Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW M3 F80 manual

Pouze vozidla BMW!
Zpráva
Autor
ph132008

Re: BMW M3 F80 manual

#21 Příspěvek od ph132008 »

Nevím tedy přesně, co tím myslíš, ale u E90 je každopádně největší rozdíl mezi manuálníma a el. sedačkama v rozsahu seřizování výšky sedadla. Manuální jdou podstatně níž.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#22 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Ano a může za to pouze manuální pojezd dopředu/dozadu. Tzn. zbytek můžeš mít v elektrice.
Edit: ono jsou totiž i ty poloel sedačky, proto to možná nechápeš.
ph132008

#23 Příspěvek od ph132008 »

Jo ty myslíš ty bez paměti. To jsem z toho, co jsi napsal, nepochopil. Každopádně než tyhle sedačky, tak to rozhodně radši manuální.
kurevtor

#24 Příspěvek od kurevtor »

takže to je fakt o váze, myslel jsem si to, když sem viděl tu střechu.... ten rozsah mě nenapadl.

já bych měl fakt velkej problém se tam poskládat a el. sedačky by byly asi discomfort k manuálu, ale nedokážu si představit si koupit M3 jakože to nejlepší a pak tam mít sedačky a hrkat sebou pro nastavení. Chápu to v tom ferrari a lambu, to fakt nejsou daily cars a jede se v tom na silnici docela debilně ve finále takže tam člověk tyhle věci fakt neřeší.
Stepan1

#25 Příspěvek od Stepan1 »

Zas na druhou stranu, kolikrát to auto někomu půjčuješ? Jednou to nastavím a "předělávat" to musím akorát po výměně oleje, když mi to mechanik rozhasí
v Reze mám full elektriku (nejde konfigurovat jinak) a asi je reálně vyhodím výměnu za těch pár centimetrů navíc. škrtám si hlavou o střechu a sedím v tom jak na hajzlu.
kurevtor

#26 Příspěvek od kurevtor »

pro mě to není o půjčování... i když tady to taky neplatí - auto třeba nepůjčuješ, ale prostě občas se to stane. Normální je mít to prostě v paměti klíče a ne furt někam něco přecvakávat.
Jo nastavit jednou a nechat být, chápu. Ale já si měnim ty pozice podle nálady, jeden den mě bolí záda pak zase ne... Ale hlavně: úplně to vidim jak s tim někoho svezu a ten člověk - no dobrý, ale sedačky nic moc. :lol:
fishmaker Moderátor
Moderátor

#27 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

kurevtor píše:úplně to vidim jak s tim někoho svezu a ten člověk - no dobrý, ale sedačky nic moc. :lol:
v M3 většinou člověka vozíš kvůli motoru...ale jinak na tohle je jediná odpověď : si kup svoje s lepšíma sedačkama :D
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od MattyX Moderátor »

A nebo manuální sedačky někdo preferuje zejména kvuli tomu, že je s nimi nižší posez než s elektrickými. Mě teda ta full elektrika v mé E46 M3 nebetyčně sere , kdy v mé sociální 335 je posez prostě nižší :D
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Stepan1

#29 Příspěvek od Stepan1 »

tak hlavně když někoho svezeš pořádně v M3, tak si sedaček ani nevšimne :) Navíc ty sedačky by měly bejt jako takový stejný, co do tvaru.

btw. všimni si, že původní majitel nepřiplatil ani kůži. Protože ví, že po ní kloužeš do hajzlu a na seriozní ježdění se moc nehodí :) a že původní majitel je velmi seriozní řidič :lol: :
kurevtor

#30 Příspěvek od kurevtor »

nedokazu pochopit, proc by nekdo chtel v aute nizsi posez. Ja sem extra vysokej a cim niz tim hur, protoze sedis jen na spicce prdele a kolena ti lezou nahoru pod bradu. Ale chapu, ze pokud ma nekdo 155 cm tak nedosahne na pedaly a potrebuje sedet nizko, jinak tomu nerozumim :)

Taky jsem si googlil ty vahy sedacek a procetl si dana temata na ruznych forech, v podstate delat to kvuli vaze nema smysl pokud se to nedela komplexne a z auta nejdou i jina tezitka. Usetris par kilo na aute, ktere ma tunu a pul.

