Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
BMW 7er e38 - dálkové ovládání - stážení a vytažení oken
- Filozof
- Klubové ID: 1044
BMW 7er e38 - dálkové ovládání - stážení a vytažení oken
Chci se zeptat zkušeného na radu ohledně dálkového ovládání a stahování a vytažení oken.
Po výměně stahovačky za jinou nefunguje na jednom okně vytažení okna při stisku tlačítka na dálkovém ovladači.
Příklad:
Přijdu k autu a potřebuji stáhnout okna. Stisknu a držím otevření vozu. Během 3-5sekund se stáhnou všechna okna.
Toto proběhne v pořádku.
Při zamykání a podržení tlačítka začne zavírání oken v autě, bohužel nejde u zadního okna kde byla vyměněná stahovačka.
Lze to nějak naučit zpátky nebo je nějaký postup ? Stažení proběhne korektně. Ale vytažení oken pouze u ostatních mimo toto jedno okno dveří.
Jak mohu domluvit či naučit okno znovu fungovat na klíček v obou směrech stejně jak funguje celé auto ?
Je nějaká korekce či seřízení či se musí přes diagnostiku ?
Děkuji.
Po výměně stahovačky za jinou nefunguje na jednom okně vytažení okna při stisku tlačítka na dálkovém ovladači.
Příklad:
Přijdu k autu a potřebuji stáhnout okna. Stisknu a držím otevření vozu. Během 3-5sekund se stáhnou všechna okna.
Toto proběhne v pořádku.
Při zamykání a podržení tlačítka začne zavírání oken v autě, bohužel nejde u zadního okna kde byla vyměněná stahovačka.
Lze to nějak naučit zpátky nebo je nějaký postup ? Stažení proběhne korektně. Ale vytažení oken pouze u ostatních mimo toto jedno okno dveří.
Jak mohu domluvit či naučit okno znovu fungovat na klíček v obou směrech stejně jak funguje celé auto ?
Je nějaká korekce či seřízení či se musí přes diagnostiku ?
Děkuji.
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
Re: BMW 7er e38 - dálkové ovládání - stážení a vytažení oken
Zkus to znova zaučit, aby si to osahalo horní a dolní polohu. Tedy podobně, jako když se pokoušíš hýbat s přimrzlým oknem a nebo když zapracovalo ochrana proti přiskřípnutí.Filozof píše:Lze to nějak naučit zpátky nebo je nějaký postup ...Děkuji.
- zapnout zapalování do kontrolek, startovat nemusíš, pokud je baterka OK,
- jedním souvislým stiskem tlačítka sjeď s oknem až dolů a po dojezdu to tlačítko ještě podrž 2-3 vteřiny,
- jedním souvislým stiskem tlačítka vyjeď s oknem až nahoru a po dojezdu to tlačítko ještě podrž 2-3 vteřiny,
- vypni zapalování, vyndej klíček, počkej ještě 20 vteřin,
- hotovo - vyzkoušej.

- Filozof
Díky zkusím to. Vypadá to podezřele jednoduše.
Počítám musím být vzadu sedět u dveří. Nepujde to ze strany řidiče kde mám ovládání všech 4x oken?
Vyzkouším od řidiče a pokud to nepujde tak od spolujezdce vzadu.

Počítám musím být vzadu sedět u dveří. Nepujde to ze strany řidiče kde mám ovládání všech 4x oken?
Vyzkouším od řidiče a pokud to nepujde tak od spolujezdce vzadu.
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
A jak to tedy dopadlo ....?
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
asi to vyhořelo 

- Filozof
Hrál jsem si stim jednou a dělalo to opačně.
Všechny okna sjedou dolu ale nahoru pak vyjelo jen jedno zadní
Tak jsem to zkoušel znovu u všech oken a vrátil se stav, že se vytahují 3okna jak na začátku. Když na to vzpomenu zkusím si stim zítra pohrát znovu.
Všechny okna sjedou dolu ale nahoru pak vyjelo jen jedno zadní

Tak jsem to zkoušel znovu u všech oken a vrátil se stav, že se vytahují 3okna jak na začátku. Když na to vzpomenu zkusím si stim zítra pohrát znovu.
- Filozof
Teď v neděli jsem to zkoušel a stále to nejde . Stáhnou se všechny 4okna ale vyjedou jen 3nahoru ... nějaké další tipy????
-
fishmaker
- Moderátor
- Klubové ID: 1703
proč to nedáš do 7er sekce kam tenhle dotaz patří ???
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
- Filozof
Díky to jsem zvědavej jestli někdo zná odpověď na tento problém.
Přijde mi jakoby výměnou stahovačky tyto problémy začali. Bud si to stahovačka pamatovala nebo je to nějaké seřízení a uložení do paměti což se jaksi nedaří.
Bud má být klíček v nějaké poloze. Nebo musím stisknout kombinaci.
Poslušně hlásím že RESTART jsem provedl.
Nějakej Support by se hodil. Dnes to půjdu zkusit znovu. Třeba je potřeba 15-20sekund držet pozice oken dole a nahoře a nejen 3-5s. Co já vím ?
Nějaká technická příručka k BMW e38 pro servisáky by se mi hodila.
A další podotázka. Musím to dělat od řidiče kde mám všechna 4 okna u ruky nebo od každého okna zvlášť ?
Přijde mi jakoby výměnou stahovačky tyto problémy začali. Bud si to stahovačka pamatovala nebo je to nějaké seřízení a uložení do paměti což se jaksi nedaří.
Bud má být klíček v nějaké poloze. Nebo musím stisknout kombinaci.
Poslušně hlásím že RESTART jsem provedl.

