Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Gufera ventilů n62
Gufera ventilů n62
Zdravím vás.
Chtěl bych si nechat poradit ohledně gufer na ventily pro mou 550i e60.
Už mají zase zhruba 110000 km za sebou a chci je nechat preventivně vyměnit.
Má někdo zkušenosti, popřípadě ví, jestli existují nějaké lepší alternativy než je originál?
A samozřejmě kde by se daly sehnat.
Děkuji.
Chtěl bych si nechat poradit ohledně gufer na ventily pro mou 550i e60.
Už mají zase zhruba 110000 km za sebou a chci je nechat preventivně vyměnit.
Má někdo zkušenosti, popřípadě ví, jestli existují nějaké lepší alternativy než je originál?
A samozřejmě kde by se daly sehnat.
Děkuji.
Re: Gufera ventilů n62
Proč je budeš dělat znova a po 110tis km? Máš tam termostat co drží nižší teplotu? Pokud ano,leješ tam "normální" olej tak ty gufera už nikdy znpva dělat nebudeš... Kouří na volnoběh?

BMW E34 540iA

Stret se srnou, takze se bude rozdelavat cely predek a bude dobry pristup k motoru.
Nic nekouri, Jenom sem si rekl, ze by nebylo od veci vymenit hned tesneni ventilu, tesneni pod kryty retezu, pod altikem plus uhliky, remeny atd...
Nasel jsem v nemecku vodni trubku za 120 euro, tak pockam az to prijde a asi taky hned vymena, at je to vsechno cajk...
Termostat jsem vymenil za snizeny teprve pred 15000km. Najeto 230 000km.
Nic nekouri, Jenom sem si rekl, ze by nebylo od veci vymenit hned tesneni ventilu, tesneni pod kryty retezu, pod altikem plus uhliky, remeny atd...
Nasel jsem v nemecku vodni trubku za 120 euro, tak pockam az to prijde a asi taky hned vymena, at je to vsechno cajk...
Termostat jsem vymenil za snizeny teprve pred 15000km. Najeto 230 000km.
- Přílohy
-
- IMG_20180617_161201.jpg (5.49 MiB) Zobrazeno 4691 x
Plánuji také výměnu gufer na 545i, doporučíte někoho kdo by mi to vyměnil? Severní Čechy a okolí.
nejlepšího maš snejka v praze. ALe nevim jeslti ti to bude delat na aute spise motor ven a rovnou komplet pretesnit
No šlo by mi čistě jen o ty gufera s tim těsněním co se přitom mění.avatara píše:nejlepšího maš snejka v praze. ALe nevim jeslti ti to bude delat na aute spise motor ven a rovnou komplet pretesnit
jde o to jestli ti to udela bez vyndani je stim peknej oser to delat na aute treba jarax ti hodi na 5er bobek on je nesnasi:)keecer píše:No šlo by mi čistě jen o ty gufera s tim těsněním co se přitom mění.avatara píše:nejlepšího maš snejka v praze. ALe nevim jeslti ti to bude delat na aute spise motor ven a rovnou komplet pretesnit
No to vím, tomu jsem už psalavatara píše:jde o to jestli ti to udela bez vyndani je stim peknej oser to delat na aute treba jarax ti hodi na 5er bobek on je nesnasi:)keecer píše:No šlo by mi čistě jen o ty gufera s tim těsněním co se přitom mění.avatara píše:nejlepšího maš snejka v praze. ALe nevim jeslti ti to bude delat na aute spise motor ven a rovnou komplet pretesnit

Kdyby existovalo BMW 9er, bude JaraX nesnaset 7er.avatara píše:jde o to jestli ti to udela bez vyndani je stim peknej oser to delat na aute treba jarax ti hodi na 5er bobek on je nesnasi:)keecer píše:No šlo by mi čistě jen o ty gufera s tim těsněním co se přitom mění.avatara píše:nejlepšího maš snejka v praze. ALe nevim jeslti ti to bude delat na aute spise motor ven a rovnou komplet pretesnit
Jirke, klidně mu to vyměnit ty místo toho blbýho kecání, bude rád.
btw tvoji teorii s 9er celkem neodpovidá proč děláme a chválíme auta jako E34, E90, E36 apod.
to že neděláme E60 je čistě naše věc, žijeme ve svobodné zemi (zatím) a mužem si dělat co chcem vrámci zákonů, takže není moje povinnost dělat E60, stejně jako není pekařova povinnost píct rohlíky ale klidně může píct jenom chleba.
třeba se najde nějakej mechanik kterej zase bude dělat E60 a nebude dělat E65 a nikdo mu to nemuže mít za zlý. Já tu práci dělam ze srdce a E60 mě nebaví dělat, nejde to dobře, vše nepřistupný, to auto mě neoslovuje a nemam k němu vztah a podle toho by pak vypadal i výsledek práce který by rozhodně nebyl tak dobře udělaný jak když děláme E90, E65, atd.
když už jsem byl donucen jsem napsat, protože mi dost vadí když na mě někdo plive, klidně si plivejte na E65 ale ne na mě, tak my dlouhodobě dáváme gufera elring a dobrý
btw tvoji teorii s 9er celkem neodpovidá proč děláme a chválíme auta jako E34, E90, E36 apod.
to že neděláme E60 je čistě naše věc, žijeme ve svobodné zemi (zatím) a mužem si dělat co chcem vrámci zákonů, takže není moje povinnost dělat E60, stejně jako není pekařova povinnost píct rohlíky ale klidně může píct jenom chleba.
třeba se najde nějakej mechanik kterej zase bude dělat E60 a nebude dělat E65 a nikdo mu to nemuže mít za zlý. Já tu práci dělam ze srdce a E60 mě nebaví dělat, nejde to dobře, vše nepřistupný, to auto mě neoslovuje a nemam k němu vztah a podle toho by pak vypadal i výsledek práce který by rozhodně nebyl tak dobře udělaný jak když děláme E90, E65, atd.
když už jsem byl donucen jsem napsat, protože mi dost vadí když na mě někdo plive, klidně si plivejte na E65 ale ne na mě, tak my dlouhodobě dáváme gufera elring a dobrý

Jaraxi myslim ze vsichni co mají e60 a neco na tom motoru delali to moc dobre chapou proc to nedelas.
Bude to stejnej rozdil jako e39 2,8motor a e46 2,8 motor u e39 se vse dela lepe rychleji je tam proste misto na ruce
Bude to stejnej rozdil jako e39 2,8motor a e46 2,8 motor u e39 se vse dela lepe rychleji je tam proste misto na ruce

Wow, ani jsem necekal Tvoji reakci, no a hlavne to nebylo nijak zle mysleny. Pravda, jen blby kecani.JaraX píše:Jirke, klidně mu to vyměnit ty místo toho blbýho kecání, bude rád.
Jardo, osobne se nezname, ale vim ze ses srdcar navic zkusenej v problematice. Neber si nektery veci tak osobne a sorry.
Aspon vime, ze to zde sledujes.
omluva přijata