Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
chuppa

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#9541 Příspěvek od chuppa »

soukupadam píše:https://www.facebook.com/marketplace/item/3840100329352600/
nefunguje mi :-(
cheater

#9542 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne pát 26.11.2021 23:56, celkem upraveno 1 x.
Michal595

#9543 Příspěvek od Michal595 »

Akurat dneska mi na fb vyskocilo ze niekto zhana 550i tak si ma hned napadol len to nejako neviem najst kurna:)
xaler

#9544 Příspěvek od xaler »

Dnes mi z mé 745i zase někde teče voda, na chladiči strana u řidiče. Já už nechci pokračovat. tři měsíce práce k ničemu. Pokud by to někdo chtěl tak napište. Až přijdu domu za světla, udělám fotky a jde na bazoš. Jsem v tom za 70 tisíc a chtěl bych je zpět. Má to německé TP, je v tom LPG. Vesměs o tom autě tady víte. Nic netajím. Jel jsem v tom asi dva kilometry a nedá se to s E39 ani vzdáleně srovnat. VIN WBAGL61020DM55185. Aut mám dost, ale šel bych i do výměny, třeba E60 v podobném stavu.
cheater

#9545 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne pát 26.11.2021 23:56, celkem upraveno 1 x.
ettore

#9546 Příspěvek od ettore »

Jak to vypadá, tak ani příběh Xalerovy sedmy nekončí happyendem. Připomněl mě tak IKnowa, který si koupil sedmičky dvě, ze kterých chtěl složit jednu pořádnou. Jakpak asi ošklivé kačátko dopadlo? :lol: Xalere škoda, že jsi nenarazil na Superkamilose, ten kdysi objevil díru na trhu a chtěl všem za dumpingové ceny opravovat sedmičky včetně generálky motoru. Když potřetí skládal jeden a tentýž motor a rozpočet na náhradní díly mu vyrostl vysoko nad jeho očekávání, jeho ambice se zařadit po bok snejka a jaraxe nějak ochladly. Škoda že z fóra zmizel, jeho příspěvky mě vždycky pobavily :lol:
m4zzy

#9547 Příspěvek od m4zzy »

Já bych to neviděl tak zle. Já na druhou stranu i xalera obdivuju. Dostával sodu ze všech stran ale chtěl si to zkusit a vydržel dlouho. A když se nepovedlo, tak se nepovedlo. Je to přece jeho čas, jeho peníze a jeho věc. O tom je prostě život. Jako by tady nikdo nic nepokazil nebo se mu něco nepodařilo.
soukupadam

#9548 Příspěvek od soukupadam »

Xaler přece tě nezastaví nejakej posranej chladič.
klabos

#9549 Příspěvek od klabos »

Já teda upřímně nechápu ten postup těch oprav. Také kupuji levné auta, které pak dávám dohromady (mám to jako koníček), ale koupit auto na slepo a ani ho nevidět ? No dobrý.. Ale když už to takhle uděláš, tak bych ještě před veškerejma opravama ASK a já nevím čeho všechno auto pořádně projel, jestli jede jak má, jestli řadí, jestli z toho nic nechčije, jestli něco nebouchá atd ne ? Až pak bych se pouštěl do kravin jako ASK a podobný kokotinky, který nejsou úplně na prvním místě..
Ale je to jen můj pohled na věc :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9550 Příspěvek od JaraX »

základ je to vzít a projít, ale uplně každou věc.

když to nechceš xalere dovíst ani mě ani snejkovi, tak to vem, a projdi to, vem si tužku a papír a sepiš si každou závadu,ale každou, každý rosící blinkr, nefunkční žárovku, odřenou kůži, prostě všecko,
potom si k tomu dopiš ceny za kolik si myslíš že to umíš opravit, a následně jak moje je pro tebe duležité aby to bylo ok, tím si uděláš obrázek o tom jestli to auto má smysl opravovat a jak.
a prostě si nech poradit, jsou tu lidi kteří mají 1000x více zkušeností jak a a když ti řeknu že nemá smysl opravovat ASK, tak prostě nemá, bud to dám falconovi protože to chci mít profi a lepší jak nové ASK, s lepšíma koncákama, upravené chlazení apod. nebo koupím od jaraxe za litr ASK z nefunčkní CD mechanikou a dám si tam mechaniku ze svýho. ale první je třeba si ujasnit co to auto umí, co má umět do budoucna apod.
když budeš chtít třeba AUX, tak už rovnou budeš shánět ASK z facu.
ted tu třeba byla na prohlídce sedmička co měl popp, a nestačil jsem se divit.
chuppa

#9551 Příspěvek od chuppa »

cheater píše:
JaraX píše:my ti snad na ten filtrbox uděláme sbírku :)
Proboha jenom to ne :lol:.

I když je téměř nulová šance že by někdo tady uvažoval o 550i, ale když jsem narazil na hodně závanějící inzerát, tak třeba se to někomu hodí.
mě by zajímala :-)
kabyr01

#9552 Příspěvek od kabyr01 »

JaraX píše:základ je to vzít a projít, ale uplně každou věc.

když to nechceš xalere dovíst ani mě ani snejkovi, tak to vem, a projdi to, vem si tužku a papír a sepiš si každou závadu,ale každou, každý rosící blinkr, nefunkční žárovku, odřenou kůži, prostě všecko,
potom si k tomu dopiš ceny za kolik si myslíš že to umíš opravit, a následně jak moje je pro tebe duležité aby to bylo ok, tím si uděláš obrázek o tom jestli to auto má smysl opravovat a jak.
a prostě si nech poradit, jsou tu lidi kteří mají 1000x více zkušeností jak a a když ti řeknu že nemá smysl opravovat ASK, tak prostě nemá, bud to dám falconovi protože to chci mít profi a lepší jak nové ASK, s lepšíma koncákama, upravené chlazení apod. nebo koupím od jaraxe za litr ASK z nefunčkní CD mechanikou a dám si tam mechaniku ze svýho. ale první je třeba si ujasnit co to auto umí, co má umět do budoucna apod.

