matiz píše:A za mne urcite ano, protoze W222 oproti G11 je krasne, dustojne a elegantni auto vedle ktereho ten baworak vypada jak korejsky mrzak...
Jezdil jsem v opravdu hodně naložené w222 S350cdi od kamaráda, se zadní výbavou (polohovatelné sedačky, TV) a byl jsem překvapený jak to má tvrdé sedačky..těm S-classám jakoby chybí molitan v sedačkách, je tam jen mírná měkkost a pak je tam něco tvrdého, po přesednutí do své 840i GC, které je úplně jiná třída, s klasickým i když příplatkovým M/// Merino interiérem, sportovně/komfortníma sedačkama, se mi zdá že má lepší sedačky a to 8er není žadný etalon pohodlnosti - z pohledu sedaček, je spíš sportovní a v pohodlí je lepší než F06, např. Tu samou zkušenost mám s C222 S500 coupe, kde jsou ještě tvrdší a s nedávno aktuálním SL R231. Měl jsem před mnoha lety w221 S500, w220, w163 ML, C215 CL55, GL x164, GL x166, dodnes mám mnoho let R107 a R129 včetně ortopedických sedaček a nejpohodlnější bylo GL x164, GL x166, R129, C215, proto jsem šel tenkrát podruhé do GL, v podobě x166 Amg, než do S-classe w222 před lety, když porovnám všechny ty MB za posledních 10 let, S-classe mají nejméně pohodlné sedačky, nehledě na absenci podpory kulatých zad. To GL/GLS je mají daleko pohodlnější. Až je to nepochopitelné.. u názvu toho auta. Ten divný dofuk vrchní části sedačky u w222 akorát tlačí do zad. A to jsem nadával u své bývalé 640d GC kde jsem měl komfortní sedačky, ty “lámací”´ (kde si člověk taky elektricky vysunul vrchní část sedačky, což nesahalo po kotníky staré dobré e38 s komfortama, kde se lámala celá sedačka), které vůbec nebyly komfortní a cesty 500-1000km byly utrpení. Nedržet to auto na dálnici rychlostní průměr a ideální chování i v rychlostech kolem 200km/h, prodal bych ho daleko dřív než po 5ti letech a 80tis km. Alespoň to netlačilo tak šíleně do bočnic podsedáku, jako M4, kde po městě ok, s adaptivním M/// podvozkem neskutečně pohodlné auto po městě i na 19 M kolech, ale dálniční přesuny 100-200km max, dál jsem s tím jezdit nechtěl. Tančil jsem v té sedačce na dálnici a snažil se v sedačce přesedávat, to samé i v F06 GC po 300 km a víc. A to byl jeden z nejlepších interiéru v F06 v Vermilion Red Nappě. To i F30 má pohodlnější sedačky, pokud jsou to ty “sportovní”, nemyslím ty základní lavice.
Takže pohodlnost S-classe je relativní, co jsem seděl v G11, je na tom daleko lépe, porovnal bych to s komfortama v X7/X5. Ale ano, vypadá proti w222 jako chudý příbuzný, to změnil až facelift, ten prostě G11 v reálu sluší. Perfektní pocit z S-classe je, když ji člověk řídí, to jak se ovládá volantem, jak to auto pruží a plave na cestě, to je něco úplně jiného než cokoliv ostatního, ale sedačky byly vždy naprd. W221 nebyla nic moc i když asi lepší. I w220 je měla proti komfortům v e38 naprd, stará čína w126 a její pružinové sedačky jsou úplně sranda, ty samé dodnes mám v R107 380SL už po faceliftu (1984), kde jsou úplně někde jidne, než u prvních kusů z 70.let. Kde byly fajn byl mamut, sedačky w140, to je výjimka, nejlepší období MB, to samé žehlička R129, především po faceliftu, kde jsou taky jiné sedačky, navíc ortopedické. Ještě nemá špatné sedačky A8 D3, ty příplatkové.
Jedny z nejlepších sedaček má Porsche, když má příplatkové 18ti směrové sedačky, především Cayenne 2, Macan. V Macanu GTS mám ty 18 stupňové a to je perfektní kombinace. Podpora zad, pohodlí, jsou krásně měkké a vzhledem k tomu že s Macanem jezdím skoro jako s 911, tak i perfektně podrží v zatáčce, proti všem jmenovaný sedačkám výše, mají funkci navíc a to je stahovaní bočnic podsedáku, jako mají Bmw u bočnic zad. Dokonce bych je zařadil nad komforty v nových X5 a X7, v obou jsem taky jako řidič dost najezdil.
Tolik o G11, w222 v porovnání s vším možným.. to jsou mé dojmy, žádné JPP. Na výlet 400km bych jel asi raději G11.