Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
soukupadam

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#9101 Příspěvek od soukupadam »

Hele kdo to nalozil do longa za spolujezdcovu sedacku na podlahu pracku? Bylo to tu kdysi davno.
Filozof
Klubové ID: 1044

#9102 Příspěvek od Filozof »

myslím že to byla menší pračka a šla na sedačky pokud se nepletu.

Jo stím kolem jsi pobavil ... ještě tam prosím přidej manželku a dvě děti pak se rád podívám na fotku.... nebo lépe video :lol: :smich2:
Don
Klubové ID: 1990

#9103 Příspěvek od Don »

Kdyz mas dve deti, tak do kombiku stejne kola nedas a vubec te nezachrani, takze stejne strecha nebo na kouli.
LukesE39

#9104 Příspěvek od LukesE39 »

Stepan1 píše:
Filozof píše:horane víš dobře že potřebuji kombíka ...
Nepotřebuješ kombíka. ....
Hele já chápu, že ti to žena vysvětlila, že to potřebuješ, tak to potřebuješ. A je pohodlný se za to schovávat, aby si to člověk nemusel připustit. Ale už tím všechny okolo sereš. A pochybuju, že jenom tady na fóru.
Paradoxně já od prvního BMW (od mejch 20ti) jezdil jenom kombikama.. v lednu jsem misto 2017ky Superbem zacal jezdit E38kou a to se mi v breznu narodilo dite. Na druhou stranu ale prvni vec, co jsem na E38 dodelaval bylo tazny :D
Stepan1

#9105 Příspěvek od Stepan1 »

Už si někdy zkoušel dávat "velký" kolo do kufru? Nedejbože dvě? Stejně skládáš sedačky a máš z auta dvoumístňák.
Dyť se dojdi do nějakýho bazaru podívat, otevři si kufr E61 nebo Superba kombi a zamysli se, jestli se tam ve čtyřech lidech + kola sbalíš. Nesbalíš. Od toho jsou držáky na kouli nebo střechu, jak píše Don.
Jak jako na baráku potřebuješ vozit? Co bys furt vozil šmarjapano? Vřískáš, že ti děti drobí do auta a teď bys chtěl házet do kufru co, cement?
Bráchanec teď vyšvihl přístavbu patra (=jakože zvedal střechu, ne půdní vestavbu) a dvou garáží. Svépomocí. A půjčil si na to akorát malej vozejk a v práci si vybrečel aby mu na káru přidělali kouli. Protože není úchyl, aby si kvůli rok-dva trvající stavbě vybíral svoje osobní auto za těžký háky (individuální, pro někoho 250k CZK, pro někoho 250k EUR). Kdyby to nevybrečel, koupil by si feldu fkombiku. Víc je na stavbu zbytečný a sousedi tě mají stejně v piči.
A k baráku bys furt vozil co ty vole? Sekačku, stůl na zahradu, nábytek (...) kupuješ jednou za 10 let. IKEA rozváží snad zadarmo ne? Unihobby za pár stovek. Kvůli tomu se přece nevybírá auto :roll:
ettore

#9106 Příspěvek od ettore »

Filozof

#9107 Příspěvek od Filozof »

Stepane defakto máš pravdu ... stačila by koule na autě s vozejkem na vození krámů na barák sem tam párkrát do roka a na dovolenou prostě box na střechu pokud má žena nějaké větší požadavky. A na kola se dá pujčit držák za auto na 4x kolo případně až vyrostou.

LONG je dobrej v tom že má hodně místa vzadu na děti plus tašky a třeba dva velké kufty tam vlezou což je super.

Co se týče superba tak je super v tom místě pokud se vše sklopí je to taková menší dodávka :lol:
LEdnici a TV 55" apod tam prostě převezeš. A 20x pytel cementu nebo nějaké sloupky apod. tam taky nahážeš.

Koule na autě a vozejk je řešení pro lidi na baráku.
kabyr01

#9108 Příspěvek od kabyr01 »

Jaris330D píše:
kurevtor píše:mi přijde fakt už standard, že v inzerátu sedmičky vidíš auto před novostavbou v perlince :lol: k tý sedmičce to fakt pasuje

rok 2002 je za 115 tisic porad az prilis draha, to sorry
Jo, jo, ty bys to chtel za cene litaku a pneumatik :lol:. Ty ses, jak Filozof. Za 100 000 kc nekoupis ani navonenou Octavii 2.

Myslím, že to byla ironie s lehkou narážkou na Filozofa :D
kabyr01

#9109 Příspěvek od kabyr01 »

Filozof píše:myslím že to byla menší pračka a šla na sedačky pokud se nepletu.