Dáš k tomu Poppovo autě více info? Myslím, že s tím jezdil ke Snejkovi, ale nejsem si jist... Nicméně tvoje prohlídka je opravdu důkladná, to jen tak někdo nedělá a pak ty sumy odpovídají :D Zase má pak člověk klid...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9553 Příspěvek od JaraX »

hele, co vím tak u Snejka asi pákrát bylo ale vše se řešilo jinde.
cheater

#9554 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne pát 26.11.2021 23:57, celkem upraveno 1 x.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9555 Příspěvek od JaraX »

nevzal jsem to na servis, neprošla prohlídkou.
xaler

#9556 Příspěvek od xaler »

klabos píše:Já teda upřímně nechápu ten postup těch oprav. Také kupuji levné auta, které pak dávám dohromady (mám to jako koníček), ale koupit auto na slepo a ani ho nevidět ? No dobrý.. Ale když už to takhle uděláš, tak bych ještě před veškerejma opravama ASK a já nevím čeho všechno auto pořádně projel, jestli jede jak má, jestli řadí, jestli z toho nic nechčije, jestli něco nebouchá atd ne ? Až pak bych se pouštěl do kravin jako ASK a podobný kokotinky, který nejsou úplně na prvním místě..
Jak bys ho projel bez papírů, mě řidičák tak trochu živí. Já se třetí měsíc hrabu v autě, které jsem neviděl jet.
xaler

#9557 Příspěvek od xaler »

JaraX píše:základ je to vzít a projít, ale uplně každou věc.

Ani u jednoho z Vás by nemělo smysl ten vrak opravovat. Já toho moc nesepíšu, protože tomu moc nerozumím a dost věcí,nechci říct je mi ukradených, ale leštěnka z toho už prostě nebude. Na tom autě už nic špatného není. Nejde hudba, boční blinkry se teda rosí, je to poškrábaný a trochu otlučený rohy, to nemá cenu dělat lak, interiér je trochu opotřebovaný, zadní sedačka s flekem, ale to těžko vyčíslím když interiérový díly nikdy neseženu a vyčistit to nejde. Pak nejde komplet muzika. Motor je špinavý od oleje, trochu opotřebovaný gufera na ventilech. Ostatní se tváří že funguje. Jel jsem s tím asi dva kilometry po polní cestě, slyšel jsem bouchat přední táhla stabilizátorů, převodovka řadila neznatelně. Akorát, že z toho opět chčije voda. Tentokrát to dojelo až na STK a vyteklo to před vjezdem na linku. Vypadám jako blbec. Teče to na stejném místě co jsem už řešil, ale nevím kde, protože to neteče. Začne to zase týct až pojede na STK. Došla mi energie se s tím kočkovat, za chvíli si s řidičem odtahovky mohu tykat.
xaler

#9558 Příspěvek od xaler »

To ASK jsem opravil,to že hrálo špatně není vina mého zesilovače, tam je ještě nějaký problém který nejsem schopen diagnostikovat. Po měsíci shánění údajů o ASK vím, že vhodné zesilovače, kterými jde opravit se dají spočítat na prstech jedné ruky. Takže nevěřím na nějaké zázračné opravy, prostě není z čeho. Všechny součástky jsem zase vyndal, předpokládám, že nový majitel by je stejně vyhodil a nerad bych aby to poškodilo další komponenty v autě. Matroš stojí maximálně pětikilo a dát někomu skoro tři tisíce za hodinu práce s pájkou? Ty ceny u nás nediktuje kvalita, ale monopol.
Perunwit

#9559 Příspěvek od Perunwit »

Co jsi od toho vůbec čekal? O tech 7er ojetinach je to obecně známý, že bez guru to asi nejde. To je jako by sis koupil raketoplan a dal to opravit k bratrům Montgolfierum, bo jak se jmenovali.
klabos

#9560 Příspěvek od klabos »

xaler píše:
klabos píše:Já teda upřímně nechápu ten postup těch oprav. Také kupuji levné auta, které pak dávám dohromady (mám to jako koníček), ale koupit auto na slepo a ani ho nevidět ? No dobrý.. Ale když už to takhle uděláš, tak bych ještě před veškerejma opravama ASK a já nevím čeho všechno auto pořádně projel, jestli jede jak má, jestli řadí, jestli z toho nic nechčije, jestli něco nebouchá atd ne ? Až pak bych se pouštěl do kravin jako ASK a podobný kokotinky, který nejsou úplně na prvním místě..
Jak bys ho projel bez papírů, mě řidičák tak trochu živí. Já se třetí měsíc hrabu v autě, které jsem neviděl jet.
Tak ale s tím počítáš, když kupuješ auto bez CZ papírů ne ? Já mám třeba za barákem silnice, kde není žádný provoz, tak v tom mám výhodu. Ale tak snad není takový problém si zaplatit převozky, nebo to hodit na odtahovku/káru a vzít to někam, kde to projet jde ne ? Právě že se třetí měsíc hrabeš v autě, který jsi neviděl jet mě zaráží :D
Odpovědět