Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nelze nastartovat 745i
Re: Nelze nastartovat 745i
e66 750Li
Podle mě na to aby motor nastartoval nepotřebuje vědět jak jsou nastavený vačky. Vzadu na motoru jsou čidla vaček pod nimi určitě uvidíš vačky jestli se točí.
Tady máš motor
http://www.internetsomething.com/lpg/01 ... Engine.pdf
Tady servisní manuály
https://www.newtis.info/tisv2/a/en/
http://www.internetsomething.com/lpg/01 ... Engine.pdf
Tady servisní manuály
https://www.newtis.info/tisv2/a/en/
Ze ty si myslíš, ze to tak je, neznamená, ze to tak není 

Za ty manuály děkuji, po víkendu se chci mrknout na ty rozvody a určitě dám vědět jak to postupuje. Zatím děkuji.
Mám tu pro tebe vzkaz od někoho, kdo už nějaký auta s n62 dělal
Čau,
Todle může byt celkem cokoliv, SBSR, nějaky napájení, na dálku se těžko řeší, divný jsou ty čidla vačky, jinak N62 muže jet i bez nějakých čidel vaček uplně v pohodě, ale zkratované čidlo vačky ten motor pošle uplně do sraček, takže pokud je podezření na nějaky čidlo, tak je lepší ho odpojit, jediny co to potřebuje je čidlo kliky, bez toho je to mrtvola, točí a nikdy nechytne (zespodu na převodovce).
SBSR zásobuje motor palivem, ta může byt taky ko, s diag se dá SBSR vytestovat, bez diag je test taky možný, u sání motoru je přívod benzínu, rychlospojka, zmáčknout, rozpojit, hodit do petky a při startování to musí tu petku poměrně rychle naplnit benzínem.
Pokud by byli urvané nebo skočené rozvody na jedné straně, normálně to pojede, měl jsem tu N62 takovou vyjetou, kde praskl jeden řetěz a normálně to jezdilo, na 4 válce, 2 vačky tomu stály, ani se to nijak nepoškodilo, nasadily se novy rozvody a odjezd.
Jaký je zvuk při startování? Uplně normální točení nebo to má lehký chod? Nefouká to nějak? Při startu bych se určitě podíval jestli se točí vačka pod víčkem dolívání oleje, bud cihla(klacek) na brzdu při startu nebo druhej člověk co ti bude startovat. Na Valvetronic bych to vůbec netipoval, to takové věci nedělává. Snímače vaček jsou na konci hlav u kabiny, 4 pro každou vačku a 2 s fajfkovym konektorem pro VVT vačky.
Takže kontrola paliva, při startu nechat klidně točit celou dobu co se bude snažit nastartovat, poslouchat, natáčet, čuchat k vyfuku.

Čau,
Todle může byt celkem cokoliv, SBSR, nějaky napájení, na dálku se těžko řeší, divný jsou ty čidla vačky, jinak N62 muže jet i bez nějakých čidel vaček uplně v pohodě, ale zkratované čidlo vačky ten motor pošle uplně do sraček, takže pokud je podezření na nějaky čidlo, tak je lepší ho odpojit, jediny co to potřebuje je čidlo kliky, bez toho je to mrtvola, točí a nikdy nechytne (zespodu na převodovce).
SBSR zásobuje motor palivem, ta může byt taky ko, s diag se dá SBSR vytestovat, bez diag je test taky možný, u sání motoru je přívod benzínu, rychlospojka, zmáčknout, rozpojit, hodit do petky a při startování to musí tu petku poměrně rychle naplnit benzínem.
Pokud by byli urvané nebo skočené rozvody na jedné straně, normálně to pojede, měl jsem tu N62 takovou vyjetou, kde praskl jeden řetěz a normálně to jezdilo, na 4 válce, 2 vačky tomu stály, ani se to nijak nepoškodilo, nasadily se novy rozvody a odjezd.
Jaký je zvuk při startování? Uplně normální točení nebo to má lehký chod? Nefouká to nějak? Při startu bych se určitě podíval jestli se točí vačka pod víčkem dolívání oleje, bud cihla(klacek) na brzdu při startu nebo druhej člověk co ti bude startovat. Na Valvetronic bych to vůbec netipoval, to takové věci nedělává. Snímače vaček jsou na konci hlav u kabiny, 4 pro každou vačku a 2 s fajfkovym konektorem pro VVT vačky.
Takže kontrola paliva, při startu nechat klidně točit celou dobu co se bude snažit nastartovat, poslouchat, natáčet, čuchat k vyfuku.
Takže přeji hezký večer. Dnes jsem sundal levé víko a vše bylo jasné. Motor měl snahu chytat, protože pravděpodobně chtěla chytnout pravá strana motoru, ta levá je uplně na kaši. Spadl řetěz, poškodil vačku, kola, hlavu, všude neuvěřitelný bordel a motor KO. Takže auto budu rozprodávat po součástkách. Kdyby kdokoliv cokoliv chtěl, můžete psát, někde jsme tu nechal i číslo. Děkuji všem za rady, postupně jsme se probojoval až k tomuto. Hezký večer a ještě jednou díkes za ty rady, díky kterým jsem mohl v naději postupovat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby jsi to chtel opravit tak mam kompletni hlavy s vackama, valvetronikem k dispozici.
- soukupadam
Hele spíš to oprav, nebo prodej v celku. Na díly to tam budeš mít ještě za deset let.
Jak se to tak stane že nesmrtelný motor N62 spáchá sebevraždu ?
Kolik měl najeto ?
Byli nějaké divné zvuky už před touto událostí ?
Jen mě to zajímá ze zvědavosti, když jsou ty motory nesmrtelné co najedou v pohodě milion.
Jinak auto pokud je v pořádku a pěkně servisované bych určitě na díly nedával a raději opravil motor nebo vyměnil za jiný a tento motor nechal na díly.

