Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Preboha nespletaj tu hluposti a nezmysly, alternator musi dobijat, ked motor bezi, nech je bat v hocijakom stave...
Uz som ti tu pisal, ze ho treba opravit/vymenit, neviem na co cakas
Uz som ti tu pisal, ze ho treba opravit/vymenit, neviem na co cakas
Pretoze mechanik ma cas az buduci tyzden takze riesim zatial takto ako sa da pretoze nemam rad sediet so zalozenymi rukami a cakat a tak sa chytam kazdeho stebla.
a navyse z vlastnych skusenosti viem ze takto typy aut si dost casto ziju vlastnym zivotom.
a navyse z vlastnych skusenosti viem ze takto typy aut si dost casto ziju vlastnym zivotom.
Alternator fault - je prostě jasná věc.
Ale diagnostika se ti bude stejně tak hodit.
Třeba se i dost naučíš. Já to beru jako velké plus mít diag.
Ale diagnostika se ti bude stejně tak hodit.
Třeba se i dost naučíš. Já to beru jako velké plus mít diag.
tak ono zatial alternator fault to nehlasi
ale jo diagnostika sa hodi budem mat aspon co robit a naucit sa ako cele auto funguje
chcem to nosit so sebou ked sa nieco pokazi aby som sa vedel odrazit a ak ma to necha dojst aspon domov tak cestou domov menej plakat s problemom ktory ukaze diag ako plakat viac bez diagnostiky

ale jo diagnostika sa hodi budem mat aspon co robit a naucit sa ako cele auto funguje

chcem to nosit so sebou ked sa nieco pokazi aby som sa vedel odrazit a ak ma to necha dojst aspon domov tak cestou domov menej plakat s problemom ktory ukaze diag ako plakat viac bez diagnostiky

A když si připíchneš multimetr na póly u zapojené baterky a nastartuješ, tak přece je vidět jaký hodnoty ukazuje měřák a podle toho se hned pozná, jestli alt. dobíjí. Nebo se pletu?
- soukupadam
Kupoval jste někdo Pentosin přímo v BMW?
-
- Člen Klubu
to čekej .. min 760 Li , v množstevní slevě a min rok zárukasoukupadam píše:Třeba Filozof koupí E65 a rozjede se to tu.

nešpekuluj ... jak Ti radil Petok ... vem voltmetr, změř to kolik má accu ve vyplým stavu , pak to natoč akoukej kam až to leze to napětí , nebo neleze.... okolo nuly po natočení by tam během chvilka mělo být min nad 14,5 V spíš 14,9 i 15,2 podle v jakým stavu ta accu je ... pokud jí nabíjíš mimo , vždy menším, než "zplyňovacím napětím"....osobně já dávám max 14,4V po zkušenostech a accu je nabitá na doraz 100% když dobíjecí proud je okolo 0,35A a nemění se ...pokud máš nějakou tu "inteligentó "Nadzi píše:
Tak ma napadlo. Ak je bateria nejakym sposobom znicena a nejde nabijat inak ako ozivovacou funkciou v nabijacke, moze alternator aj preto nedobijat ze ju jednoducho nevie nabijat tak sa odpoji?

ne nikdy u těch zlodějů, co seženu jinde kupovat osobně nebudusoukupadam píše:Kupoval jste někdo Pentosin přímo v BMW?

auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

Tak hlavne AGM by se mela dobijet jenom inteligentni nabijeckou.
-
- Člen Klubu
to bych si dovolil nesouhlasit ....je to accu jako accu , má jinak dělaný separátory, spíš bych to současně viděl na použití desulfatizátoru, kterej " by měl " micro-výbojema rozbíjet sulfáty , co se v accu tvoří ....ale osobně těm krabičkám nevěřím ani ani .. měl sem to ve velkým na 240Ah baterkách ... baterka na sračku a ten krám svítil, že je vše okJaris330D píše:Tak hlavne AGM by se mela dobijet jenom inteligentni nabijeckou.

auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....

Nemam duvod te poucovat, ale pro vetsinu amateru je kvalitni chytra nabijecka daleko bezpecnejsi. Navic sedma si pres nabijeci terminaly umi ridit nabijeni sama. Power modul se o to postara.
Pouizivam tuhle nabijecku a nikdy zadny problem, tak proc porad vymyslet neco individualniho a komplikovat si zivot.
https://www.ringautomotive.com/en/product/RSC612
Pouizivam tuhle nabijecku a nikdy zadny problem, tak proc porad vymyslet neco individualniho a komplikovat si zivot.
-
- Člen Klubu
s tím určitě souhlasím...Jaris330D píše: pro vetsinu amateru je kvalitni chytra nabijecka daleko bezpecnejsi.

- soukupadam
Čau, tyhle dřevo volanty se v našich končinách asi nevyskytujou co?
https://image-cdn.beforward.jp/autopart ... 506434.jpg
https://image-cdn.beforward.jp/autopart ... 506434.jpg
- Don
Nejsou vyhřívané brrrrr
- soukupadam
Na zimu výhřev, na léto dřevo.
Tak priatelia auto ma vymeneny alternator a je uplne funkcne a dobija.
Mechanik vravel ze ten povodny Bol zhorety a uplne K.O
Tak said zrepasovalo co sa dalo a opet funguje
Ak by to niekoho zaujimalo tak cena dokopy 480 eur aj s pracou.
Altik stal 300 eur praca asi 120 eur plus sa menila aj chladiaca kvapalina a tesnenie alternatora to neviem kolko stalo ale je original bmw.

Mechanik vravel ze ten povodny Bol zhorety a uplne K.O
Tak said zrepasovalo co sa dalo a opet funguje
Ak by to niekoho zaujimalo tak cena dokopy 480 eur aj s pracou.
Altik stal 300 eur praca asi 120 eur plus sa menila aj chladiaca kvapalina a tesnenie alternatora to neviem kolko stalo ale je original bmw.

Hosi niako sa neviem dostat pod 20L/100km
Jazdim sice iba mesto ale presto mi to pride vela.
Diagnostika ukazuje len jednu chybu. Snimac vacky na vyfukovych plynoch na druhej rade valcov Tak nejak.
Aku mate spotrebu vy?
Jazdim sice iba mesto ale presto mi to pride vela.
Diagnostika ukazuje len jednu chybu. Snimac vacky na vyfukovych plynoch na druhej rade valcov Tak nejak.
Aku mate spotrebu vy?
-
- Člen Klubu
je to v mým chlívku.... jinak běžně do práce a dom okolo 10 když klobouk , když normálně tak 12 a když to občas proženu . tak do 13,5 ale "umim i víc "Nadzi píše:
Aku mate spotrebu vy?

Není město jako město. Jestli se na klobouka nedostaneš k 10ti tak je to divný.
Jo, motor je naprosto v pořádku, klobouka na dálku se dostanu na 10, možná i míň, ale to mně nebaví.
Když sem bydlel v ČB, který jsou vždy po ránu ucpaný, tak jsem byl kolikrát taky na 20+. To auto prostě něco váží (moje cca 2300kg) a když máš hodně rozjezdů, tak ta spotřeba prostě letí nahoru.
Když sem bydlel v ČB, který jsou vždy po ránu ucpaný, tak jsem byl kolikrát taky na 20+. To auto prostě něco váží (moje cca 2300kg) a když máš hodně rozjezdů, tak ta spotřeba prostě letí nahoru.
e66 750Li