Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E90 330i Manuál 2005
E90 330i Manuál 2005
Zdravím, mám výše uvedený model a dnes ráno jsem u levého předního kola u řidičových dveří měl mastnou skvrnu velkou jak rybník. Nicméně si nejsem jistý jestli už to na parkovišti bylo nebo nebylo. Jediné co mě teď napadá je nějáká netěsnost převodovky... Ví někdo jak změřit olej v převodovce? Nebo nějaké nápady? S autem jsem ujel cca 40 km a nezdálo se mi, že by něco nebylo v nepořádku.
Předem děkuji.
Předem děkuji.
Re: E90 330i Manuál 2005
u levého předního kola není převodovka, to není koncern, zajel bych za někym, zvednul auto a zkontroloval všechny náplně
a hlavně jsi měl zjistit co to je aspon papírkem a čuchnout. Zda je to červený olej či černý nebo voda či zelená barva apod.
Tak se dá aspon předběžně zjistit co to asi bude.
Kamarádovi takto u levého kola prasknula hadice a z toho tryskal černý olej...přesně v místech jak popisuješ 330i e90.
Ještě jsem jej zjebal že stím jezdí a nemá to vyměněné.
Mrkni se na hadice pod kapotou. Otři kapesníkem může to bejt zespodu trhlinka. Ale to bys jistě viděl že to je i kolem zakapané.
Případně servo kapalina ale to bys už jistě slyšel pokud jej vyteče více začne fňukat.
Tak se dá aspon předběžně zjistit co to asi bude.
Kamarádovi takto u levého kola prasknula hadice a z toho tryskal černý olej...přesně v místech jak popisuješ 330i e90.
Ještě jsem jej zjebal že stím jezdí a nemá to vyměněné.
Mrkni se na hadice pod kapotou. Otři kapesníkem může to bejt zespodu trhlinka. Ale to bys jistě viděl že to je i kolem zakapané.
Případně servo kapalina ale to bys už jistě slyšel pokud jej vyteče více začne fňukat.
Kapalina byl olej, relativně čisté barvy jen jak to teklo přes kryt tak to bylo trochu černé.
Hlavně byla to skrvna, kryt motoru je trochu ocákaný a od té doby ani kapka pod autem (pozorně to sleduji).
Hlavně byla to skrvna, kryt motoru je trochu ocákaný a od té doby ani kapka pod autem (pozorně to sleduji).
Tak to je ok, už to asi všecko vyteklo... 

Jenže horší je, že nevím z čeho by to mohlo vytéct...
Nevytekl Ti tlumič?
To mě nenapadlo. Je možné, že by z toho byl oblitý kryt motoru?
-
- Člen Klubu
Nevim co je tam v tom rohu nejblíž ATF servo nádobka, nebo bzdovka od KO hadičky? Zkontroluj si náplně.