Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Názor a žkušenosti s F07 GT

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Lukas555

Názor a žkušenosti s F07 GT

#1 Příspěvek od Lukas555 »

Jak to tu pročítám tak mám asi nejhorší auto světa :shock: 5GT F07 530D XDRIVE 2012 - co jsem tak viděl jiné kusy, tak je to asi nejvybavenější GT v ČR.

Mám najeto 173000km a dle místních informací by auto mělo být už aspoň dvakrát po smrti. Ale zatím jezdí bez problému ( asi dost možná jediný kus na světě ) Je to kupované nové v DE a hned přivezeno do ČR. Co si pamatuju tak krom spotřebáku se měnilo: zadní měchy, manžeta poloosy, přední pružiny ( pravá praskla ), horní uložení tlumičů, krycí plech předních kotoučů a pár drobností, nic zásadního. Servis pravidelný BMW, olej v převodovce na 120tis a teď budu dělat na 180tis. Prozatím jediné co bude potřeba vyřešit je vyčištění sání a EGR.

Průměrná spotřeba je 9,5-10,5l dle období. Teď dovolená Chorvatsko a spotřeba 8l.
V zimě většinou před startem zahřáto přes bufík, po dojezdu vždy nechat motor dochladit a ne hned chcípnout.

V interieru vrže dekorační lišta u spolujezdce, jinak nic. Samo když začnu na všechny plasty šmatlat, různě tlačit a zkoušet tak se ozve vrzání ( ale není to nové auto a má už dost za sebou ) Samo, že kvalita je ošizená, ale je to dané současnou dobou a směrnice EU a aby automobilka neskrachovala tak někde trochu ušetřit musí.

Podle mě, jsou problémy způsobené chováním majitelů k autům v ČR. Proto se u nás prodávají takové vraky s pochybnou minulostí, zanedbaným servis apod. A pak si každý stěžuje, jak jsou tyhle modely na hovno, nic to nevydrží a jen se to sere.

Co si myslíte, že za 300tis. koupite? 5 let starý bawo v plný výbavě po starém doktorovi ze západního německa se zaručeným nájezdem 100tis km který stálo nový přes 2 miliony :?: Takových aut je v našich bazarech většina :roll: Pak tedy nechápu jak se tak dobré kousky mohou rozpadnout ;) Bože

Image a to v jakým stavu jsou ty auta tomu dělají ty úžasní businesmani v drahejch hadrech ( z aliexpresu a podobných eshopů ) který nejsou schopni investovat pár tisic do servisu protože Pepa v hospodě říkal, že Lojza z vedlejší ulice v garáži umí všchno za pár stovek na jeho fábii. Tak proč by měl platit něco víc, ale mít baworáka je krutě hustě cool a zvětší mu to ptáka minimálně o 10cm 8-) Omlouvám se, jestli jsem se někoho dotknul ( nemyslím, že tady jsou takový majitelé vozů ) ale tak to prostě vidím. Budu s tím jezdit dokud se to nerozpadne a pak to budu pomlouvat, že je to krám co nic nevydrží. Takové auto se dostane servisákovi do ruky na poslední chvili a všichni se pak diví co to stojí a co je potřeba udělat.

Mám rád jak všichni máte na svých autech úplně úžasnou spotřebu. V8 jezdí za 10 a to ji nešetříte :-D Jasný tak z kopce a zpět na odtahovce. Vím o čem píšu, mám zkušenosti s R4, R6, V6 a V8 v různých modelech a značkách. EU, USA a japonské vozy.

Zpět k novějším BMW co se rozpadnou jen při pohledu na ně. Měl jsem půjčené F10 525D 2016 nebo 2017. Auto krásně jelo, interiér super, nic nevrzalo, krásně pevné na silnici.

Žena měla 218i Active Tourer. To je to BMW nebo vlastně neBMW s půlkou motoru a otočeným pohonem kol. A víte co, super auto do města, lituju že jsme ho dali pryč, pač to opravdu fungovalo k tomu k čemu to bylo stvořené. Skvělý doplněk k vašim 750iL…nevim co všechno. A právě díky těmto neBMW modelům může BMW dělat dál modely jako M2, M3, M4, M5,….

