Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

7er vs ostatní prémiové vozy

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kabyr01

Re: 7er vs ostatní prémiové vozy

#1601 Příspěvek od kabyr01 »

Díky Done za info, mrknu do skupiny :D

400cdi nebo 420cdi jsou prusery, to řekne úplně každej. často jsou to taky nejlevnější dostupné motorizace, takže to koupí někdo se snem o levném provozu a pak to často blbě dopadá...

Obecně už jsou to fakt stará auta a o ekonomice provozu se nedá mluvit u žádné prémie ve stáří 15let+, prostě to miluješ a lepíš to nebo ne :D
kurevtor

#1602 Příspěvek od kurevtor »

soukupadam píše:
Alois píše:
soukupadam píše:V jaky skupine nebo klubu jsi? Potrebuju trochu pomoct pri rozhodovani mezi c126 a c216.
Jako vážně? :) To je dost odlišné auto, tři generace od sebe.. pochopil bych C125 vs C216, tam bych šel určitě do C215. Čína kupé a w221 kupé. Jedno je moderní, druhé veterán, takže ktázka na co auto chceš. Na leštění a užívání, udržení hodnoty je C126, na ježdění C216, víkendovka to moc není, navíc má teď trochu cigánský status, není ani nové, ani staré.. bohužel i C222 už začiná stárnout, proti nové S-klasse…
Jako vážně. Tyhle dvě mě prostě posílaj do kolen, když to vidím. Právě nemam jasno k čemu to chci. Chci s tim jezdit, ale zase uplně ne jako daily. Cenově vyjdou tak na stejno, ale ty C126 jsou sežraný.
Jinak tu C215 jsem byl rozhodnutej koupit. Jel jsem se na jednu podívat a vedle toho stály dvě E65 a v ten moment to bylo jasný.

cenově na stejno? Mi přijde, že c126 jsou mnohem dražší. Jinak je to zrezlý nebo to má semišový sedačky apod. Ale i za 20 tisíc eur je to pořád hodně vojetý starý auto ve smrti :D Ano je to nejvíc styl, ale je to prostě veterán a k tomu fakt drahej. Ta 215 udělá stejně parády a pořád to bude ve 2022 technicky hodně v pohodě... akorát ten servis asi nebude za 1,26 ká cash měsíčně.

edit: čekujte tu výbavu u spolujezdce, to sem fakt v životě neviděl. Tohle měl pouze 007 a knight rider no do prdele :shock: :shock:

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 69379.html
Jaris330D

#1603 Příspěvek od Jaris330D »

Ja bych Mercedesa nechtel zadnyho. Hrozny problem diagnostikovat a opravovat. BMW napichnes na Inpu, ale Mercedes na nic bezne dostupneho. Kodovani jednotek to same. U BMW si pres NCS expert nakodujes pomalu vse. Ohledne znalosti mechaniku je to podobne a mozna jeste horsi nez u BMW. Jinak se to tam sere vse obdobne, jako u BMW. To uz snad radeji Audi, to tu ma pomalu kazdy a stoura se v tom kazdy druhy automechanik.
soukupadam

#1604 Příspěvek od soukupadam »

Kurevtor ta telka to je dobrej nádor.

Jaris však všude vychvaluješ toho bratrovo mergla.

https://www.autoscout24.cz/nabidky/merc ... cldtidx=14
kurevtor

#1605 Příspěvek od kurevtor »

Džaris kámo kde žiješ. Kdo si kupuje mergla, aby si tam něco napichoval a kódoval jednotky? Nikdo. Neni potřeba nic dokódovávat ani napichovat a doma si to vesele kurvit. Normálně si koupíš auto, ne to nejlevnější hovno, ale něco co neni ve smrti a pak to někomu vozíš a ten ti to servisuje, ne? Jako sorry, ale Mercedes značka, zrovinka Mercedes-Benz prostě neni pro chudý. Kdo tohle nevidí a nechce pochopit, ale musí mít mergla a pak si to musí kódovat, protože by to v servisu stálo talíř tak to sorry já už nevim
Jaris330D píše:Ja bych Mercedesa nechtel zadnyho. Hrozny problem diagnostikovat a opravovat.
je tohle myšlený jakože to doma před garáží nejde, nebo že po ČR nejsou servisáci co by dělali normální servis?