Stepam: ta polokuze, nebo polohadr nebo jak se to jmenuje me jako neurazi, mam to take v jednom aute a da se to, ale proste tohle je M3 :( Ja to nechci majiteli hanit a docela to i barevne pasuje takze sorry za nazor, jako nerikam nic, ale ja bych radeji kdyz uz M3 tak at to ma ty performance seats a alcantaru, protoze motorkara. Nebo at to ma full comfort elektriky, protoze daily car. Omlouvam se za nazor. Proste ja videl 6 let starou M3 s najezdem 160 tisic, coz se mi jevi jakoze nejaky stastlivec mel tohle auto na denni jezdeni a tak mi to nedavalo smysl.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#31 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Nefušujte filozofovi do řemesla...
“Ability is what you're capable of doing.”
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od MattyX Moderátor »

kurevtor píše:nedokazu pochopit, proc by nekdo chtel v aute nizsi posez. Ja sem extra vysokej a cim niz tim hur, protoze sedis jen na spicce prdele a kolena ti lezou nahoru pod bradu. Ale chapu, ze pokud ma nekdo 155 cm tak nedosahne na pedaly a potrebuje sedet nizko, jinak tomu nerozumim :)
už asi od E28/24 a možná dříve byly BMW vybavený u sportsitze tzv. kolébkou , která podporuje právě ten sportovní a zároveň komfortní posez :) To, že ti vyhovuje tam sedět, jak na židli je samozřejmě pocit každého jednotlivce, ale to já vidím na škole smyku dnes a denně, jak je správný posez v autě problém :) Výškou sedadla nenastavuješ vzdálenost k pedálům, ale zabezpečuješ si správný výhled nad horizont palubní desky (ani nízko a ani vysoko) a tím i správný výhled do vnějších zpetných zrcatek, která jsou umístěna na onom horizontu výhledu ... to je tak jako mimochodem :) ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
kurevtor

#33 Příspěvek od kurevtor »

mattyX: mne je to jasne a fakt se omlouvam, za debilni názory, ale ja jsem proste se svymi rozmery zvyklej na trochu neco jineho, zaroven rovnou priznavam, ze muj poleh v aute (neda se napsat posez) je hodne spatne....

Hanz: sorac uz drzim hubu
Stepan1

#34 Příspěvek od Stepan1 »

Hanz: nope, tohle není filozofina. Tady se totiž bavíme na základě reálných zkušeností, co komu vyhovuje

Kurevtor: Původní majitel to měl tuším na operák, 3 roky / 180 000km, poslal to dál ještě před ukončením.

Jinak mám něco přes 1,9m a jsem zvyklej sedět v autě rovně, i proto potřebuju sedět nízko, protože si jinak šoupu stropnici. Jsem na to mega citlivej, teď jsem přes karanténu trošku přibral, mám tlustou prdel, sedím z toho o něco vejš a už mě to hrozně sere :lol:
A zároveň mě baví bejt do introše "zapadlej" jak v tanku. V Oktávce se cítím líp než v X5 :lol:
A alcantara mi přijde celkem naprd, protože se hrozně rychle začíná ošoupávat a vypadá to pak jak jedničková oktávie se 100 000km na tacho po doktorovi z Německa. Třeba na volantu je to vyloženě hell.
kurevtor

#35 Příspěvek od kurevtor »

ja tu stropnici prave resim polehem. Ale varuji vase deti, aby to doma samy nezkousely, protoze se s tim nejde divat do mrtvejch uhlu.

Jinak pokud tohle byl danovy optimalizator na tri roky a najezd 180 tak se vysvetlujou ty sedacky :lol:

co se tyce alcantary... ano jde to do prdele, ale je to podle me top a patri to do sportovniho auta. Vyjetou alcantaru v passat b6 variant muzem pichat, to je jasny. 8-)
Chichin

#36 Příspěvek od Chichin »

Důvodem byla nižší poloha sedadla.. A rozhodně není potřeba nijak hrkat, to sedadlo se za poslední 4 roky nejspíš vůbec neposunulo, kromě vysátí ;)

A o výšce to není, pokud někdo není disproporční, má snad adekvátně delší ruce tzn. posune sedadlo/volant podélně a výška není podstatná.

Prostě čím níž tím líp, toť vše.
Odpovědět