Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nelze nastartovat 745i
Nelze nastartovat 745i
Dobrý večer, dokázal by mi tady někdo poradit, popřípadě zajet na kávu? Nelze mi nastartovat mé e65 745i 245kw. Koupil jsem si na sbazaru nejakou tu delphi diagnostiku abych vyčetl chyby a mohl Vám zde lépe popsat problém. Doufám, že toto téma tu není a nikdo mi nedá BAN. Motor točí, ale motor nemá absolutně žádnou snahu chytnout. Benzín v nádrži je. Mám připojené strategie i nabíječku. Po delší době a několika pokusech se teprve objeví nějaké chyby. 27BF snímač vačkového hřídele stání řada 2, 285B VANOS monitorovací člen řada 2, 2865 buzení proměnné ventilu - omezení výkonu při provozu v nouzovém režimu, 27C0 spínač vačkového hřídele výfuku řada 2, 285A VANOS monitorovací akční člen řada 1. Mockrat dekuji za pomoc.
Re: Nelze nastartovat 745i
Jsem z Dobrise, pokud by mohl nekdo z okoli. Děkuji
Nedela neco podobneho IVM jednotka. Je v prave casti v rohu pod kapotou. Byvaji tam studenaky. Ale treba kecam. Bez poradneho diag je to tezky. INPA - Ista
Když blbne IVM, tak netoci starter, podival bych se na SBSR jestli spusti cerpadlo
Dobrý den. Prosím, co je to SBSR? Ty chyby na VANOS řešit tedy nemám, nemůže to být nějak skocene na rozvodech? Mohu sem přiložit svůj tel, nebo je to zakázané?
Aha, ja myslel, ze jen toci a nechytne. Tak zase o neco chytrejsi. Neni to ten senzor v B sloupku, ktery pri autonehode odpoji pumpu? Neco me kdysi vypravel Snejk.inspi1981 píše:Když blbne IVM, tak netoci starter, podival bych se na SBSR jestli spusti cerpadlo
SBSR je celá jednotka...tady jí mám zaměněnou...protože mi nechtěla právě pustit čerpadlo
- Přílohy
-
- IMG_20201005_132008.jpg (2.84 MiB) Zobrazeno 5846 x
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Teď tu u toho stojím, zkusil jsem prohodit za nový ten VDO na levé straně po směru jízdy a skončily po pokusu o start tyto chyby s tím, že palivo dnes cítím.
2866 - Buzení proměnného ventilu - je nutné čtení koncových poloh
27BF - Snímač vačkového hřídele sání řada 2
27C0 Snímač vačkového hřídele výfuk řada 2
Prosím, kde přesně se nacházejí snímače vačkového hřídele řada 2?
Mohl by to být celý problém? Nebo mám zkusit měřit kompresi? a třeba i koukat zda svíčka háže jiskru. i když jak píši, poslední start už njakou snahu měl. Měl jsem druhé auto na kabelech, abych pomohl akumulátoru.
2866 - Buzení proměnného ventilu - je nutné čtení koncových poloh
27BF - Snímač vačkového hřídele sání řada 2
27C0 Snímač vačkového hřídele výfuk řada 2
Prosím, kde přesně se nacházejí snímače vačkového hřídele řada 2?
Mohl by to být celý problém? Nebo mám zkusit měřit kompresi? a třeba i koukat zda svíčka háže jiskru. i když jak píši, poslední start už njakou snahu měl. Měl jsem druhé auto na kabelech, abych pomohl akumulátoru.
Divný, že obě vačky. Točí se?
-
Ahoj, jen zkus dopsat pár detailů: kdy se nepodařil poprvé start? Když jsi někde dojel a auto bylo teplé? Nebo za studena ráno? Nebo auto déle stálo? Nebylo to po silném dešti? (vytopená jednotka?) Neproběhl před tím nějaký servis/jiný zásah? Nemáš v motoru stopy po návštěvě kuny? Kolik má motor najeto? Byly dělané případně rozvody? (mrtvé obě vačky??) Jinak se bez origo diag asi opravdu nepohneš, ale momentálně je prostě problém zajet jen tak na kafe s notebookem... Snad se někdo místní najde kdo bude poblíž.
