Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E61 525i m54 problém se saharou
E61 525i m54 problém se saharou
Ahoj všem. Nikde jsem nenašel nic, co by mi pomohlo. Problém je, že mi hned po nastartování sepne sahara. Auto se i tak zahřeje, ale i tak mě to štve. Poradí mi někdo čím to může být? Diagnostika neřekla nic. Spíná to čidlo teploty vody? Nebo to spíná jiný čidlo? Napadlo mě, jestli to nespíná nějaký relátko, který by zůstalo připečený? Děkuju za rady 

Re: E61 525i m54 problém se saharou
Na diagnostice koukni na teploty čidel, jestli nějaké neukazuje nesmysl.
Klimu máš vyplou?
Jednou jsem toto řešil na mercedesu, kde odešlo tlakové čidlo klimy. Ukazovalo stále cca 30bar i s vypnutou klimou a ventilátor se to snažil pořád uchladit.
Potom to může být špatná jednotka ventilátoru.
Klimu máš vyplou?
Jednou jsem toto řešil na mercedesu, kde odešlo tlakové čidlo klimy. Ukazovalo stále cca 30bar i s vypnutou klimou a ventilátor se to snažil pořád uchladit.
Potom to může být špatná jednotka ventilátoru.
Je tam víc čidel teploty? Vim jen o tom jednom, co je na hadici. Na teplotu kouknu, jinak klimatizace je vypnutá. Ta jednotka sahary se dá vyměnit samostatně a nebo je součástí sahary? Nikde jsem ji nenašel
Edit: tak čidlo teploty ukazuje dobře
Edit: tak čidlo teploty ukazuje dobře
Čidlo teploty máš asi jen jedno.
Koukni na tlak na klimatizaci.
Koukni na tlak na klimatizaci.
Ahoj. Tak naplnění klimatizace nepomohlo. Sahara běží pořád. Nerad bych měnil celou saharu 

Já nepsal ať doplníš klimu, ale ať koukneš na tlak. Psal jsem ti to o kousek výš, jak to bylo u toho mercedesu. Nebo to čidlo od klimy odpoj. Tak už asi jen ta Sahara.
Zkusím odpojit to čidlo teda. Moje chyba 

Tak jsem odlojil tlakový čidlo klimatizace a Sahara běží vesele dál. 

Odpoj ze sahary tenký ovladaci dratek a zkontroluj co to bude delat pak
Teď jsem se k tomu po delší době dostal. Zkoušel jsem rozpinovat ten konektor, ale nějak jsem nepřišel na to jak, takže jsem ty 2 piny propojil drátem, ovládací kabel jsem nepropojil a sahara neběžela. Takže co teď něco tu saharu spíná a netuším co vyměnit. Ještě jsem koukal, že mám prasklý senzor auc nebo jak se to jmenuje. Je to ta krabička na krytu sahary. Může být problém v tom? Nebo čidlo teploty vody? To ale ukazuje reálný hodnoty. Díky
Na realoem jsem našel teplotní spínač pro saharu. Mají ho i v autokelly, ale za boha nemůžu najít, kde by měl být. Na potrubí vody je jen čidlo teploty vody, ale ten teplotní spínač ne. Předpokládám teda, že bude někde na motoru, ale nevím kde. Auto kvůli tomu žere docela o dost víc. Řešil už někdo podobný problém? Díky
-
- Klubové ID: 2156
M54 proboha řídí saharu z DME. Jak to může spínat nějaké čidlo, když je to PWM
Takže je problém buď v jednotce a nebo v Sahaře. Už jsem předběžně domluvenej s auto elektrikářem.