Určitě to nebude tady, na elektroniku jsou tu lidi dost levý.horan píše:No vzhledem k tomu, jak si se tady odprezentoval bych sázel spíš na to "později".
Tím ale myslíš sebe....xaler píše:Určitě to nebude tady, na elektroniku jsou tu lidi dost levý.horan píše:No vzhledem k tomu, jak si se tady odprezentoval bych sázel spíš na to "později".
Ta deska je vícevrstvá, ale uvnitř nic nevede. Je smutné, že to neví člověk, který se tím živí. Pokud bych něco zkurvil tak se přiznám a zkusím to jinak. Do toho zesilovače jde hudba, je tam napětí 12V tam kde má být, je zapojeno STBy a žádná hudba z toho nevychází. Na STBy má být asi tři volty, ja tam víc, ale to by nemělo vadit, je to zesilovač do auta. Veškerý vstupy a výstupy do ASK jsem změřil a žádné poškození tam není. Buďto tam mám nějakou naprosto školáckou chybu co nevidím, nebo jsem koupil poškozený integrovaný obvod. Pokud by to hrálo na hovno tak to bych pochopil, jsem amatér a nemohu se rovnat lidem co to umí, ale nechápu proč to nehraje. Je to jako když zapojíš žárovku a nesvítí a nevíš proč, když je všechno v pořádku.palciatko píše:Na elektroniku som ľavý, priznávam, teda veľmi neporadím.
Ale chalani ti tu písali, že si prevŕtal dosku konektora, ktorá je viacvrstvová. Je ju vidieť aj na najnovších fotkách.
Ak poškodíš obvod v jednej časti (alebo niečo zle zapojíš), a potom ASK počas testovania zapojíš do auta - nemôže to odpáliť veci v iných častiach?
Podľa mňa, bez nejakých premeraní obvodov, nie je možné poradiť ti na diaľku.
P.
Vy mě nemůžete urazit, já neumřu hlady, když někomu poradím zadarmo. Ještě teď mě jímá hrůza při představě, že jsem od vás málem koupil zesilovač.Pavel 528 píše:Tím ale myslíš sebe....xaler píše:Určitě to nebude tady, na elektroniku jsou tu lidi dost levý.horan píše:No vzhledem k tomu, jak si se tady odprezentoval bych sázel spíš na to "později".
To všechno proběhlo, datasheet je prakticky stejný u obou integrovaných obvodů, vyjádření od Farnella, piny mám správně vše jsem měřil na třech tištěných spojích který jsem polepil izolepou a počmáral schématy. Tištěný spoj asi špatný nebude, většinu věcí jsem měřil přímo na pinech. Jediný co mi nesedí je hodnota na STBy ta má být asi 3V a je tam tak 8-12 teď nevím přesně, ale ten původní na tomhle napětí neměl problém.zzeli píše:Ja kdybych o tom vedel kulovy a fakt bych to chtel opravit, tak bych prozkoumal datasheety a popisy pinu, pinout, pripadne doporucene zapojeni obou tech IO co mas a hledal rozdily. Pokud by mi to prislo stejny (presneji receno kompatibilni...pinout muze byt jiny, ale to nadratovani u stareho vs plosnak u noveho by sedel), tak by bylo divny, ze s novym to nehraje vubec. Bud problem s tim novym IO resp muze bych chyba i na tom plosnaku, na kterym je, anebo nastal problem pri "migraci" ze stareho na novy IO. Cili bud vratit stary IO a pak v pripade funkcnosti poradne omerit pri zapnutym zesaku jaky signaly jsou na jakym pinu u staryho IO a to samy pak ocekavat u novyho. Anebo ted kdyz tam mas ten novej, tak teda podle datasheetu overit ze na ten IO doleze napajeni, ze je nastaveny STB a ze na vstupu je signal, pripadne dalsi veci, pokud je ten IO potrebuje. Akorat by se na to badani hodil osciloskop.
Jinak asi nelze nez to takhle zkoumat. A i tak si myslim, ze zaruka nalezeni problemu neexistuje. Je pravda, ze digitalni technika je o neco malo vice blbuzvdorna nez nejaka ducharina v analogu.
Asi nepisu ale zadne zazraky.
Ani si neuvědomuješ, že i když jsi hloupý tak jsi se trefil. Ty původní zesilovače je nejšetrnější odfrézovat diamantovým vrtákem.soukupadam píše:Takže kdyby někdo potřeboval dávám sem návod na opravu Logica a ASK podle xalera:
Krok 1: připravíme vrtačku
a presne to je ta nejvetsi kravina...takze poradim...ty puvodni konce se sundavaji jednoduse pajkou,ze se zahreje ten spodni chladic a horni cip se jen odloupne a jde krasne dolu a nic se neposkodi...zadne vrtani ani frezovani...pak to dopada jako treba tento pripad....xaler píše:Ani si neuvědomuješ, že i když jsi hloupý tak jsi se trefil. Ty původní zesilovače je nejšetrnější odfrézovat diamantovým vrtákem.soukupadam píše:Takže kdyby někdo potřeboval dávám sem návod na opravu Logica a ASK podle xalera:
Některý návody co jsem si našel uvádí jako nejšetrnější spodek nahřát, vršek odfrézovat. Pokud je to tak jednoduché tak za co je těch 3500,- když součástky stojí pár stokorun a napájený je to tak za hodinu?Pavel 528 píše:a presne to je ta nejvetsi kravina...takze poradim...ty puvodni konce se sundavaji jednoduse pajkou,ze se zahreje ten spodni chladic a horni cip se jen odloupne a jde krasne dolu a nic se neposkodi...zadne vrtani ani frezovani...pak to dopada jako treba tento pripad....xaler píše:Ani si neuvědomuješ, že i když jsi hloupý tak jsi se trefil. Ty původní zesilovače je nejšetrnější odfrézovat diamantovým vrtákem.soukupadam píše:Takže kdyby někdo potřeboval dávám sem návod na opravu Logica a ASK podle xalera: