Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E46 motor
E46 motor
Dobrý den, dnes jsem byl na znovu seřízení ventilu volnoběhu, po pár km, když jsem řádil na dvojku se mi rozsvítila kontrolka baterky, oleje, asistent protiskluzu, a eml a následně motor zdechl, po znovu nastartování nic nesvitilo, motor jel jak měl, ale za nějakou chvíli, když jsem odbocoval na benzínku a řadil na 2 mi to udělalo zas, po vyjeti z benzinka jsem na 2 řádil ještě 2x a už to neudělalo, setkal se někdo s tím? Jedná se o 320i.
Re: E46 motor
Ahoj, nemám dobré zprávy, ale podobný problém. Když se auto zahřeje, má tendenci zdechnout při zařazení D nebo R, někdy zdechne i v zatáčce. Takže sem to začal řešit tím, že se vyměnili všechny hadice a většina podtlaků, co vypadala špatně, vyměnil se separátor, protože jsem věděl, že už je chycenej. Po téhle akci přestala zdechat za jízdy, ale semtam zdechla při zařazení zpátečky a kolísal volnoběh. pořád se řešilo dokola co by to mohlo být, až jsem se naštval, šel sem koupit váhu vzduchu, škrtící klapku, volnoběžnej ventil a všechny svíčky a cívky. včera sem to vše vyměnil a vypadalo to dobře, než jsem najel asi 150 km a začal zase kolísat trošku volnoběh a při zařavení ubere otáčky. už sice nezdechne, ale zakolísá někdy. no tak sem zresetoval adaptace a chvilku to bylo dobry. Potom to začlo zase a zjistil sem, že z nějakyho důvodu se prostě jednotka po nějaké době rozhodne, že potřebuje ubrat vzduchu a hodí do korekcí -5% vzduchu a problém začne nanovo. otáčky volnoběhu spadnou někam na 550-600 a začnou problémy. Jo když zapnu klimu, tak to nikdy neudělá, protože si to zvedne otáčky, ale pořád kolísají. Tak taky nevím zkusím ještě koupit jinou váhhu vzduchu a uvidí se. Čidla vačky ani kliky jsem zatím neměnil. Ještě mě napadlo, že by to mohla dělat lambda. Hlavně není nikde v jednotce žádná chyba, což mě celkem s..e. Tak držím palce ať to aspoň ty vyřešíš. Jo tu chybu eml mi to vyhazovalo taky, to skončilo v podstatě po opravě podtlaků a hadic sání. to dsc a prokluz se zapne automaticky když to hodí eml. Z toho si nic nedělej.