Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e63 650i po dovozu chce nějaké drobnosti

Vše o o E24, E63/E64, F06, F12/F13, G32
Zpráva
Autor
Jencik3

e63 650i po dovozu chce nějaké drobnosti

#1 Příspěvek od Jencik3 »

Nováček si jde pro radu.

čerstvě jsem si dovezl e63 650i a "trápí" mě pár věcí.

Prvák nemám DVD s mapama.
Druhák nemluví to na mě česky.
Kdo mi s tímto pomůže?

Třeťák mám plasťák volant s multifunkcí rád bych jej vyměnil za kožený.
To asi vyřeší zde: https://www.mujvolant.cz/fotogalerie/bmw/ - zkušenosti?

Čtvrťák klasická bolest 6er mlží se mi přední světla. Jde to nějak zrepasovat? Opět otázka zní kde.

Bod pátý na zadním okně mám malou prasklinu, ničemu nevadí, ale kdyby se někomu válelo toto sklo doma tak sem s ním :)

A potřebuju se určitě zbavit runflatu (ty gumy jsou na našich tankodromech za trest) mám k tomu 19" kola. Jak řešit rezervu? lepící sada, dojezdovka? Úplně nechci vozit v kufru rezervu. Jde to vůbec udělat tak, abych neměl problém s pojišťovnou v případě plnění?

Díky za pomoc.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

Re: e63 650i po dovozu chce nějaké drobnosti

#2 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Prvak by bylo nej. uvést posl. 7 čísel VIN co je tam pesně za výbavu
-DVD s mapama je asi to posední od někoho vypálit, nevim jestli bylo v E63/E64 víc typů Navi a map jako u E60 (ad VIN)
-poGoogluj "BMW česky" je toho plno po netu, tam by byly k mání mapy taky
-plast.volant jsem v těchto autech neviděl, myslim, že všechny mají koženej věnec (ad VIN)
-oprava mlžení=přetěsnění světlometů a výměna krycích plastů. Nabízí se rovnou udělat světelnej upgrade, na Googlu opět firmy jako SviŤlíp, nebo Dobřesvítíme a tak..
-prasklina pokud nepůjde opravit pryskyřicí jakože to je na důlky a pavoučky, tak asi výměna z vrakoviště. 6er na díly trochu oříšek, napadá mě Chotětov a nebo polský Allegro
-Runflaty co všichni zrušili se nahradí kompresůrkem a dojezdovou opravnou sadou, ale nevím jak moc je to legal a v TP.

Co to je za super kus, specifikace, že z dovozu? Tady se lidi nemůžou těch 6er leštěnek zbavit, poměrně nedávno byly snad 3x E63 v inzerci.
Jencik3

#3 Příspěvek od Jencik3 »

CK98017 tu posledních 7 VIN.

Chtěl jsem kupé V8 N62B48 a manual... auto by mělo mít podle všeho 90tkm. Nemám to úplně na denní ježdění. Nesnáším kabria a kdy příště si člověk bude moct koupit V8 s manuálem? :)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Jo tak 4,8i s manualem to je pěkná konfigurace 8-) ! Víc asi poradí majitelé 6er. I nějaký fotky by to chtělo..

Nakonec ty dekodery chcou celé VIN, ale to si můžeš zadat a hodit sem pak výpis výbavy. Volant se ukazuje možnost leda Sport/M paket tj.s kulatým airbagem (liší se jen o bicepsy) a ty jsou podle mě vždy kožené. Nejvíc možností s přešitím ze zkušenosti kdyžtak: http://volantech.cz/

+tip: možná bude zadní sklo zde na dotaz https://www.sbazar.cz/schindelar.bmw/de ... bocni-skla
vita11 Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 3376

#5 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Zkusil jsem si ten VIN doplnit, a vypadlo na mě stříbrné coupé s automatem a koženým volantem :D
Každopádně plastový volant jsem v 6er ještě neviděl, ani se tam nedával, už v základu byl sportovní kožený volant. Příplatek byl za M volant, který má navíc bicepsy, jinak je stejný. I E60 měla v základu kožený volant. Hoď sem foto, co tam máš
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
Itchythefirst
Klubové ID: 3915

#6 Příspěvek od Itchythefirst »

Je pravda, ze nekozeny volant jsem taky jeste v sestce nevidel. Co jsem ale videl, je origo kozeny trim na volantu, to BMW delalo, tak jestli treba neni rec o tom :-)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Trim to je šití ne? Na zakázku dokážou obšít i airbag, ale u tak malýho nájezdu bude volant jak novej.

