakým viditelným okýnkem než jen štítkem.. to se schválně poptám jestli se v tom místě liší třeba o nějakou vrstvu? V druhošce si myslím, že existuje i HUD resp. vše co se dávalo OEM. Jen tam nanatiskly znáček a proto je pokryje např.připojištění cca 15-20tis, pokovení je samozřejmě ještě jinej level.
Sorry trochu odbočuju od tématu.
Ehm..tak moment, 9tl.iDrive mám zrovna objednanej že ho napasuju do preLCI E60 (spolu s příslušným tunelem či obložením). Normálně by to mělo jít dokódovat k MASKII popř. CCC, ne?Tomasis píše:..vzhledem k tomu, že jak jsem dal tlačítkový idrive, tak musím dát i fl CCC krabici, aby fungovalo vše jak má, včetně nastavení jasuTakže pokud někdo plánuje přehodit ovladač a myslí že bude vše fungovat (někde se to tu řešilo že to jde), tak ať zapomene
![]()

Pokud máš facelift verzi CCC tak ano, jinak to nejde