Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
N55 - pomoc s výběrem oleje
Re: N55 - pomoc s výběrem oleje
tak po koupí auta vždycky kontrolujeme stav chladičů a prakticky vždy jsou všechny na mytí, ale to ten jeho mechanik bude vědět.
Tak co jsem koukal, tak otevírací teplota olejovýho termostatu je 110°C což na tenhle předepsaný olej 5W30 bude stejně docela furt dost i když chladiče budou jak nové.
To je jakoby inženýři tu teplotu počítali na 10W60.
Jo, no záruční inženýrství.
Dal bych 10W60 v Acea A/B bez doprovodných elixírů.
To je jakoby inženýři tu teplotu počítali na 10W60.
Jo, no záruční inženýrství.
Dal bych 10W60 v Acea A/B bez doprovodných elixírů.
mě 10w60 přijde zbytečná když s tím jezdí na pohodu, musíš počítat taky že pojede třeba ve velkym mrazu apod.
Tak teď už jsem z toho úplně v matu
Takže tam musí jít olej, který splňuje A3/B4, ten C3 tomu nějak ublíží? Nebo to nevadí, když to tam teď dám (dnes mi to má mechanik měnit) a potom na jaře, jak tam budu dávat du 5W40ku, tak tam dám ten A3/B4?

C3 je uplně na opačné straně vah než A3/B4 ale to by ti ten mechanik měl vysvětlit když ti to doporučil, C3 je bezpopilkovy olej co hovno maže. ja bych tam C3 nenalil.
Je to 105, pokud si to dobre pamatuju. Každopádně 110 není drama, problem je v případě okruhu apod, kdy se olej/voda saturuje teplem během 20min (v případě špatného chladiče dříve). Mít olej na 85 není žádoucí kvůli kondenzátu, který se musí odparit, proto T přes 100 je nutná.Spejbl píše:Tak co jsem koukal, tak otevírací teplota olejovýho termostatu je 110°C
“Ability is what you're capable of doing.”
ja tu měl N62, 13 let starou, s najezdem 60tkm, pani si připlatila za X5 co bude jak nová, jezdilo to trasy do 3-4-5km, no vysledek? jak se nikdy neohřál olej na 100°C, tak byl plny kondenzatu a zrezavěli vačky.