Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 vs e60 - rádce při koupi

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Filozof

Re: e65 vs e60 - rádce při koupi

#3261 Příspěvek od Filozof »

Filozof ale ví jak se jezdí ve vybavené e61 sice 530xd ale ví. A jsem s tím autem spokojenej pokud jej mám pujčené a jezdím v ní je to skok hlavně v pohodlí sedaček obrovskej oproti e38 kožených v základu.

Ta 550i e61 bude jistě moc fajn. Hlavně ten motor a L7 mě chybí a náhon na zadek.
Podle mě dělají hodně převodovky.

Všiml jsem si že některé BMW všeobecně mají sice AUT. převodovky OK ale více prokluzují a jsou unavené jakoby. U jiných jsou dravější. Zda je to softwarem nebo celkovým stavem či něčím jiným nevím.

PS: Navíc sám bych rád e61 550i...ale 300k za staré auto co bude chtít stejně servis fakt nemám rozpočet ... jak jsem psal jinde bejt ty auta za 150-180k ... už ji mám ;)
Jaris330D

#3262 Příspěvek od Jaris330D »

Jj to sis vsiml spravne. Nektere radi drave a nektere pri podrazeni jsou line (utahane, ale rychlomer leze nahoru). Ja ted resim to same. Nechal jsem si u Snejka vymenit prevodovku a byla hrozne utahana, po smazani adaptaci se trochu zlepsila. Pak jsem jel s klimou a zase razeni priserne, kazdou chvilku kopala pri dojizdeni 2 na 1. Tak jsem znova smazal adaptace a jel to projet na benzin a se zaplou klimou. Po 60 km zacala radit nadherne a ciste, zadny proklus pri pridani plynu. Prislapl jsem plyn a sla hned do otacek. Jenze pak se me za 2 dny objevila zavada se skrtici klapkou. Motor vlezl do nouzaku a nejelo to vic, jak 60 km, hrozny. Po telefonu se Snejkem jsme postupne provadeli pres inpu ukony, abychom zjistili, co se deje. Smazali jsem komplet vsechny adaptace motoru a nakonec zjistili, ze to dela konektor od skrtici klapky. Problem mastal opet u prevodovky, zacala radit na hovno, protoze byla zvykla na jiny kroutak a prubeh motoru. Kopala, chvelo se to pri razeni
Takze znova obnovit adaptace na benzin a ted porad ladim prevodovku, protoze je opet utahana. Nejlepsi by bylo prehrat soft v prevodovce, najet na benzin aspon 100 km kvuli adaptacim benzinu, seridit znova LPG a znova naucit prevodovku na muj styl jizdy. A jeste lepsi by bylo pretesnit prevodovku, jenze na to ted nejsou penize a musi se pockat. Podle toho, co jsem cetl o prevodovkach, tak se ty adaptace nemusi hned povest obnovit spravne. Hlavne dle Snejka se ty prevodovky uci i 3000 km. Hlavne pri tom podrazeni se me z motoru ozyva takove jemne piskani, ktere pak zmizi. Membrany ciste, mekke, podtlakove hadice taky vypadaji, ze tesni. Jakoby by to delala prevodovka asi. :roll:
cheater

#3263 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 17:22, celkem upraveno 1 x.
lenny12

#3264 Příspěvek od lenny12 »

Nazdar klubaci. Momentalne jazdim na celkom slusne vybavenej e61 550i, no 2 mesiace dozadu po precitani sveta motoru neviem tu e65 dostat z hlavy. Mam len jednu otazocku => vie mi niekto napisat rozmery kufra? Ano viem, idiotska otazka, ale ja tam proste musim napchat ten cyklovozik :D
Presiel som uz hodne for ale neviem to nikde najst. Dik!
Itchythefirst

#3265 Příspěvek od Itchythefirst »

Ten kufr je nejlepsi vyzkouset, muze se totiz stat, ze to neproleze dirou, ac by se to normalne do kufru vlezlo :roll:
A hlavne si tu sedmu prvne zkus, treba zjistis, te to nebere, ikdyz proti E61 tam moc nevyhod nebude.
Vanessa_CZ

#3266 Příspěvek od Vanessa_CZ »

Jaris330D píše:Jj to sis vsiml spravne. Nektere radi drave a nektere pri podrazeni jsou line (utahane, ale rychlomer leze nahoru). Ja ted resim to same. Nechal jsem si u Snejka vymenit prevodovku a byla hrozne utahana, po smazani adaptaci se trochu zlepsila. Pak jsem jel s klimou a zase razeni priserne, kazdou chvilku kopala pri dojizdeni 2 na 1. Tak jsem znova smazal adaptace a jel to projet na benzin a se zaplou klimou. Po 60 km zacala radit nadherne a ciste, zadny proklus pri pridani plynu. Prislapl jsem plyn a sla hned do otacek. Jenze pak se me za 2 dny objevila zavada se skrtici klapkou. Motor vlezl do nouzaku a nejelo to vic, jak 60 km, hrozny. Po telefonu se Snejkem jsme postupne provadeli pres inpu ukony, abychom zjistili, co se deje. Smazali jsem komplet vsechny adaptace motoru a nakonec zjistili, ze to dela konektor od skrtici klapky. Problem mastal opet u prevodovky, zacala radit na hovno, protoze byla zvykla na jiny kroutak a prubeh motoru. Kopala, chvelo se to pri razeni
Takze znova obnovit adaptace na benzin a ted porad ladim prevodovku, protoze je opet utahana. Nejlepsi by bylo prehrat soft v prevodovce, najet na benzin aspon 100 km kvuli adaptacim benzinu, seridit znova LPG a znova naucit prevodovku na muj styl jizdy. A jeste lepsi by bylo pretesnit prevodovku, jenze na to ted nejsou penize a musi se pockat. Podle toho, co jsem cetl o prevodovkach, tak se ty adaptace nemusi hned povest obnovit spravne. Hlavne dle Snejka se ty prevodovky uci i 3000 km. Hlavne pri tom podrazeni se me z motoru ozyva takove jemne piskani, ktere pak zmizi. Membrany ciste, mekke, podtlakove hadice taky vypadaji, ze tesni. Jakoby by to delala prevodovka asi. :roll:

