Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Svítí mazání N42
Svítí mazání N42
Zdravím místní odborníky a chtěl bych požádat o radu.Mám e46 318i s motorem N42,najeto 237xxx.Dnes se mi začala rozsvěcet červená kontrolka mazání,když běží motor na volnoběh.Oleje je na měrce dost.Napadají mě dvě varianty,ale ani jedna se mi nezdá pravděpodobná.Ucpaný sací koš-ale měním olej poctivě po 10tis a leju kvalitní 5w40,takže by to bylo divné.Za druhé odcházející olejové čerpadlo,ale upřímně jsem se s tím ještě nesetkal.Ještě dodám,že mám vysokou spotřebu oleje,cca litr na 2000km.Mám podezření na gufera ventilů,protože separátor jsem měnil.Nevím jestli to může mít spolu souvislost
Každopádně předem díky za názory,nápady a případně rady

Re: Svítí mazání N42
Tak koukám, že když je tu někdo novej, tak se mu rady nedostane 

Ale hovno.
Sací koš to nebude. To by nestíhal v otackach, ale na volnoběh by prutok stačil. Nejdříve musíš vyloučit čidlo a nejlépe změřit tlak manometrem. Pokud bude tlak opravdu nízký, tak buď čerpadlo a nebo v horším případě šály, ojniční ložiska, uložení vaček.....
Sací koš to nebude. To by nestíhal v otackach, ale na volnoběh by prutok stačil. Nejdříve musíš vyloučit čidlo a nejlépe změřit tlak manometrem. Pokud bude tlak opravdu nízký, tak buď čerpadlo a nebo v horším případě šály, ojniční ložiska, uložení vaček.....
u tak starých aut jak píše horan to bude nejspíše to čidlo oleje jako jedna z nějvětší pravděpodobnosti. Já to musel taky měnit mě to uplně vyzkratovalo okruh po 20letech fungování.
Zkontroluj asi toto a počítej že funguje jen origo co stojí 2,5k a víc ... Několik lidí mělo nové neorigo ruzné značky a nic nejelo. Jedině originál.
Zkontroluj asi toto a počítej že funguje jen origo co stojí 2,5k a víc ... Několik lidí mělo nové neorigo ruzné značky a nic nejelo. Jedině originál.
Dobře, tím čidlem začnu a budu doufat, že to bude ono.Pokud by to byl ten nejhorší scénář,co píše Horan, ty šály,ojniční ložiska apod, bylo by to poznat na zvuku a chodu motoru? Protože na poslech běží čistě, žádný podezření zvuky, klepání apod. Filozofe tos mi trochu překvapil, že neorigo nebude fungovat.Nejaká Hella, Bosch apod..?
to ti zas filozof vyborně poradil,
čidlo hladiny/kvality oleje ve vaně s mazáním nemá nic společnyho, špatny bude čidlo tlaku oleje co stojí 3 kila
čidlo hladiny/kvality oleje ve vaně s mazáním nemá nic společnyho, špatny bude čidlo tlaku oleje co stojí 3 kila
Mě to bylo hned divný.. Samozřejmě vím, že potrebuju tlakové čidlo.Hella stojí 140Kč 

Tak jsem se sekl no a hella aby ti to fungovalo to si ověř někde jde jen originál...
Aspoň ti napsalo hned několik lidí
Aspoň ti napsalo hned několik lidí

hella je ok
Jasný, jsem rád za každý názor.
Dám Hellu a budu doufat,že to bude ok. Je mi jasný, že tenhle motor není zrovna jednoduchej a chce odbornej servis. Kterej zrovna v okolí nemám
Dám Hellu a budu doufat,že to bude ok. Je mi jasný, že tenhle motor není zrovna jednoduchej a chce odbornej servis. Kterej zrovna v okolí nemám

Ktory BMW motor nepotrebuje odborny servis ?
Určitě každej, spíš mám na mysli, že ve srovnání s jinými motory z té doby je tenhle dost komplikovanej - vanos v kombinaci s valvetronikem..6válce jsou jednodušší konstrukce
to u BMW obecně platí, čím víc válců. tím jednodušší konstrukce,pro člověka co jezdí s V8 je R6 zbytečně složitý motor 

V8 jsem nikdy neměl (bohužel)
Jaraxi myšleno ironicky, nebo to tak opravdu je??

Jaraxi myšleno ironicky, nebo to tak opravdu je??

opravdu to tak je
Osobne bych asi zacal zmerenim tlaku v olejove soustave. Pak teprve vymena cidla nebo hledat dal. Saci kos klidne ucpany byt muze. Na rozvodovych listach se rady odlamuji treci plochy a ty pak dokazi saci kos ucpat. Nedavno jsem resil motor N43 (ma vicemene stejne nahovno konstrukci jako N42, jen bez VVT a s primym vstrikovanim). Zadreno na klice. Pricina? rozpadly treci casti vodicich list a ucpany saci kos olejovyho cerpadla. Motor mel najeto 80tkm !!
Díky.. na tom něco je.. O těch ulámených lištách jsem už taky zaslech, řetěz je prej schroupal a následky byly likvidační. Bude to nejlepší změřit tlak oleje,abych měl jistotu. To se měří v tom otvoru, co je čidlo?