Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dolít olej do škubajícího automatu či nikoliv??
Re: Dolít olej do škubajícího automatu či nikoliv??
Uvedomuješ si však, že tie origo diely znamenajú 2 až 3-krát vyššie náklady oproti druhovýrobe, takže ten prípadný repas prevodovky, ktorý si tu riešil, by nestál 30k Kč, ale 90k Kč? Si si istý, že do iného auta by si tie peniaze vrazil?
Staré BMW mi totiž nepríde ako ideálne auto pre študenta, ktorý asi nemá pravidelný príjem a vrážať všetky prachy do auta je celkom deštruktívne, ale je to tvoje rozhodnutie...
Staré BMW mi totiž nepríde ako ideálne auto pre študenta, ktorý asi nemá pravidelný príjem a vrážať všetky prachy do auta je celkom deštruktívne, ale je to tvoje rozhodnutie...
není staré BMW jako staré BMW, např E36 apod jsou extrémné nenáročná auta.
- Giovany1971
- Kontaktovat uživatele:
Je spoustu nenáročných aut... v případě e 36.. neni fakt co řešit... to je ten nejlacinejší argument použít tuhle řadu vůči všemu šílenému... Tam je všechno lidovka...... to zatím je jiná liga... 

No rujnuje mě to auto celkem dost, ale pořád si říkám že za to svezení v 6 válci v automatu to prostě stojí. Příjem pravidelný mám z dvou brigád takže aspoň něco no. Stejně vše padá do auta 

Taková e46 nebo e 39 za par desítek tisíc by ti udělali větší radost za třetinové náklady.
Filozof píše:Taková e46 nebo e 39 za par desítek tisíc by ti udělali větší radost za třetinové náklady.
jenže takové auto už není kundolap a nevypadáš v něm jak borec největšího kalibru.
A E60 má ten lapač kund?
V severních čechách rozhodně
Jen je rozm*daná špatná sedačka.
protože to řídíla a vlastnila nějaká kuna....a heroinový hoštapler....
A asi občas měl záchvaty nepříčetnosti když tomu autu tak ublížil.....škoda že je tam snad vše špatně.....duležité aby to majitel zavčas pochopil a přestal do auta tlačit tisíce....
Zajet do chánova a někomu to za 50k nechat....a jít od toho pryč.
A asi občas měl záchvaty nepříčetnosti když tomu autu tak ublížil.....škoda že je tam snad vše špatně.....duležité aby to majitel zavčas pochopil a přestal do auta tlačit tisíce....
Zajet do chánova a někomu to za 50k nechat....a jít od toho pryč.
Zdar mám e39 540ku a kolegyne to nazvala kundolapem 

Tak pokud je krásná e39 naleštěná s pěknýma kolama i já se ohlédnu a baby jakbysmet jsou to parádní auta. A V8 4,4 je nádhernej motor.
třeba takováto je masírka i dnes. Kam se hrabe e60 ???
https://www.youtube.com/watch?v=MoZyNZ1H1YU

třeba takováto je masírka i dnes. Kam se hrabe e60 ???
https://www.youtube.com/watch?v=MoZyNZ1H1YU
Tak proplach vyřešil všechny problémy s převodovkou, žádné špony nebyly na magnetu
Nejásej, jsem zvědav po pár km. A teď je čas to prodat ne?kelnsi píše:Tak proplach vyřešil všechny problémy s převodovkou, žádné špony nebyly na magnetu
To nevyřešil proplach, ale v doliti oleje a smazání adaptací..
Tak olej byl úplně černý a smrděl spáleně, tak byl nejspíš beztak původní.
když byl černý a smrděl spáleným tak pujde stejně převodovka brzo do kopru...
Super. Třeba byl černý jen proto, že ho nikdy nikdo neměnil. Krom pohupování otáček řadí krásně bez cukání, ran a už neskáčou kvalty nahoru a dolů jako předtím. Je živější, lepší odezvy při podlaze.
Nejlepší co teď můžeš udělat je ten sráč prodat. Říkáme ti to všichni jakou dobu, ale asi jsi natvrdlej a nebo rovnou blbej!!!
-
Olej není černý jen protože ho nikdo neměnil. Olej je černý protože je spolu s filtrem plný něčeho. U motorového oleje je to něco především saze ze spáleného benzínu a oleje co s výfukovými plyny pronikají kolem pístních kroužků do prostoru pod písty. K tomu oplachem povrchu válců. U převodovky nic takového možné není, tam může být v oleji jen to, co zmizelo jinde. A to je otěr z lamel a ozubeného soukolí. Na obojím se jistě podepsalo jak omezené množství oleje tak omezené mazací a antikorozní vlastnosti opotřebovaného oleje. To že něco zatím funguje, ještě nutně neznamená, že je to v dobrém stavu.