Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 motor
E46 motor
Dobrý den, dnes jsem byl na znovu seřízení ventilu volnoběhu, po pár km, když jsem řádil na dvojku se mi rozsvítila kontrolka baterky, oleje, asistent protiskluzu, a eml a následně motor zdechl, po znovu nastartování nic nesvitilo, motor jel jak měl, ale za nějakou chvíli, když jsem odbocoval na benzínku a řadil na 2 mi to udělalo zas, po vyjeti z benzinka jsem na 2 řádil ještě 2x a už to neudělalo, setkal se někdo s tím? Jedná se o 320i.
Re: E46 motor
Ahoj, nemám dobré zprávy, ale podobný problém. Když se auto zahřeje, má tendenci zdechnout při zařazení D nebo R, někdy zdechne i v zatáčce. Takže sem to začal řešit tím, že se vyměnili všechny hadice a většina podtlaků, co vypadala špatně, vyměnil se separátor, protože jsem věděl, že už je chycenej. Po téhle akci přestala zdechat za jízdy, ale semtam zdechla při zařazení zpátečky a kolísal volnoběh. pořád se řešilo dokola co by to mohlo být, až jsem se naštval, šel sem koupit váhu vzduchu, škrtící klapku, volnoběžnej ventil a všechny svíčky a cívky. včera sem to vše vyměnil a vypadalo to dobře, než jsem najel asi 150 km a začal zase kolísat trošku volnoběh a při zařavení ubere otáčky. už sice nezdechne, ale zakolísá někdy. no tak sem zresetoval adaptace a chvilku to bylo dobry. Potom to začlo zase a zjistil sem, že z nějakyho důvodu se prostě jednotka po nějaké době rozhodne, že potřebuje ubrat vzduchu a hodí do korekcí -5% vzduchu a problém začne nanovo. otáčky volnoběhu spadnou někam na 550-600 a začnou problémy. Jo když zapnu klimu, tak to nikdy neudělá, protože si to zvedne otáčky, ale pořád kolísají. Tak taky nevím zkusím ještě koupit jinou váhhu vzduchu a uvidí se. Čidla vačky ani kliky jsem zatím neměnil. Ještě mě napadlo, že by to mohla dělat lambda. Hlavně není nikde v jednotce žádná chyba, což mě celkem s..e. Tak držím palce ať to aspoň ty vyřešíš. Jo tu chybu eml mi to vyhazovalo taky, to skončilo v podstatě po opravě podtlaků a hadic sání. to dsc a prokluz se zapne automaticky když to hodí eml. Z toho si nic nedělej.