Jo stím kolem jsi pobavil ... ještě tam prosím přidej manželku a dvě děti pak se rád podívám na fotku.... nebo lépe video :lol: :smich2:
Filo, však teď máš taky limuzínu a přežil jsi to ne? Dají se koupit příčníky, rakev, cokoliv...
Filozof

#9110 Příspěvek od Filozof »

Jo ale občas poslouchám kecy že jsme měli mít dávno kombíka ... :lol:
A pak narážky jednou za čas od kamaráda ... jojo já mám kombíka a tam se vleze věcí ... měl bys to taky lepší... :)

Tak mu zase říkám ale že má pojízdnou skříň co vrže a je v ní hluk... a sype se mu to taky tak je to fuk do čeho se vráží peníze.
Jaris330D

#9111 Příspěvek od Jaris330D »

kabyr01 píše:
Jaris330D píše:
kurevtor píše:mi přijde fakt už standard, že v inzerátu sedmičky vidíš auto před novostavbou v perlince :lol: k tý sedmičce to fakt pasuje

rok 2002 je za 115 tisic porad az prilis draha, to sorry
Jo, jo, ty bys to chtel za cene litaku a pneumatik :lol:. Ty ses, jak Filozof. Za 100 000 kc nekoupis ani navonenou Octavii 2.

Myslím, že to byla ironie s lehkou narážkou na Filozofa :D
Asi mas pravdu. :lol:
m4zzy
Klubové ID: 3096

#9112 Příspěvek od m4zzy »

No a tak ji kup prostě kombíka (oktávku nebo supa), ty prodej sedmu a kup e66. Nebo máte jakože jen tu E38 v rodine?
chuppa

#9113 Příspěvek od chuppa »

Přečetl jsem celý tento topic, fakt všech 900+ stránek :-) Dozvěděl jsem se různé názory na 7er (e65, E66), viděl spousty inzerátů a přečet si hodně filozofických úvah. Ale nedozvěděl jsem se, jak je to tedy s tou cenou a servisem. Myslím, že to byl Kurevtor (omlouvám se, pokud se pletu), kdo říkal, že sedma je mít tak 500K. Zase na druhou stranu to není tak dávno co Snejk prodával jednu za tuším 330K, hotovou po servisu. Tak jak to tedy je? :-) Nejsem milionář, tak mě to zajímá.

Chápu, že dost záleží na výbavě a vůbec toho, jak je auto "poskládaný".
Co mě na sedmě nejvíc láká, baví, je mít dvanáctiválec. Za rok najedu autem prd a když už to auto vytáhnu tak chci, aby mě ta cesta bavila. Nepotřebuju mít v autě lednici, softclose (stejně každej s těma dvěřma třískne), NV, obrazovky vzadu apod. Spíš dám přednost prvkům výbavy, které mi zlepší jízdu řidičsky (DD, EDC,...).
Taky chápu, že když má motor 12 válců, tak je běžný údržbový servis dražší než když má auto válců 8. Ale kolik to je? :-) Tady na fóru a od lidí co mají BMW (3er nebo 5er, se 7er nikoho neznám) dostávám stejnou odpověď: 30K ročně. Ale za co? Za výměnu filtrů a oleje? Nebo to počítají dávat si tyhle peníze ročně stranou, až se něco vysere, tak mít připraveno?

Když se bavíme o dvanácti válci, jak si stojí taková e38 750i?
soukupadam

#9114 Příspěvek od soukupadam »

Hele nevim jak ta v12 jo, ale kurevtor to napsal dobre. Za 30 rocne to bude akorat trapeni. Proste spotrebak, brzdy, tlumice, ramena, tesneni vseho, hadice, trubky, chlazeni, naplne, jednotky, prvky vybavy, interier, kosmetika, vule vseho a vsude, + teda motor a prevodovka. No a ta v12 v e65 je primovstrik takze plus dalsi srandy 2x cerpadlo a 12 vstriku.

Kurevtor to myslel, tak abys mel prachy v zaloze coz se nevylucuje s tim ze ji koupis od Snejka za 300, na to auto neni zadna zaruka.
cheater

#9115 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne pát 26.11.2021 23:50, celkem upraveno 1 x.
chuppa

#9116 Příspěvek od chuppa »

Aha, rozumim. Celkem to odpovídá tomu, co jsem si zhruba myslel. A tyhle počty to platí jak pro e65/e66 tak pro e38? Nebo u e38 je to ještě "horší", když se jedná o podstatně starší auto?
zzeli

#9117 Příspěvek od zzeli »

Jsi zacal energicky, ale ve spatnym vlakne. Vubec za posledni rok dva jsou vlastne ve vsech vlaknech jen koncentrovany sracky. Precti spis tohle
http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=26&t=19161
To je zajimavejsi, ale nerikam, ze tam nejsou sracky. Kolik to chce penez? Nektery auta nechtej nic, nektery auta vypadaj, ze nechtej nic, ale pak si reknou, a nektery chtej od pohledu. Castky a frekvence castek je tak rozdilna, ze nema cenu nic psat. Tech 500k je podle me dobrej odhad. Protoze jestli mas 500k k utrate, tak nejsi looser, co bude brecet az se neco posere drazsiho. A kdyz se to jako zazrakem srat chvili nebude, tak je to proste jen dobre.
zzeli