Možná bych doporučil vyměnit nižší šatrpáku za ///M verzi. Je OEM kratší a taky kožená, na řazení rychlejší. Mám to V E60 (kdysi stála nekřesťanských přes 1700,-).
Itchythefirst

#8 Příspěvek od Itchythefirst »

Trimem je myslenej ten plastovej kryt volantu. BMW to delalo i v "kuzi". Jde to primo koupit jako jeden dil a uz to budes mit rovnou potazeny ;-) Jinak obsit jde samozrejme skoro cokoli vcetne airbagu, ale to nastesti BMW nedelalo :-)

Zkusim nekde najit fotky toho origo "kozenyho" krytu ;-)
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3925

#9 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

to by mě schválně zajímalo, ne, že bych to tam chtěl dávat, ale jen tak :) ideálně i p.n.

tím krytem myslíš jaký díl? 4?
http://bmwfans.info/parts-catalog/E64/E ... ifunction/
vita11 Moderátor
Moderátor

#10 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Itchythefirst píše:vcetne airbagu, ale to nastesti BMW nedelalo :-)
Dneska už jo :D
zddan01 píše:to by mě schválně zajímalo, ne, že bych to tam chtěl dávat, ale jen tak :) ideálně i p.n.

tím krytem myslíš jaký díl? 4?
http://bmwfans.info/parts-catalog/E64/E ... ifunction/
Nějaký individual jsem kdysi kdesi viděl. Jestli to tak bylo origo, nebo to bylo dodělané, netuším. V ETK jsem to ale nikde nenašel. Ani v příslušenství
Obrázek
Itchythefirst

#11 Příspěvek od Itchythefirst »

zddan01 píše:tím krytem myslíš jaký díl? 4?
Presne ten ;-) V Etce jsem ho taky nenasel, ale vim ze ho znamej bral primo z Cartecu, videl jsem ho na vlastni oci ;-)
vita11 píše:
Itchythefirst píše:vcetne airbagu, ale to nastesti BMW nedelalo :-)
Dneska už jo :D
Bohuzel :lol:
vita11 píše:Nějaký individual jsem kdysi kdesi viděl. Jestli to tak bylo origo, nebo to bylo dodělané, netuším. V ETK jsem to ale nikde nenašel. Ani v příslušenství
Zkusim najit tu fotku, pripadne rovnou cislo toho dilu ;-)

Tohle je presne co myslim pro 3er:
https://bimmercat.com/bmw/en/search/sel ... CE/32_1654
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Ajo proč ne. Seriovej kryt v plastodipu či co to je se stejně škrábe loupe, to známe..

Řadička k tomu v kůži vyšitá: https://images-na.ssl-images-amazon.com ... L1270_.jpg

Btw. co loketkový tunely a palubka v kožaku ?? 8-)
Naposledy upravil(a) Totic dne čtv 25.02.2021 14:37, celkem upraveno 3 x.
vita11 Moderátor
Moderátor

#13 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Akorát že tento kryt na E60/E63 volant nepoužije :D
Obrázek
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3925

#14 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

Totic píše:...

Btw. co loketkový tunely a palubka v kožaku ?? 8-)
středovej tunel byl koženej standardně pro pearl kůži, palubka taky šla, samostatně (až pro 650i), nebo v individual kompozici, pecka :thumbsup: :thumbsup:

pořád ale nevíme, co je myšleno tím plasťák volantem :D
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3726

#16 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Všechno jde ;)
Přílohy
IMG_20180126_162117.jpg
IMG_20180126_162117.jpg (201.23 KiB) Zobrazeno 6648 x
Itchythefirst

#17 Příspěvek od Itchythefirst »

Tomasis píše:Všechno jde ;)
To mi pripomnelo tohle :D
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Cr--_i0JZbs&feature=youtu.be[/youtube]