Ahoj, koupil jsem si to auto a tím, že si ho dokážu opravit, ale bohužel opak je asi pravdou. Poslední jízda prý skončila tak, že motor začal klepat. Dojel na parkoviště a odtamtud jsem jej koupil a prevezl na podvalu. Rozvody údajně dělané nejsou a motor má téměř 400tis. Za účelem práce je návštěva možná ne? Také dojíždím. Jak jsem psal, dnes měl snahu chytnout, ale... Zkoušel jsem také na prasátka do sání startsprej, ale to bylo absolutně ale absolutně bez efektu. Bojím se těch rozvodu, ale asi bez někoho, kdo BMW zná to sám nedokážu. Já čekal problém na tom VDO motorku na VANOS a tím to Teda taky nebylo. Děkuji za odpovědi popřípadě, jsem od Dobříše
Aha. Tak s novým info bych asi začal těma tlakama.
Ahoj já jsem jen kutil a amatér a ještě si s sebou nesu prokletí tak moje rady ber s rezervou. Základem je zjistit jestli tam jde palivo a jestli hází svíčky. Když startuješ cítíš, že motor má kompresi, nebo se točí úplně volně. Podle mě, na to aby motor naskočil nepotřebuje čidla vaček, ani většinu věcí co na motoru jsou.
Rozumím, ale mluvím o té snaze motoru chytnout. Točí hezky, ti myslím, že v něm nic nebouchá a tu kompresi v uvozovkách slisim a jak jsem psal, zvuk byl jako by chytit chtel. Čidla a tyhle věci řeším, protože to ukazuje diagnostika a myslím si, že to problém být může. Jak ale píšete zkusím v tahat svíčky, změřím kompresi a uvidím jestli haze jiskru. Kdyby někdo mohl dojet s tou lepší diagnostiku, budu vděčný a pochopitelně zaplatím. Děkuji
Kdysy zde zaznělo že skrze valvetronic nejdou standartně změřit komprese na n62.
Musi se pres diagnostiku "zamklnout" valvetronic na měření komprese
jinak to měří nesmysly
Musi se pres diagnostiku "zamklnout" valvetronic na měření komprese

Bmw e39 528i touring
Bmw e85 Z4 2.5i Merlot rot
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw e32 740ia Alpina look
Bmw e30 328i M Technik 2 / m20b28
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
Podle mě, na to aby ten motor chytil tak potřebuje jen snímač polohy klikové hřídele. Pokud měl snahu chytit jakože už skoro běžel, ale po vypnutí startéru chcíp mi dělala váha vzduchu.
-
Kontroloval jsi prostě rozvody? Jestli jsou obě vačky jedné strany v háji, a z motoru šel rachot, mohla jít kukat lišta řetězu té strany a skočit rozvody. A s takhle rozhozeným časováním ti to prostě nezapálí. Btw bůh ví co s tím bývalý majitel prováděl....
Studenej motor na valvetronic nejede, tak by mělo i měření komprese být v poho. Ale o tomhle jsem nikdy nepřemýšlel a ani jsem to nezkoušel.. Já jen, že poslední potkan co jsem měl v práci byl úplně stejnej. Bylo to v jiném servise, kde měnili čidla...... A po tom, co to přijelo na Podválu k nám jsem otevřel víčko na ventilviku a váčky se ani nehly. Prasklého řetěz. Tady je to složitější v tom, že to má na straně, kde ventilviko nemá víčko.
forum/viewtopic.php?f=26&t=99937&p=1136 ... e#p1136121
Na poslední stránce píše Snake že změření komprese na n62 není jen tak
Na poslední stránce píše Snake že změření komprese na n62 není jen tak

Bmw e39 528i touring
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
Rozumím Vám. Takže kouknout jestli se vůbec točí váčky. Na rozvody na kontrolu jsou nějaké přípravky nebo nějaký manuál prosím? A asi musím rozebrat celej čumák a chladič že?