Tak či tak, komu tyhle věci dělaj starosti by si neměl mergla kupovat. Jestli někdo u mergla řeší prachy tak jich na to nemá dost
Jaris330D

#1606 Příspěvek od Jaris330D »

Jo, bejvavalo. Uz se zacinaji obevovat problemy. Neustavicne chybove hlasky s bateriema, stropnice se odlepuje, plasty praskaj (tvrdy a neohebny). Nedavno chybova hlaska ohledne SBC jednotky (nakonec unik brzdove kapaliny, ten unik byl malinkaty, ale ztrata tlaku). Nikdo nemel original diag, takze jsem to zkousel pres Delphinu a hazelo to hovadiny, kterych se nedalo chytit. Takze dokud to funguje, tak super. On ma jeste stary motor 320 V6tku, ktera byla pomalu bezproblemova, az na rozvody, ktere se musely udelat.
No a nedavno me posilal nejake videa Jarax ohledne Mercedesu W221, kteryho si koupil jeho svagr a zadna slava. Ma to oproti E66 hodne plusu, ale i minusu, takze to urcite neni takova pecka, jak si tu mnozi mysli.
Naposledy upravil(a) Jaris330D dne pon 31.01.2022 18:27, celkem upraveno 1 x.
Jaris330D

#1607 Příspěvek od Jaris330D »

Kurevtore, bavime se tu o Mercedesu W221, C 215, W211 a to si uz nekupuji magnati, takze ano resi se tu servis, ktery neni bezne dostupny. U BMW si udelas hodne veci sam doma pred barakem, ale u Mercedesu je to jeste horsi. Proc si to nenakodovat doma, kdyz to lze. Ja si u BMW sam nakodoval faceliftovy monitor a vybavu.

Kurevtore: ty delas, jako by tu vsichni byli magnati jako ty.

Muj nazor je, ze pokud si nekdo mysli, ze si u Mercedesu polepsi, tak za me urcite ne.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#1608 Příspěvek od matiz »

A za mne urcite ano, protoze W222 oproti G11 je krasne, dustojne a elegantni auto vedle ktereho ten baworak vypada jak korejsky mrzak...
PetoK

#1609 Příspěvek od PetoK »

Presne tak :cool2:
Jaris330D

#1610 Příspěvek od Jaris330D »

matiz píše:A za mne urcite ano, protoze W222 oproti G11 je krasne, dustojne a elegantni auto vedle ktereho ten baworak vypada jak korejsky mrzak...
Mne neco uniklo? Ze by tu byla rec o W222 jsem si nikde nevsiml.

U toho servisu jsem to myslel tak, ze Jarax nebo Snejk to odservisuji komplet. Od interieru, az po exterier. Ale u W 221ctky a ostatnich budete jezdit sem, tam a kdo na to ma dnes cas.
Alois

#1611 Příspěvek od Alois »

matiz píše:A za mne urcite ano, protoze W222 oproti G11 je krasne, dustojne a elegantni auto vedle ktereho ten baworak vypada jak korejsky mrzak...
Jezdil jsem v opravdu hodně naložené w222 S350cdi od kamaráda, se zadní výbavou (polohovatelné sedačky, TV) a byl jsem překvapený jak to má tvrdé sedačky..těm S-classám jakoby chybí molitan v sedačkách, je tam jen mírná měkkost a pak je tam něco tvrdého, po přesednutí do své 840i GC, které je úplně jiná třída, s klasickým i když příplatkovým M/// Merino interiérem, sportovně/komfortníma sedačkama, se mi zdá že má lepší sedačky a to 8er není žadný etalon pohodlnosti - z pohledu sedaček, je spíš sportovní a v pohodlí je lepší než F06, např. Tu samou zkušenost mám s C222 S500 coupe, kde jsou ještě tvrdší a s nedávno aktuálním SL R231. Měl jsem před mnoha lety w221 S500, w220, w163 ML, C215 CL55, GL x164, GL x166, dodnes mám mnoho let R107 a R129 včetně ortopedických sedaček a nejpohodlnější bylo GL x164, GL x166, R129, C215, proto jsem šel tenkrát podruhé do GL, v podobě x166 Amg, než do S-classe w222 před lety, když porovnám všechny ty MB za posledních 10 let, S-classe mají nejméně pohodlné sedačky, nehledě na absenci podpory kulatých zad. To GL/GLS je mají daleko pohodlnější. Až je to nepochopitelné.. u názvu toho auta. Ten divný dofuk vrchní části sedačky u w222 akorát tlačí do zad. A to jsem nadával u své bývalé 640d GC kde jsem měl komfortní sedačky, ty “lámací”´ (kde si člověk taky elektricky vysunul vrchní část sedačky, což nesahalo po kotníky staré dobré e38 s komfortama, kde se lámala celá sedačka), které vůbec nebyly komfortní a cesty 500-1000km byly utrpení. Nedržet to auto na dálnici rychlostní průměr a ideální chování i v rychlostech kolem 200km/h, prodal bych ho daleko dřív než po 5ti letech a 80tis km. Alespoň to netlačilo tak šíleně do bočnic podsedáku, jako M4, kde po městě ok, s adaptivním M/// podvozkem neskutečně pohodlné auto po městě i na 19 M kolech, ale dálniční přesuny 100-200km max, dál jsem s tím jezdit nechtěl. Tančil jsem v té sedačce na dálnici a snažil se v sedačce přesedávat, to samé i v F06 GC po 300 km a víc. A to byl jeden z nejlepších interiéru v F06 v Vermilion Red Nappě. To i F30 má pohodlnější sedačky, pokud jsou to ty “sportovní”, nemyslím ty základní lavice.