Nejsem zastáncem nových moderdních aut s vypínám všeho možné ( půlka válců, start-stop, DPF na PDF apod ) nesnáším tyhle výmysli EU. Nemám rád nové modely G řady a nechtěl bych je, ale stále dokola hejtit modely F řady :evil:

Trochu jsem si vylil srdíčko a tak teď do mě!!!! Už úplně vidím jak po zveřejnění tohoto se F07 rozpadne na parkovišti, upadne poloosa, automat už nezařadí nic a ojnice vyletí ven a poškodí vedle stojící F10, která drží pohromadě jen díky lepící pásce :lol:
horan
Klubové ID: 4040

Re: Názor a žkušenosti s F07 GT

#2 Příspěvek od horan »

A co je smyslem tohoto tématu? :?
Lukas555

#3 Příspěvek od Lukas555 »

horan píše:A co je smyslem tohoto tématu? :?

Asi jsem to nenapsal dobře do názvu tématu a v příspěvku to není úplně zřetelné, ale smyslem bylo se podělit o vlastní zkušenost s F07 a názor ohledně postovaných komentářů k F07/10/11.

Tedy pokud to není problém vyjádřit vlastní názor ikdyž nevlastním nebo nevychvaluji E65/66 ? !
Itchythefirst
Klubové ID: 3915

#4 Příspěvek od Itchythefirst »

Lukas555 píše:...přední pružiny ( pravá praskla )...nic zásadního.... Servis pravidelný BMW, olej v převodovce na 120tis a teď budu dělat na 180tis. Prozatím jediné co bude potřeba vyřešit je vyčištění sání a EGR.
Predni pruziny, takovej beznej spotrebak :-D
Lukas555 píše:Průměrná spotřeba je 9,5-10,5l dle období. Teď dovolená Chorvatsko a spotřeba 8l.
To s tim docela valis. Ja mam s o generaci starsim trilitrem prumernou spotrebu 7.5L. Praha-> Pasov->Praha za 6.5L.
Lukas555 píše:Podle mě, jsou problémy způsobené chováním majitelů k autům v ČR. Proto se u nás prodávají takové vraky s pochybnou minulostí, zanedbaným servis apod.A pak si každý stěžuje, jak jsou tyhle modely na hovno, nic to nevydrží a jen se to sere.
Jakym zpusobem chces servisovat rozvodovej retez, aby se neroztrhnul? Ci nikasil, aby se ti u primovstriku neloupal? :roll:
Lukas555 píše:Mám rád jak všichni máte na svých autech úplně úžasnou spotřebu. V8 jezdí za 10 a to ji nešetříte
Tohle jsi prosim te cetl kde? Prumerku u V8 4.4 mam kolem 11L, ale to jezdim vylozene kochacku.
Lukas555 píše:Žena měla 218i Active Tourer. To je to BMW nebo vlastně neBMW s půlkou motoru a otočeným pohonem kol. A víte co, super auto do města, lituju že jsme ho dali pryč, pač to opravdu fungovalo k tomu k čemu to bylo stvořené.
Pseudo BMW v cene Superbu o velikosti Octavie. Neumim si predstavit jediny racionalni duvod pro jeho koupi :roll:

Teda moc nechapu, co je smyslem vlakna. V zasade popisujes, co mi kritizujem. Celkem se to sere, vrze to, spotreba nijak extra uzasna...
Stepan1

#5 Příspěvek od Stepan1 »

Add ta spotřeba: To si hádám přispěvatel dělal prdel.
Add přendí pružina: píšě "kromě spotřebáku".

