Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Spojka vrzani.
Spojka vrzani.
Ahoj
Mam. Problem se spojkou na e39 (m52b28) stale me trapi vrzani z prostoru spojky, uz se zkusilo hodne veci, komplet vymena spojky, novy spojkovy valec, cep kontrolniho ramene, ale ve spojce stale po ohrati krupe. Dle googlu je to problem, ktery je napric radami e36,46,39 a dalsi. Ale reseni jsem nenasel. Uz nevim co vymenit a chci se zeptat zda li se s tim nekdo z Vas jiz nesetkal.
Mam. Problem se spojkou na e39 (m52b28) stale me trapi vrzani z prostoru spojky, uz se zkusilo hodne veci, komplet vymena spojky, novy spojkovy valec, cep kontrolniho ramene, ale ve spojce stale po ohrati krupe. Dle googlu je to problem, ktery je napric radami e36,46,39 a dalsi. Ale reseni jsem nenasel. Uz nevim co vymenit a chci se zeptat zda li se s tim nekdo z Vas jiz nesetkal.
Re: Spojka vrzani.
Opravdu nikdo nic? Jedine reseni, ktere jsem nasel je vyndat spojkovy valec. Namazat jeho stycnej bod v rameni lithiovou vazelinou a eventualne zkusit tou lithiovkou i striknout na vodici trubku loziska. Ale takove pokusy bych nechal rad az jako posledni reseni, nehlede na to ze verim ze co se melo namazat snad namazali. Jeste podotknu, ze v soucasnem stavu to ale nema zadny vliv na funkci spojky. Jen proste je to hnus kdyz prijedu na parkoviste zmacknu ji a ozve se zvuk jak vychozena pruzina.
Mě teda vůbec nenapadá, co by tam mělo křupat...když zmáčkneš spojku, tak páka posune ložisko...a máš-li novou spojkovou sadu s ložiskem tak nevim, jak by tom mohlo něco vydávat nějaký zvuk...
Tobě to křupe stejně teď po výměně spojky jako před výměnou - takže výměna lamely, přítlačáku a ložiska na to neměla žádný vliv?
Vydává ten zvuk vůbec spojka...? A v jaký moment to dělá ten zvuk - když sešlápneš pedál?
Zkus to nahrát a dej na YT a dej sem odkaz...
Tobě to křupe stejně teď po výměně spojky jako před výměnou - takže výměna lamely, přítlačáku a ložiska na to neměla žádný vliv?
Vydává ten zvuk vůbec spojka...? A v jaký moment to dělá ten zvuk - když sešlápneš pedál?
Zkus to nahrát a dej na YT a dej sem odkaz...
Musíš namazat tu páku, kam zapadá tyčka z pracovního válce, někdy i ten kloub, který je v převodovce.
- Přílohy
-
- 2ACCA019-5AC6-4DBE-BBB3-2EA1A25AF1C1.jpeg (377.93 KiB) Zobrazeno 5011 x
-
- 0B17ED44-95A0-441C-97FB-98566885DEF2.jpeg (72.91 KiB) Zobrazeno 5011 x
“Ability is what you're capable of doing.”
100% z prostoru spojky. Je jedno jestli motor bezi nebo ne. Staci jak je to ohrate a slapu na spojku. Video poridim vlastni a uploadnu, ale je to prakticky to same jako tady od 1:10. https://youtu.be/9P12O_C8x7I/ Jen me to nedela tolik. Vetsinou tam mam jen ten zvuk toho prokrupnuti.
Navic ted to bylo v servise a spajska byla dole, ale dela to stale.
Jo a omlouvam se za diakritiku datluju z mobilu a je to za trest
Navic ted to bylo v servise a spajska byla dole, ale dela to stale.
Jo a omlouvam se za diakritiku datluju z mobilu a je to za trest

Hmm...to je příjemný zvuk
Jestli ti měnili celou spojku - (lamelu, přítlačák a ložisko), tak je to pro mě záhada...asi bych zkusil vyndat ten spojkový válec a namazat jak ten hrot tak i nastříkat WD k tomu spojkovýmu ložisku...jak psal někdo v komentech pod videem, že mu to pomohlo...

