https://ibb.co/6Jr22gt
mám podezření, že původní majitel si prohodil volant do své e60, kterou jsem u něj viděl a já fásl tady tu plastovou nádheru. Už jsem mu psal, "kde je můj volant Lebowski ?!?"
- Mám najité dva m-packetové. Musím si ohmatat ten sportovní a m-packetový (bojím se, aby nebyl až moc tlustý)
Další věc se zjistila, netěsní řádně těsnění kolem zadního okýnka nebo dveří řidiče, jakmile se dosahuje cca 1,5 násobku povolené rychlostí pěkně to pohvizduje... Toho se musím zbavit.
Servisně, čeká se na palivový filtr pak se vymění všechny filtry, oleje, náplně, svíčky. Zatím se prošlo kosmetikou zevnějšku (rozleštěno pár škrábanců, vypulírováno a navoskováno). - Olej s filtrem jsem nechal vyměnit ještě před odjezdem z Německa (jelo se po vlastní ose).
Zadní sklo dokud nebude nějaké na vraku tak se provizorně slepilo. (originál stojí 55kKč a to si radši chvíli počkám než někdo pošle auto na vrakáč).
Žena měla dobrý poznatek k televizi (potřebuju mít v autě vše funkční, jinak špatně spím) to bude chtít asi set-top box. (jde to nějak dodělat, aby to přijímalo DVB-T2? - Tuším tohle bude problém - nechci předělávat půlku multimedií, v plánu je z auta mít veterána na věčné časy).
Dynamic drive je pecka, na tohle se dobře zvyká. Horší je proměnný účinek posilovače . Super, když se chci otočit. Nesuper, když jsem zkoušel vracečky. Pedály potěšily, jsou dobře blízko u sebe, takže se meziplynuje jedna radost tím mým divným způsobem, kdy předkem šlapky šlapu brzdu i plyn zároveň. Na pata-špička nemám dostatečně vykloubitelný kotník

Manuál je takový svérázný, vyloženě mu sedí řadit, když je otáčkoměr za půlkou. Při takovém tom šolichání 1500-2000 rpm moc něžný není. Ale tak mám odjeto prvních 2000 km... třeba si ještě zvyknema a já budu lépe trefovat vyšlapávání při řazení nahorů.
Asi to objednám k Jaraxovi (načetl jsem tu, že je odborník na slovo vzatý, tak ať se roztoč má jako v bavlnce).