Nějakej Support by se hodil. Dnes to půjdu zkusit znovu. Třeba je potřeba 15-20sekund držet pozice oken dole a nahoře a nejen 3-5s. Co já vím ?
Nějaká technická příručka k BMW e38 pro servisáky by se mi hodila.
A další podotázka. Musím to dělat od řidiče kde mám všechna 4 okna u ruky nebo od každého okna zvlášť ?
Dost informací lze najít v aplikaci TIS. Našel jsem ji někde na netu, ale fungovala jen pod win XP.
Netreba žiadny TIS, ale prachy a viac rozumu... Njn, ale ked lakomy filozof nemá rozum, bude platiť znova...
Tu sťahovacku môžeš tak hodiť do srotu, treba kúpiť kvalitný diel, najlepšie oem. Mechanizmus chodí ťažko, motor má moc veľký odber, GM to zastavi...

Tu sťahovacku môžeš tak hodiť do srotu, treba kúpiť kvalitný diel, najlepšie oem. Mechanizmus chodí ťažko, motor má moc veľký odber, GM to zastavi...
- Filozof
Mám originál a funguje krasně a stejně rychle jako protější okno.
Podle mě je to něco s kódováním či jiný postup jak učit okno.
Mám doma ještě jednustahovačku tak se to dá ještě jednou vyměnit ale to beru jako poslední možnost.
Paradoxně po hraní klíčema a nastavování dorazů mi najednou sjela všechna okna dolu ale jen jedno okno nahoru. Paradoxně protější okno pravé zadní toho problemoveho okna.
Opakoval jsem postup a chová se to zase jak na začátku.
Všechny okna dolu sjedou jak mají ale impuls nahoru zase jen 3 a zadní levé nic nedělá.
Je tam nějaké relé co sepne nebo jak je to řízené ?
Podle mě je to něco s kódováním či jiný postup jak učit okno.
Mám doma ještě jednustahovačku tak se to dá ještě jednou vyměnit ale to beru jako poslední možnost.
Paradoxně po hraní klíčema a nastavování dorazů mi najednou sjela všechna okna dolu ale jen jedno okno nahoru. Paradoxně protější okno pravé zadní toho problemoveho okna.
Opakoval jsem postup a chová se to zase jak na začátku.
Všechny okna dolu sjedou jak mají ale impuls nahoru zase jen 3 a zadní levé nic nedělá.
Je tam nějaké relé co sepne nebo jak je to řízené ?
To spis vypada na spatnej typ ty stahovacky. Mozna original, ale na jiny auto ne?
- Filozof
Je to uplně identická stahovačka z e38.
Jedině že je novější z 99roku a mám auto mezifacelift 97/6 a byl tam nějakej komunikační šum.
Prostě jednotka se nedomluví s novější stahovačkou to jedinné co by mi dávalo smysl plus nějaké relé co spíná zvlášt nahoru a zvlášt dolu a směr nahoru nefunguje.
Směr dolů je bez problémů to okno krásně stáhne klíčem jako všechna ostatní pouze nahoru vyjedou 3 a toto zustane dole.
Tu svoji starou stahovačku mám doma plus ještě jednu novější taky 98-99rok z e38.
A defakto je to moje chyba protože při výměně dveří jsem dal pěknější novější z 99roku místo abych vrátil svoji starou která taky fungovala bez problémů.
A pokud to tady nikdo nerozlouskne udělám si pěknou sobotu kdy ještě bude teplo nad nulou a svítit slunce a vrátim starou svoji stahovačku
Jedině že je novější z 99roku a mám auto mezifacelift 97/6 a byl tam nějakej komunikační šum.
Prostě jednotka se nedomluví s novější stahovačkou to jedinné co by mi dávalo smysl plus nějaké relé co spíná zvlášt nahoru a zvlášt dolu a směr nahoru nefunguje.
Směr dolů je bez problémů to okno krásně stáhne klíčem jako všechna ostatní pouze nahoru vyjedou 3 a toto zustane dole.
Tu svoji starou stahovačku mám doma plus ještě jednu novější taky 98-99rok z e38.
A defakto je to moje chyba protože při výměně dveří jsem dal pěknější novější z 99roku místo abych vrátil svoji starou která taky fungovala bez problémů.
A pokud to tady nikdo nerozlouskne udělám si pěknou sobotu kdy ještě bude teplo nad nulou a svítit slunce a vrátim starou svoji stahovačku

- soukupadam
Hele mozna blbost, ale ted jsem se hrabal v Ista a uplne nahodou jsem tam videl neco jako inicializace oken, jako kdyz se dela stresni okno.
Nevim jestli mas Ista, ale mozna Inpa to taky umi.
Nevim jestli mas Ista, ale mozna Inpa to taky umi.
- Filozof
díky Adame. Dneska to připojím na diag INPA co mám a uvidíme co dohledám třeba to tam bude někde.