Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

xHP Flashtool - lepší funkce automatické převodovky

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
m4zzy

xHP Flashtool - lepší funkce automatické převodovky

#1 Příspěvek od m4zzy »

Tak jsem byl na internetu a našel sjem tohle.

https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1347613

Appka xHP Flashtool pro automatické ZF převodovky.Něco to stojí, ale dle referencí, FB stránek, odpovědí na foru to vypadá zajímavě. Má s tím nědko zkušenosti nebo to přímo má nainstalované v autě?

Edit:
zde dávám odkaz na již probírané téma v sekci 3er, takže se omlouvám, že jsem ho dřív nenašel, ikdyž jsem používal tlačítko hledat.:
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=99655
Naposledy upravil(a) m4zzy dne čtv 25.04.2019 09:55, celkem upraveno 2 x.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: xHP Flashtool - lepší funkce automatické převodovky

#2 Příspěvek od JaraX »

už se to tu někde řešilo
mi00wa

#3 Příspěvek od mi00wa »

jeden SK člen na Bmwklubu.sk už má xHP SW.
hansm5

#4 Příspěvek od hansm5 »

ja to mam a max.spokojenej ;)
tady postrehy od kamarada,ktery to sledoval podrobne-

Zobrazuje čísla kvaltu nejenom v M, ale i v S a D. Má to pořád máslový řazení v D jen trochu rychlejší a s dřívějším zamykáním měniče při lehkým plynu a měkkým podřazování, ale svižným a plynulým zamknutím měniče při brutálnějším přišlápnutí v D. Jakmile se člověk rozjede, mnohem víc auto cítí na plynu a zmizí předchozí pocit gumovýho lana. V S to v nízkejch otáčkách do 2 tisíc při lehkým plynu při řazení nahoru trochu cukne, jak se po zařazení rychlejš zamyká měnič a otáčky v nízkejch nepadaj tak rychle dolu k volnoběhu, ale S nad 2,5 tisíce tam sází kvalty moc hezky. Při podřazování si to hrkne plynem a hned zamkne měnič, skoro jako s manuálem. V M je řazení výrazně rychlejší, aby stihlo rychlejš podřazovat, pocitově si to víc hrkne, víc to v kvaltu drží bez míchání měničem, je vypnutej kickdown a přeřazení na vyšší kvalt u omezovače. Takhle se v M jezdí hodně dobře.
m4zzy

#5 Příspěvek od m4zzy »

Super. Díky za postřehy. V podstatě to, co píšou i samotní vývojáři.

Ve starém autě jsem měl SMG a tam při podřazování to házelo taky pěkné meziplyny bez cuknutí. Tady v automatu na E91 když si chci sám podřadit v M módu, tak než tam ten nižší kvalt dá tak do se mnou houpne, jako klasická automatika. Proto mě ten softík docela láká. Na tom zahraničním fóru si to chválí, líbí se mi i zobrazení aktuálního kvaltu v D režimu.

Podle toho popisu máte ten Stage 3, kdy jsou tam aktivované ty meziplyny při podřazování (nebo ten revmatching).

Omezovač deaktivovaný není, že? Jen to přežazení na vyšší stupeň. Není tam riziko toho, že by chtěl člověk podřadit brzo a otáčky by byletěly někam mimo pole a přetočil by se motor?

No uvidím. Nemám telefon s androidem, tak bych ho musel někde sehnat :D
hansm5

#6 Příspěvek od hansm5 »

ano,mam stage 3,omezovac je deaktivovany,ale jen nahoru. ;)
m4zzy

#7 Příspěvek od m4zzy »

To znamená, že můžeš motor přetočit, když je vyplý omezovač nebo to o něj klasicky brnká? pod plynem?
hansm5

#8 Příspěvek od hansm5 »

m4zzy píše:To znamená, že můžeš motor přetočit, když je vyplý omezovač nebo to o něj klasicky brnká? pod plynem?
nevim,nezkousel jsem,radim,podle otackomeru ;)
m4zzy

#9 Příspěvek od m4zzy »

Oka. Better safe than sorry :)

Ale myslím, že v oficiálním vlákně psali že je odstraněný, ale asi tím myslí jen to, že to prostě nepřeřadí. Každopádně se mi nikdy v manuálu nestalo, že bych to nějak přetočil.
Odpovědět