Takže pohodlnost S-classe je relativní, co jsem seděl v G11, je na tom daleko lépe, porovnal bych to s komfortama v X7/X5. Ale ano, vypadá proti w222 jako chudý příbuzný, to změnil až facelift, ten prostě G11 v reálu sluší. Perfektní pocit z S-classe je, když ji člověk řídí, to jak se ovládá volantem, jak to auto pruží a plave na cestě, to je něco úplně jiného než cokoliv ostatního, ale sedačky byly vždy naprd. W221 nebyla nic moc i když asi lepší. I w220 je měla proti komfortům v e38 naprd, stará čína w126 a její pružinové sedačky jsou úplně sranda, ty samé dodnes mám v R107 380SL už po faceliftu (1984), kde jsou úplně někde jidne, než u prvních kusů z 70.let. Kde byly fajn byl mamut, sedačky w140, to je výjimka, nejlepší období MB, to samé žehlička R129, především po faceliftu, kde jsou taky jiné sedačky, navíc ortopedické. Ještě nemá špatné sedačky A8 D3, ty příplatkové.

Jedny z nejlepších sedaček má Porsche, když má příplatkové 18ti směrové sedačky, především Cayenne 2, Macan. V Macanu GTS mám ty 18 stupňové a to je perfektní kombinace. Podpora zad, pohodlí, jsou krásně měkké a vzhledem k tomu že s Macanem jezdím skoro jako s 911, tak i perfektně podrží v zatáčce, proti všem jmenovaný sedačkám výše, mají funkci navíc a to je stahovaní bočnic podsedáku, jako mají Bmw u bočnic zad. Dokonce bych je zařadil nad komforty v nových X5 a X7, v obou jsem taky jako řidič dost najezdil.

Tolik o G11, w222 v porovnání s vším možným.. to jsou mé dojmy, žádné JPP. Na výlet 400km bych jel asi raději G11.
JohnyB

#1612 Příspěvek od JohnyB »

tak tomu rikam zkusenosti. Zajimavy cteni
Filozof

#1613 Příspěvek od Filozof »

Co říkáte na vůz Hyundai Genesis 3.8GDI - co se prodává v EU vzdy full ? :shock: 8-)
má někdo zkušenosti ?

Vidím něco jako TOP auto za pár korun... o kterém se moc nemluví ale výbava je pecka.... kam se hrabe 5er v holotě co jsou z 80procent ???

https://auto.bazos.cz/inzerat/146728700 ... enesis.php

recenze...
soukupadam

#1614 Příspěvek od soukupadam »

O aute nic nevim, ale Snejk by to prej bral po e65.
Don

#1615 Příspěvek od Don »

A proc se ptas na auto, ktere si take nekoupis
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#1616 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

to vubec nevypadá špatně .... :-D :wink:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
kabyr01

#1617 Příspěvek od kabyr01 »

soukupadam píše:O aute nic nevim, ale Snejk by to prej bral po e65.

Ty krávo, cože jako nebo co? :shock: :D :?:
soukupadam

#1618 Příspěvek od soukupadam »

Tak nevim jestli to ještě platí. Ale jednou jsem se ho ptal jestli si koupí eFko a říkal, že ne, že radši Genesis.
kurevtor

#1619 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše: Vidím něco jako TOP auto za pár korun... o kterém se moc nemluví ale výbava je pecka.... kam se hrabe 5er v holotě co jsou z 80procent ???

https://auto.bazos.cz/inzerat/146728700 ... enesis.php

TOP auto za pár korun prej. :shock: :shock: :shock: :roll: Co je na něm TOP, kromě toho, že to vypadá jako TOP ford mondeo?

7 let starej hjóndé za 550 litrů? Děláš si tu z nás prdel, ne? :D Výbava je pecka, aha, a co přesně? Že to ani nemá komfortní režim jízdy? Že si vzadu musíš vytáhnout roletky ručně jak v superbu? Oukej, má to elektrický sedačky vzadu, ale co jinýho je na tom ta pecka?

Si musel bejt pod vlivem když si to psal. Za 550 litrů koupíš už fakt hezkou W221, která bude jen o trošku starší, ale furt s hratelnym nájezdem.

TOP. CASH. LPG. DEMENCE! Prej za pár korun. Kámo štrnáct let tu špekuluješ nad nejlevnějšíma sedmičkama za 120 tisíc a votáčíš každou korunu, ale půl míče za vyjebanej hjundaj je pro tebe pár korun. A to srovnání s BMW 5 no do prdele? Za 550 koupíš pětku, která nějakej vyjebanej hjondé pošle kouřit.

Přeskoč tyhle sračky a rovnou sem začni postovat megany a dustery, Filozofe.
horan

#1620 Příspěvek od horan »

Já bych jednoho megana v kupéčku měl, s tím nejlepším motorem 1,4tce. Tak jestli někdo chce. :lol:
Odpovědět