No dobrá, zkusím si nějaky F11 projet, jestli to vůbec má smysl řešit, podle toho co píšete spíš ne.
Filozof píše:
Byp: kdo psal 150k ročně za servis ??? To mi přijde zase nějak moc ?
A nevěřím ze by se během 30tis km podělal motor i automat to by byla velká smůla.
Já to myslel jako celkové náklady - 1,5M nové auto, máš ho 10 let, po 10 letech prodáváš za 300k, za deset let si do nej dal 30k/rok = 300k. Takže za to vychází na 150t/rok.
Pokud koupím starý za 300 a budu ho mít 5 let, během pěti let do něj dám dalších 300 (tedy 60k ročně což je asi málo, podle toho co píšete) a prodávám za 50 na díly. tak to je 550/ 5 let. Celkově 110t/rok. Ale jezdíš "starým" autem.
U nového to ve skutečnosti to bude o něco více protože pojistka bude min 20/rok spíš tak 30. A po 5 letech ji můžeš dát na 15, takže celkově spíš tak 170t/rok u novýho auta.
Passat cenovka 1M, stojí na operák kolem 100t/rok.
Nejsem příznivcem Mpaketu u 530d, spíš jsem od toho čekal pohodové svižné svezení. Kdybych chtěl "sportovní" BMW tak jdu do M3 ehm teď tomu říkají M4:) Ne vážně si nemyslím že 530d v kombíku by mělo být nějaký sportovní vozidlo. Prostě něco co umí jet po dálnici 160-200, má to velký kufr pro krámy co vozíme s dětma.