Jinak přispěvateli děkuji za téma a díky za zkušenost, potvrzuje to to, co nezaslepení vidí už dávno. BMW stojí pořád stejně. Jenom se to neplatí na faktuře dopředu, ale postupně posílá servisu. :lol:
Lukas555

#6 Příspěvek od Lukas555 »

Add spotřeba. Opravdu mám takovou spotřebu. Co chcete od auta který váží samo 2090kg, když ho naložíte, jezdíte většinou přes týden město v kopcovitém profilu trasy?
Spotřeba V8 10l, je bráno s nadsázkou, víte jak se to říká v hospodě u piva ;)

Rozvodovej řetez samo neovlivníš, ale třeba preventivně vyměnit 190-200tis km? Když to auto má dál sloužit?

Active tourer - do firmy na operák na 3 roky s uznatelnýma nákladama, tak jako to dělá spousta firem v německu? V německu jich jezdí mraky. Jasně u nás to kupovat nové je nesmysl, ale zánovní když máš rád BMW, máš doma BMW a žena by chtěla BMW, které bude skladné do města a naloží tam vše děcka?

Celkově to je brané s humorem a nadsázkou upozorňuji na to co vy jen hejtíte o F07/10/11. Není to nejhorší auto světa ( když jsem tady četl příspěvky tak to vypadalo, že to už z výroby jede rozbité a každý kdo se nemodlí k E65 tak jako by nebyl :D ).

Za 7 let provozu a 173000 to mělo 2-3 "větší závady" a vrže jedna lišta v interiéru. Co je na tom špatně? Ale kdo bude hnidopich tak si vždy něco najde a hledat bude.

Spíš jsem chtěl poukázat na to, že když se člověk o auto stará, má jasnou historii tak může fungovat i F generace.
horan
Klubové ID: 4040

#7 Příspěvek od horan »

Kdo má rád BMW koupi předokolku :lol: :lol:
Ale jinak je fajn, že seš spokojenej a přeji ti to i do budoucna. ;)
Itchythefirst
Klubové ID: 3915

#8 Příspěvek od Itchythefirst »

Tady to neni ani tak o hejteni eFek a Gecek, ale spis je to takovej povzdech nad obecnym trendem “katovani kostu”. U (drive) premiove znacky jako je BMW to mrzi dvojnasob :-(
Lukas555 píše:Rozvodovej řetez samo neovlivníš, ale třeba preventivně vyměnit 190-200tis km? Když to auto má dál sloužit?
To ti u N47 mezitim stihne 2x prasknout :-(
Lukas555

#9 Příspěvek od Lukas555 »

horan píše:Kdo má rád BMW koupi předokolku :lol: :lol:
Ale jinak je fajn, že seš spokojenej a přeji ti to i do budoucna. ;)
Pán co má rád BMW má zadokolu, případně xdrive a když jeho paní chce BMW taky tak koupí předokolu. 99% ženských neřeší co to má za pohon, ale hlavně že je to BMW ;)
Lukas555

#10 Příspěvek od Lukas555 »

Itchythefirst píše:Tady to neni ani tak o hejteni eFek a Gecek, ale spis je to takovej povzdech nad obecnym trendem “katovani kostu”. U (drive) premiove znacky jako je BMW to mrzi dvojnasob :-(
Lukas555 píše:Rozvodovej řetez samo neovlivníš, ale třeba preventivně vyměnit 190-200tis km? Když to auto má dál sloužit?
To ti u N47 mezitim stihne 2x prasknout :-(
Mě to spíš přijde jako hejtení. Nic proti nikomu, ale vždy když vidím název tématu F07/10/11 tak přesně vím co tam čekat. Jasný, dnes už skoro nic premiovka jako dříve, vše je to spotřební zboží za miliony. Taky koupit nové BMW a myslet si, že vydrží vše jako staré modely je nesmysl.

