zdravím,
mám nově BMW f11 530d a když auto stojí delší dobu, tak levé zadní pneumatické odpružení jde nadoraz dolů. Po startu kompresor auto zase zvedne.
Chci vyměnit pneumatické odpružení/měchy. Mám trošku dilema, jakou značku zvolit a taky s typem (Podvozek: pro vozidla s/bez elektronického tlumiče rázu
Vybavení vozidla: pro vozidla s/bez aktivním řízením,....).
Pro objednání by mě stačilo OEM číslo dílu, popř. odkaz, jestli už má někdo dobrou zkušenost s konkrétním výrobcem.
VIN: WBA5K11020D943551
Děkuji
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
f11 530d 2015 / pneumatické odpružení
Re: f11 530d 2015 / pneumatické odpružení
Zdravo.
Mas krasnou a luxusne vybavenou F11
Podle VINu tedy ma tvoje auto adaptivni podvozek (elektr. tlumice) i aktivni rizeni.
Mas krasnou a luxusne vybavenou F11

Podle VINu tedy ma tvoje auto adaptivni podvozek (elektr. tlumice) i aktivni rizeni.
nakloněná rovina
- Přílohy
-
- naklonena_rovina.jpg (84.26 KiB) Zobrazeno 4226 x
update:
vyměněny oba měchy - levý hotovo a pravý to měl před sebou. Auto ale stále pumpuje levou stranu, tak pak spadne a furt dokola.
ISTA+ říká, že je v háji levý výškový senzor. Sundal jsem kolo, našel senzor (OEM 3714 686135101). Po guglování mě to hází výsledky "regulace sklonu světel" - mám to správné čidlo? Nebo je tam ještě další, co slouží pro regulaci pneumatického odpružení? Nebo toto jedno čidlo řeší jak světla, tak podvozek - z logiky věci by to mohlo řešit jak světla, tak výšku podvozku...někdo prosím nějaký tip?
Přiložil bych fotky, ale netuším jak
vyměněny oba měchy - levý hotovo a pravý to měl před sebou. Auto ale stále pumpuje levou stranu, tak pak spadne a furt dokola.
ISTA+ říká, že je v háji levý výškový senzor. Sundal jsem kolo, našel senzor (OEM 3714 686135101). Po guglování mě to hází výsledky "regulace sklonu světel" - mám to správné čidlo? Nebo je tam ještě další, co slouží pro regulaci pneumatického odpružení? Nebo toto jedno čidlo řeší jak světla, tak podvozek - z logiky věci by to mohlo řešit jak světla, tak výšku podvozku...někdo prosím nějaký tip?
Přiložil bych fotky, ale netuším jak

- Itchythefirst
Rozpoj ten senzor a mrkni, jestli ten konektor neni vyhnilej 

rozpojen, zkontrolován, vevnitř naprosto čistý a suchý
ahoj,
tak problém vyřešen. Koupě nového čidla nic neřešila (kdyby někdo chtěl, tak jedno mám). Od čidla vede svazek 3 drátů a jeden z drátů byl přecvaklý (možná nějaký ostrý kamínek,...). Původní čidlo bylo ok. Přes INSTA+ se vyfoukl zadek, jakože asi nejnižší poloha/referenční poloha. Pak se zkalibrovala výška podvozku a vše cajk.
Po opravě kabelu bylo nutné auto úplně vypnout (hluboký spánek) a pak se oprava podařila. Předtím, kdy auto nebylo komplet vypnuto, tak stále nějaká komunikační
chyba.
peace!
tak problém vyřešen. Koupě nového čidla nic neřešila (kdyby někdo chtěl, tak jedno mám). Od čidla vede svazek 3 drátů a jeden z drátů byl přecvaklý (možná nějaký ostrý kamínek,...). Původní čidlo bylo ok. Přes INSTA+ se vyfoukl zadek, jakože asi nejnižší poloha/referenční poloha. Pak se zkalibrovala výška podvozku a vše cajk.
Po opravě kabelu bylo nutné auto úplně vypnout (hluboký spánek) a pak se oprava podařila. Předtím, kdy auto nebylo komplet vypnuto, tak stále nějaká komunikační
chyba.
peace!

-
- Kontaktovat uživatele:
Je to stejné jako na me e39ce, ted jsem to resil... Senzor slouží jako referenční hodnota pro podvozek i pro náklon světel... Ja si pritom zrepasoval i vzduchový kompresor, který je pod rezervou v kufru, je tam v sani odvlhcovaci filtr a je dobré si kompresor nenicit vlhkostí.... Jeden člověk v Nymburce dela repase za dobrý peníz...