Ahoj k utahane prevodovce. Mel jsem podobny problem. Vymenil jsem olej vsechny tesneni vanu a jel jsem to vyzkoušet. Nedelal jsem, ale adaptace protoze uz bylo pozde vecer. Prevodovka najednou radila okamzite bez nejakych prodlev i ten zatah byl daleko masivnejsi proste rozdil jako krava. No druhej den jsem udelal adaptace a zacala byt znovu takova linejsi. No zatim jsem namotal tak 2t km je to rozhodne lepsi, ale asi ten olej za nejakych 5tis. Km udelam znovu a tentokrat ty adaptace mazat nebudu. Tak to je jen takovy postreh
inspi1981

#3267 Příspěvek od inspi1981 »

A zaucil jsi tu převodovku spravne po smazani adaptaci?
Vanessa_CZ

#3268 Příspěvek od Vanessa_CZ »

Je na to nejaky postup? Myslel jsem ze se uci sama celej zivot :)
Jaris330D

#3269 Příspěvek od Jaris330D »

Je na to postup, dokonce jsem nasel, ze prevodovky ze stejne motorizase maji jiny software. Jeste jsem nemel cas to vyzkouset podle navodu. Tady je ta stranka https://blog.fcpeuro.com/how-to-reset-r ... ations-zf6
Zkousel to uz nekdo? Jen tam pisou, ze to chce pretesnot, nez se to bude znova adaptovat. Potom jiny zdroj pise, ze se uci dalsich 3000 km a to potvrdil i Snejk.
Vanessa_CZ

#3270 Příspěvek od Vanessa_CZ »

jůů to je peknej planek. asi zitra vyzkousim. díky
Jaris330D

#3271 Příspěvek od Jaris330D »

Zkus a schvalne dej info. Nejlepsi bude nekde, kde je dlouha rovinka a maly provoz. Ja jedine na dalnici k veceru.
honzaD93

#3272 Příspěvek od honzaD93 »

Ve speciálu Svět motorů je článek od M.Vaculíka o e65 přímo z Jaraxovi dílny. Je to dobře rozebrané, zajímavé tipy co si preventivně pohlídat, aby se předešlo některým opravám, nebo tipy jak vyřešit levně některé závady. Za mě dobrý, dobré že se dnes někdo zabývá i takovýma starýma autama. Před pár lety jsem si o e65 myslel to co většina lidí, že jsou to neuservisovatelný auta, kde odchází kde co a stojí to nesmysl. Přitom to není pravda, pokud to servisuje člověk co tomu opravdu rozumí, může si e65 užívat i běžný člověk s omezeným rozpočtem.

Obrázek

Obrázek
kourk

#3273 Příspěvek od kourk »

co tu není Jarax, tak sem chodím už jen kvůli filozofovi.. :)
Ty TROUBOVÉ co se s jaraxem chytli... by ho měli odprosit aby se vrátil. Zadarmo tady rozdával svoje znalosti. I mě několikrát poradil, i když se nejednalo o e65!
Ted je to tu jen špadná tragikomedie alá filozof... nic víc!
cheater

#3274 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 17:22, celkem upraveno 1 x.
Jaris330D

#3275 Příspěvek od Jaris330D »

Pokud by nekdo potreboval nutne poradit, tak kdyz mu napisete email s danym problemem, tak si myslim, ze Vam pomuze. On neni zrovna takovej, ze by Vas vsechny nekam poslal. Stejne, jako Snejk. Sice to nebude hned, ale odpovedi. Ja kdyz jsem neco potreboval, tak pomohli. Za to jim oboum dik. I kdyz o mne vedi, ze vse zbytecne hodne resim :lol:
vlastnemec

#3276 Příspěvek od vlastnemec »

Hele Jardu znám servisně a soukromě hrozně dlouho a je to nejpoctivější člověk co znám a určitě není mstivý, dohádal se tady se s mnoha lidmi, ale nikdy je potom neposlal do prdele, viz. třeba Vlasta z Ústí, kterému vezl z Lefkády i klobásy. Když se mu slušně napíše,odpověď vždycky přijde.
Perunwit

#3277 Příspěvek od Perunwit »

No jestli je něco tragédie pro tohle fórum, tak jsou to ty poslední ubreceny příspěvky. Rozhodně ne absence zmiňované osoby.
PetoK

#3278 Příspěvek od PetoK »

:cool2:
Filozof

#3279 Příspěvek od Filozof »

zajimavé video k 550i e60 - manuál - od jednoho slovenského fanouška. 8-)

Jaris330D

#3280 Příspěvek od Jaris330D »

No, v tydnu jsem byl u jednoho kluka v servisu kvuli naplneni klimosky a mel tam E60tku. Rikam mu, v tomhle aute jsem jeste ani poradne nejel. On me rika: to ani fakt nechces, to jsou tak zasrany jebky, ze si o nic ani neprisel. To, co mas je zlaty. To je jeste dobry. Takze dalsi mechanik, ktery tvrdi, ze je E60tka jebka a o runfletech vsichni rikaj, ze jsou tvrdy a hned se jich zbavit. Takze nevim, co si o tomhle videu mam myslet. To same, ze je podvozek od M paketu komfortni.
Odpovědět