Dle mého osobního názoru je F poslední BMW ikdyž už hodně osekané na kvalitě, ale i tak je tam to kouzlo starších modelů a když má člověk dobrý kus a stará se o to ( samo musíš mít peníze na servis a ne tam dávat vše Starline ) tak to má šanci vydržet.
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od JaraX »

zeptám se jinak? kolik jsi najel s autama jako E66 750Li? nebo E64 645i? nebo v E90 330i?
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3925

#12 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

Jo, a hoď sem prosím vin, nebo výpis výbavy ať můžeme zkouknout tu nejvíc naloženou F07 v ČR ;)

Sranda :D

Jestli nějaký BMW, tak F07 bude auto, kterým nahradíme naší E53, prostě auto pro manželku do města a na cesty na hory v zimě, nějaký 535ix, když se teda nedělala X6 s N62... já mám pro tyhle divný auta slabost :D

Jestli to dobře chápu, tak tu F07 máš od novýho auta a dobře to servisuješ, to taky hraje roli, máme to tak právě u E53 a kromě prasklý řemenice se neobjevily žádný naftový neduhy
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
TANN3R
Klubové ID: 3633

#13 Příspěvek od TANN3R »

Pánovi očividně někdo sáhnul na bebínko, tak si tady ten kočár alespoň pochválil sám :lol:

Jinak píše, že bude mít najeto 180k, takže za chvíli se to vyřeší samo, jak to zaklepe na klice.
Giovany1971
Klubové ID: 3968
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Giovany1971 »

Lukas555.. nenech se odradit... zde je to hodně konzervativní...běž si svou cestou...pokud by jsi se zabyval tou omáčkou kolem... tak bys musel jezdit jen v ?...er... přes to zde nejede vlak... já mám jiné zkušenosti..///Tím rozhodně nechci řict že zde na foru nejsou odborníci...///. ale to zde nema cenu řešit...Jen to prečtu...a bud dám za pravdu.. nebo si raděj pustím něj film...to je přínosnější...nechci nikoho urazit ani se nikoho dotknout... asi to je tak že každy ty věci vidíme po svém... to máš jako s volbou prezidenta... nebo podobné šarady...co je dobré pro pasáčka oveček a jeho baču...to neni dobre pro zbytek... kdo se neůčastnil téhle hrůzy..!!.takže nech to bejt... kup si co se ti líbi... starej se o to a věřím že tě nic zasadního nečeká...ale starat.... to je slovo které má hodně významů... ...řekl bych spíše jsou to oběti... :D..ale pak jezdí všechno i to co se jiným sype... je to vše v tom vyznamu slova starat...a doplnuji ..vědět... ;)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

žijeme (alespon zatím) ve svobodné zemi a každý si může koupit co chce, někomu přijde s 7er s V8 jako top, jinému GT5 3.0d, protože taky asi s tou 7er moc nenajel, jinému takový sráč jako je oktávka protože v BMW nejel vůbec atd.
cheater

#16 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 20.11.2021 23:01, celkem upraveno 1 x.
Vanessa_CZ
Klubové ID: 4072

#17 Příspěvek od Vanessa_CZ »

Pán zřejmě nemá žádné kamarády se kterými by se mohl podělit o svůj nejvíc vybavenej obývák v ČR, tak nám to tu zasírá jak je normální měnit pružiny a měchy a že lišty vlastně vržou až když se naně šahá :D :D :D . Ani jsem ten slaboduchý blábol nedočet.... Omlouvám se
TANN3R
Klubové ID: 3633

#18 Příspěvek od TANN3R »

Přece když se o to poctivě staráš, tak to ani nezaklepe na klice, neumře čerpadlo, nerozpadne se rozvodovka.. Je to přeci jen o údržbě. O pružiny se asi málo staral, ale věřím, že teď o nové už se postará zodpovědněji :lol:
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3925

#19 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

zddan01 píše: Jestli to dobře chápu, tak tu F07 máš od novýho auta a dobře to servisuješ, to taky hraje roli, ...
já na autora chtěl bejt aspoň trochu hodnej, než mu to tu natřet(/m)e :lol: a ani tý výbavy jsme se nedočkali :roll:
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od JaraX »

nevidím důvod na něj být zlej, má prostě jen málo zkušeností.
Odpovědět