Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Výměna oleje v automatu ZF6HP26 postup???
Re: Výměna oleje v automatu ZF6HP26 postup???
O Jo ale to je přesně co říkám. Proste přejetej olej tak ze ta převodovka byla už zničena nic víc ...
Pokud je dobra a v pořádku tak se tomu neublíží.
Pokud je dobra a v pořádku tak se tomu neublíží.
Tak to je asi první případ kdy po proplachu vytekl z převodovky med. Sorry, buď to popisuješ nějak nelogicky, nebo jste tam dali špatnej olejLukas40 píše:Auto BMW 530D XDrive 2010 km 320 000.Po proplachu přístrojem po rozdělení převodovky ZF 6HP26 vytekl z převodovky místo oleje med. Výsledek spálená převodovka slepené lamelove spojky a pridreny mechatronik. Diagnostika vykázala chybu premostovaci spojku hydromenice. Špatný Lock-UP hydromenice tak proto.

Tomu se tak říká med. Ti co to dělali tak olej dali správný ale ty přísady jsou přispět sračky co tomu škodí.
Ja měl ten automat na repas. Automatické převodovky dělám 20 let.Jirke píše:Tak to je asi první případ kdy po proplachu vytekl z převodovky med. Sorry, buď to popisuješ nějak nelogicky, nebo jste tam dali špatnej olejLukas40 píše:Auto BMW 530D XDrive 2010 km 320 000.Po proplachu přístrojem po rozdělení převodovky ZF 6HP26 vytekl z převodovky místo oleje med. Výsledek spálená převodovka slepené lamelove spojky a pridreny mechatronik. Diagnostika vykázala chybu premostovaci spojku hydromenice. Špatný Lock-UP hydromenice tak proto.
Teď budu mít najeto 128 tis km . A v co nejbližším termínu se chystám na tu výměnu. Tak Teda pořád nevím jestli proplach nebo ne .
Když měníte olej v motoru nebo diferenciálu či servo kapalinu taky měníte kompletní náplň a ne jen část a necháte část starého.
Mě přijde logicky měnit stoprocent oleje za nový.
Ale ať si to kazdej děla podle sebe.
ZP-Automatic či pakra apod dělají všichni velcí hráči s proplachem co mají mašinu.
Mě přijde logicky měnit stoprocent oleje za nový.
Ale ať si to kazdej děla podle sebe.
ZP-Automatic či pakra apod dělají všichni velcí hráči s proplachem co mají mašinu.
V ZF Pakra v Jihlavě mi při výměně oleje v ZF8° řekli po prvotní zkušební jízdě, že je převodovka OK a nedělá nic špatně.
Pak udělali výměnu oleje a filtru a podle toho filtru (vany) viděli, že už měněno bylo. Připustili, že po proplachu se může začít převodovka chovat jinak. Ale že to u mě nepředpokládají. A taky že se nic pak nestalo a převodovka řadila dál jak měla.
Dělal jsem to v dubnu 2019, F11 530xd mělo najeto 267000km a teď má 295.000km a v klidu jezdí.
stellaM3: Znám spoustu lidí, co koupili auto na 170.000km najeli dalších 140.000km a nevěděli, zda před nimi olej v automatu někdo dělal nebo ne. A auto furt řadí jak má.
Jestli ten olej v matu u tebe dělat nebo ne nevím, to si rozhodni sám. A pokud ano, tak ale s proplachem.
Pak udělali výměnu oleje a filtru a podle toho filtru (vany) viděli, že už měněno bylo. Připustili, že po proplachu se může začít převodovka chovat jinak. Ale že to u mě nepředpokládají. A taky že se nic pak nestalo a převodovka řadila dál jak měla.
Dělal jsem to v dubnu 2019, F11 530xd mělo najeto 267000km a teď má 295.000km a v klidu jezdí.
stellaM3: Znám spoustu lidí, co koupili auto na 170.000km najeli dalších 140.000km a nevěděli, zda před nimi olej v automatu někdo dělal nebo ne. A auto furt řadí jak má.
Jestli ten olej v matu u tebe dělat nebo ne nevím, to si rozhodni sám. A pokud ano, tak ale s proplachem.
Dobře domluvím to s proplachem a uvidí se. Dnes přišel ten olej na proplach . Tak zítra zavolám a domluvím si termín výměny. Určitě chci být ale u toho. Nikomu nevěřím krom pár lidí ale zrovna ty nemají mašinu na proplach. Takže se taky může stát že když bych tam nebyl tak nevymění všechny ty těsnění pod mechatronikem....
-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 17:51, celkem upraveno 1 x.
No doporučení od ZF je 60tis km. Auto si chci nechat nějakou dobu takže mu určitě dopřeju ať dobře slouží. Zrovna velký peníze to nestojí tyhle výměny tak moc nechápu lidi co na to kašlou a jezdí na ty náplně právě třeba těch 300tis... jo vlastně vím... oni to auto pak prodají takže si to ,,užije,, nějakej další majitel.
Tak olej vyměněn i s proplachem. Na proplach stačilo 2l oleje.
Starý olej měl nádech do hněda a na magnetech nebyl skoro žádný povlak bordelu jen lehounký film. Auto řadí zatím hezky sametově tak jako před výměnou. Takže zatím dobrý
Starý olej měl nádech do hněda a na magnetech nebyl skoro žádný povlak bordelu jen lehounký film. Auto řadí zatím hezky sametově tak jako před výměnou. Takže zatím dobrý