#9118 Příspěvek od zzeli »

e38 jde rozumne "provozovat" jen jako vikendovku, jinak ti to sezere rez. A pokud sezenes nejakou nerezavou, coz se nestane, tak je lepsi s ni nejezdit, aby rezavet nezacala. O e38 si muzes lepe pocist na 7er.cz.
kurevtor

#9119 Příspěvek od kurevtor »

chuppa píše:Přečetl jsem celý tento topic, fakt všech 900+ stránek :-) Dozvěděl jsem se různé názory na 7er (e65, E66), viděl spousty inzerátů a přečet si hodně filozofických úvah. Ale nedozvěděl jsem se, jak je to tedy s tou cenou a servisem. Myslím, že to byl Kurevtor (omlouvám se, pokud se pletu), kdo říkal, že sedma je mít tak 500K. Zase na druhou stranu to není tak dávno co Snejk prodával jednu za tuším 330K, hotovou po servisu. Tak jak to tedy je? :-) Nejsem milionář, tak mě to zajímá.

Chápu, že dost záleží na výbavě a vůbec toho, jak je auto "poskládaný".
Co mě na sedmě nejvíc láká, baví, je mít dvanáctiválec. Za rok najedu autem prd a když už to auto vytáhnu tak chci, aby mě ta cesta bavila. Nepotřebuju mít v autě lednici, softclose (stejně každej s těma dvěřma třískne), NV, obrazovky vzadu apod. Spíš dám přednost prvkům výbavy, které mi zlepší jízdu řidičsky (DD, EDC,...).
Taky chápu, že když má motor 12 válců, tak je běžný údržbový servis dražší než když má auto válců 8. Ale kolik to je? :-) Tady na fóru a od lidí co mají BMW (3er nebo 5er, se 7er nikoho neznám) dostávám stejnou odpověď: 30K ročně. Ale za co? Za výměnu filtrů a oleje? Nebo to počítají dávat si tyhle peníze ročně stranou, až se něco vysere, tak mít připraveno?

Když se bavíme o dvanácti válci, jak si stojí taková e38 750i?
hele kamo ja nechci davat presny cislo 500 tisic, 450 tisic, 250 tisic....
Jestli resis kazdej litr nebo proste jsi spise sporivy typ tak se nenech vobkladat urcitymi predpoklady lidi, kteri E65 nikdy nemeli a ziji v urcitych predstavach a sedmicku si proste nekupuj. Jestli resis, zda se se svou sedmickou vejdes do rozpoctu 24 tisic rocne nebo 32 tisic rocne nebo 48 tisic rocne tak to asi taky nekupuj. A hlavne - sedmicku bez softclose nekupuj. :lol: Tohle myslim zcela vazne, softclose je nejlepsi vec na svete a jak si na to zvyknes chces to i na dvere lednicky doma. Dvere sedmicky nejsou uplne lehky a stojis trosku nabok a hned musis pri dovreni dvere roztahnout a mrdnout s tim.... vubec. Bez softclose je sedmicka k podpalu.
750i E38 bych vynechal uplne to je tak do muzea a 745i bude mnohem mnohem lepsi.
kurevtor

#9120 Příspěvek od kurevtor »

Stepan1 píše:Už si někdy zkoušel dávat "velký" kolo do kufru? Nedejbože dvě? Stejně skládáš sedačky a máš z auta dvoumístňák.
Dyť se dojdi do nějakýho bazaru podívat, otevři si kufr E61 nebo Superba kombi a zamysli se, jestli se tam ve čtyřech lidech + kola sbalíš. Nesbalíš. Od toho jsou držáky na kouli nebo střechu, jak píše Don.
Jak jako na baráku potřebuješ vozit? Co bys furt vozil šmarjapano? Vřískáš, že ti děti drobí do auta a teď bys chtěl házet do kufru co, cement?
Bráchanec teď vyšvihl přístavbu patra (=jakože zvedal střechu, ne půdní vestavbu) a dvou garáží. Svépomocí. A půjčil si na to akorát malej vozejk a v práci si vybrečel aby mu na káru přidělali kouli. Protože není úchyl, aby si kvůli rok-dva trvající stavbě vybíral svoje osobní auto za těžký háky (individuální, pro někoho 250k CZK, pro někoho 250k EUR). Kdyby to nevybrečel, koupil by si feldu fkombiku. Víc je na stavbu zbytečný a sousedi tě mají stejně v piči.
A k baráku bys furt vozil co ty vole? Sekačku, stůl na zahradu, nábytek (...) kupuješ jednou za 10 let. IKEA rozváží snad zadarmo ne? Unihobby za pár stovek. Kvůli tomu se přece nevybírá auto :roll:
Amen.

Stepane co nechapes? Filozof nechce kombika, chce to jeho zena a ma to jeho kamos. :lol: Ja jen ze tyhle cenne rady nemusi padnout na urodnou pudu...
Odpovědět