Kolik měl najeto ?
Byli nějaké divné zvuky už před touto událostí ?
Jen mě to zajímá ze zvědavosti, když jsou ty motory nesmrtelné co najedou v pohodě milion.
Jinak auto pokud je v pořádku a pěkně servisované bych určitě na díly nedával a raději opravil motor nebo vyměnil za jiný a tento motor nechal na díly.
-
- Kontaktovat uživatele:
Prodaji se z toho akorat lukrativni veci pokud jsou libove za cenu srotu. Mrda veci je neprodejna, nezbavis se toho ani za 100kc kus. Mam dve sedmice na dily, jedna uz je zlikvidovana za 4kc kilogram a druhou to ceka az bude hezky. Dily z toho prodaji akorat ti co k nim jezdi auta na servis. Motor jsem prodaval rok a neprodal se. A to mel kompletni historii a 177k km nahrkanych. Kdykoliv po mne nekdo chce nejake dily je z opacneho konce republiky. Z Karlovych Varu mi volaji porad. Ale neposlu ani za zlate prase. Kolega minuly tyden koupil kapotu, rikal jsem mu, nebud kokot, zajed si pro ni. Neee, posta... Tak ma kapotu dokrcenou jak ciganske hracky...soukupadam píše:Hele spíš to oprav, nebo prodej v celku. Na díly to tam budeš mít ještě za deset let.
-
- Kontaktovat uživatele:
Kdo tady rika ze je to nesmrtelny motor ??? Jmenuj!!!Filozof píše:Jak se to tak stane že nesmrtelný motor N62 spáchá sebevraždu ?![]()

Tak kdyby někdo chtěl, mám celé auto a díly v pořádku až na ten motor. Vse jinak plně funkční.
pro zajímavost, jaký byly příčiny? jestli můžeš něčemu předejít atd.matiz píše:Kdo tady rika ze je to nesmrtelny motor ??? Jmenuj!!!Filozof píše:Jak se to tak stane že nesmrtelný motor N62 spáchá sebevraždu ?![]()
![]()
![]()
Uz jsem to tu psal, v minulem roce jsem videl vic padlych N62 nez M57...
- soukupadam
To ukaž co v tom je. Ale fakt si rozmysli, jestli to nepustit spíš v celku. Protože obyč sedmiček se všude válí po kopřivách hromada.Sider píše:Tak kdyby někdo chtěl, mám celé auto a díly v pořádku až na ten motor. Vse jinak plně funkční.
Navíc předface díly to je další mínus.
No daj, kde v koprivach sa valaju sedmy... 

-
- Kontaktovat uživatele:
Uz to moc nepamatuju, ale ryhy ve valcich a zralo olej jak prokople, u mojeho klepace klepal tak dlouho az prasknul blok, myslim si to, neni to rozebrane, prehodil se motor a tradaaaa... Ja jsem to nedelal ani nespravoval krom te moji, jen jsem o ty auta ¨zavadil¨. Podle meho to jsou hodne spolehlive motory, ale nesmrtelne urcite ne.
Sider - nahod alespon fotky a VIN toho auta a treba i nejakou predstavu o cene... Kdyby to byl individual nebo extra krasny kousek tak mam tech vraku malo -))))
Sider - nahod alespon fotky a VIN toho auta a treba i nejakou predstavu o cene... Kdyby to byl individual nebo extra krasny kousek tak mam tech vraku malo -))))
No tak dej VIN: Dneska je doprava auta dražší přes celou republiku jak cena toho auta.
30k auto a 10k převoz. a 20k motor a práce ... no a jsme na 70-80k plus nějaké investice... a stále to není facelift 750i ... hmmm

Ikdyž Matiz má motor a díly zdarma ...tak jen ten převoz pro něj a ostatní si udělá.
30k auto a 10k převoz. a 20k motor a práce ... no a jsme na 70-80k plus nějaké investice... a stále to není facelift 750i ... hmmm

Ikdyž Matiz má motor a díly zdarma ...tak jen ten převoz pro něj a ostatní si udělá.
Potřebujeme nějaké info jinak se díly budou těžko prodávat a také kde to stojí.Sider píše:Tak kdyby někdo chtěl, mám celé auto a díly v pořádku až na ten motor. Vse jinak plně funkční.
No tak to co jsem tu teď přečetl je úplně někde jinde. Za 30tis to určitě prodávat nebudu. Takže pokud budete mít někdo zájem, můžete mi napsat soukromou zprávu, nechci tady číst nějaký moderní hejtování. Fotky sem vkládat neumím. Celé auto je naprosté bez poškození, vše funkční, ale 30tis je pro mě opravdu výsměch.