Jestli ti měnili celou spojku - (lamelu, přítlačák a ložisko), tak je to pro mě záhada...asi bych zkusil vyndat ten spojkový válec a namazat jak ten hrot tak i nastříkat WD k tomu spojkovýmu ložisku...jak psal někdo v komentech pod videem, že mu to pomohlo...
https://youtu.be/NpoJ7X3XSSM
Tak tady to je. Nenechte se zmast nejde to od pedalu jde to opravdu zvenku od motoroveho prostoru (prevodovky)
A meneno bylo
Lozisko v klikovce pro hridel prevodovky, dvouhmota, lamela, pritlacak, vypinaci lozisko ,cep vypinaciho ramene (proc to delaj z plastu?), spojkovej valec. V sekci pro 5 er jsem puvodne resil, ze jsem cejtil i smrad, ale to se palil olej o svody co ukapaval v rohu ventildeklu
Zbyva jen vypinaci rameno a vodici trubka loziska. Ale nevim jestli je to schopny delat takovej bordel. Ale asi zkusim primazat. Co doporucite klasika wd?? Nebo mam k dispozici lithiovou vazelinu ve spreji?? Krasne se roztece a ztuhne a zustane krasnej film?? Zase mam strach aby to nechytalo bordel. Ale nechci furt nechavat schazovat prevodovku a resit to pokus omyl.
Tak tady to je. Nenechte se zmast nejde to od pedalu jde to opravdu zvenku od motoroveho prostoru (prevodovky)
A meneno bylo
Lozisko v klikovce pro hridel prevodovky, dvouhmota, lamela, pritlacak, vypinaci lozisko ,cep vypinaciho ramene (proc to delaj z plastu?), spojkovej valec. V sekci pro 5 er jsem puvodne resil, ze jsem cejtil i smrad, ale to se palil olej o svody co ukapaval v rohu ventildeklu

Zbyva jen vypinaci rameno a vodici trubka loziska. Ale nevim jestli je to schopny delat takovej bordel. Ale asi zkusim primazat. Co doporucite klasika wd?? Nebo mam k dispozici lithiovou vazelinu ve spreji?? Krasne se roztece a ztuhne a zustane krasnej film?? Zase mam strach aby to nechytalo bordel. Ale nechci furt nechavat schazovat prevodovku a resit to pokus omyl.
Asi bych to postupně všechno prostříkaval třeba tím WD...ale čím to bude těžko říct, když už jste všechno vyměnili...
Že by to dělal pohyb vypínacího ložiska po trubce se mi moc věřit nechce...ložisko je ve styku s vodící trubkou plastové, tak podle mě vrzat nemůže...ale zkus to prostříkat, jestli se to zlepší...třeba to bude ono...
Zkus vyndat ten spojkovej váleček, který pohybuje pákou a tím otvorem pak prosprejovat tu vodící trubku a namazat vazelínou hrot spojkového válečku.
Ale nejdřív bych zkusil jít pod auto, druhý člověk aby mačkal spojku a ty poslouchej odkud ten zvuk přesně jde...
Já bych asi prostříkal i ten pedál...
Tím nic nezkazíš
Dej pak vědět, čím to bylo....to jsem zvědavej...
Že by to dělal pohyb vypínacího ložiska po trubce se mi moc věřit nechce...ložisko je ve styku s vodící trubkou plastové, tak podle mě vrzat nemůže...ale zkus to prostříkat, jestli se to zlepší...třeba to bude ono...
Zkus vyndat ten spojkovej váleček, který pohybuje pákou a tím otvorem pak prosprejovat tu vodící trubku a namazat vazelínou hrot spojkového válečku.
Ale nejdřív bych zkusil jít pod auto, druhý člověk aby mačkal spojku a ty poslouchej odkud ten zvuk přesně jde...
Já bych asi prostříkal i ten pedál...

Dej pak vědět, čím to bylo....to jsem zvědavej...

- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem měl přesně stejný problém u E36, při rozberání jsem dával nový díl č. 6: http://bmwfans.info/parts-catalog/E36-C ... ch/clutch/
a dále se promazala ozubená hřídel převodovky. na které je nasunutá lamela.
Nevim co z toho pomohlo, ale od té doby je 100% klid, tj. cca 40 tis km. Slyšet to bylo dost, zvlášť v podzemních garážích se to vrzání dost hlasitě rozléhalo.
a dále se promazala ozubená hřídel převodovky. na které je nasunutá lamela.
Nevim co z toho pomohlo, ale od té doby je 100% klid, tj. cca 40 tis km. Slyšet to bylo dost, zvlášť v podzemních garážích se to vrzání dost hlasitě rozléhalo.