Ahoj,
měl bych dotaz. Auto (E92 335xi) jezdí bez problémů. Když je auto studené, nebo i zahřáté běžnější jízdou (tedy normální jízda a sem tam plný plyn, či rychlejší průjezd zatáčkou), je vše OK.
Jenže jakmile nasadím agresivní jízdu pod plným plynem s intenzivním brzděním a rychlým průjezdem zatáček, začne po nějaké chvíli takové jízdy auto pod plným plynem více třepat trochu až do volantu a lehce dunět - při průjezdu zatáčkou intenzivněji - kdesi odzadu.
Mám dost agresivní offset (11x20, ET 35) s upravenými blatníky i nadkolím z M3, no kdyby to bylo tímto, dělo by se to pořád a ne až po nějaké době takové jízdy (jakoby po velkém zahřátí nejen od brzd).
Děje se to v tu chvíli vždy jen při plné akceleraci a /nebo rychlém průjezdu zatáčkou.
Ve vyšších rychlostech (ke dvoustovce) se navíc objevila nestabilita zadní části, vyloženě plave a houpe. Teoreticky to mohou být tlumiče, můj stavitelný AP podvozek se chystám měnit, no nevím, zda tomu přisuzovat i výše zmíněný problém.
Nějaké tipy čím by to mohlo být?
Díky!
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E92 třepání odzadu pod plným plynem
Re: E92 třepání odzadu pod plným plynem
Co ložiska na zadních kolech? To plavání bych přisuzoval těm tlumičům.
Díky za tip, ložiska mě taky hned napadla.
Mohlo by to asi teoreticky způsobovat jen jedno, protože druhé je tak rok staré (měnila se tehdy hned 2 napravo).
Tlumiče to asi budou, auto poměrně dlouho (takřka) stálo a teď po cca 3.000km za týden se ta nestabilita zlepšila, asi se to trošku rozhýbalo.
Zkusím ta ložiska zkontrolovat
Mohlo by to asi teoreticky způsobovat jen jedno, protože druhé je tak rok staré (měnila se tehdy hned 2 napravo).
Tlumiče to asi budou, auto poměrně dlouho (takřka) stálo a teď po cca 3.000km za týden se ta nestabilita zlepšila, asi se to trošku rozhýbalo.
Zkusím ta ložiska zkontrolovat

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
mě to třeba dělaly silentbloky nápravnicepaca píše:Co ložiska na zadních kolech? To plavání bych přisuzoval těm tlumičům.

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Myslíš to plavání? 
Objednal jsem se do servisu na čtvrtek a rovnou koupil i nový podvozek, udělá se aspoň obojí při jednom. Dám pak vědět, na co se přišlo.

Objednal jsem se do servisu na čtvrtek a rovnou koupil i nový podvozek, udělá se aspoň obojí při jednom. Dám pak vědět, na co se přišlo.

Tak co? Podařilo se něco?
Zatím nic. Při běžném pohledu servis nic nezjistil s tím, že až budeme měnit podvozek, kouknou se lépe. Jenže podvozek se dosud nevyměnil, byl problém s eshopem, kde jsem ho objednával a celé se to protáhlo o 3 týdny.
Jak něco zjistím, dám vědět
Jak něco zjistím, dám vědět