Jinak ten "kozenej" kryt volantu, o kterem jsem mluvil, se delal asi jen pro E9x. Skoda, vypadalo to docela pekne :-|
Jencik3

#18 Příspěvek od Jencik3 »

https://ibb.co/6Jr22gt

mám podezření, že původní majitel si prohodil volant do své e60, kterou jsem u něj viděl a já fásl tady tu plastovou nádheru. Už jsem mu psal, "kde je můj volant Lebowski ?!?" :)
- Mám najité dva m-packetové. Musím si ohmatat ten sportovní a m-packetový (bojím se, aby nebyl až moc tlustý)

Další věc se zjistila, netěsní řádně těsnění kolem zadního okýnka nebo dveří řidiče, jakmile se dosahuje cca 1,5 násobku povolené rychlostí pěkně to pohvizduje... Toho se musím zbavit.

Servisně, čeká se na palivový filtr pak se vymění všechny filtry, oleje, náplně, svíčky. Zatím se prošlo kosmetikou zevnějšku (rozleštěno pár škrábanců, vypulírováno a navoskováno). - Olej s filtrem jsem nechal vyměnit ještě před odjezdem z Německa (jelo se po vlastní ose).

Zadní sklo dokud nebude nějaké na vraku tak se provizorně slepilo. (originál stojí 55kKč a to si radši chvíli počkám než někdo pošle auto na vrakáč).

Žena měla dobrý poznatek k televizi (potřebuju mít v autě vše funkční, jinak špatně spím) to bude chtít asi set-top box. (jde to nějak dodělat, aby to přijímalo DVB-T2? - Tuším tohle bude problém - nechci předělávat půlku multimedií, v plánu je z auta mít veterána na věčné časy).

Dynamic drive je pecka, na tohle se dobře zvyká. Horší je proměnný účinek posilovače . Super, když se chci otočit. Nesuper, když jsem zkoušel vracečky. Pedály potěšily, jsou dobře blízko u sebe, takže se meziplynuje jedna radost tím mým divným způsobem, kdy předkem šlapky šlapu brzdu i plyn zároveň. Na pata-špička nemám dostatečně vykloubitelný kotník :) Manuál je takový svérázný, vyloženě mu sedí řadit, když je otáčkoměr za půlkou. Při takovém tom šolichání 1500-2000 rpm moc něžný není. Ale tak mám odjeto prvních 2000 km... třeba si ještě zvyknema a já budu lépe trefovat vyšlapávání při řazení nahorů.

Asi to objednám k Jaraxovi (načetl jsem tu, že je odborník na slovo vzatý, tak ať se roztoč má jako v bavlnce).
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3726

#19 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Jestli tohle je foto Tvého interiéru, tak volant vzhledem k těm otřesným sedačkám sedí. Ten nikdo nevyměnil. Není žádný sportovní, je jenom M s bicepsy, jiný rozdíl není. Pokud jezdíš tak jak píšeš, tak tohle není auto pro Tebe, měl sis pořídit 335 ;)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#20 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Jarax je dobrá volba na servis 6er, však oni ti tam ještě vytmavý co je všechno špatně :P Ne že bychom nepřály, tak to tam chodí a je to vlastně dobře :) Nejlíp vymyslíte to DVB-T2 a DAB radio atp. spolu, ale myslím, že tě upgrade na CIC či NBT nemine.

Nevím co pořád nazýváš plastovým volantem? Vždyť má věnec obšitý v kůži (v 5er a 6er vzhledově stejnej) aspoň se zkus přesněji vyjadřovat. Z jedné fotky těžko poznat po obvodu vypadá dost hladce ohmatanej na 90tis.km na první pohled nevypadá klidně ho mohl prohodit.
Ale radši nechat přešít stávající podle sebe, ne každýmu jiná tloušťka a bicepsy vyhovují. Další důvod je rozdíl v uchycení a zapojení volantů (a jejich adekvátních airbagů) podle ročníku, aspoň v E60 byly myslím 2-3 změny. Podle toho by si dalo potvrdit/vyloučit prohození např. v pre/LCI.
Odpovědět