Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

DIY projekt 745i aka jak z ošklivého káčátka....

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
iKNOW

Re: DIY projekt 745i aka jak z ošklivého káčátka....

#201 Příspěvek od iKNOW »

tak sem se dostal do světla. upozorňuji že níže popsaná slova nejsou vhodná pro slabší povahy... :D

může mi někdo říct, jestli tam originálně je černý silikon? jelikož pokud ano, tak absolutně nerozumím tomu, jak to někdo může bez poškození rozebrat. Po 3 denním snažení s troubou, horkovzduškou, odstraňovačem silikonu sem to prakticky nasranej rozlámal šroubovákem, abych se do toho dostal. udělal sem to proto, abych zjistil kde tam jsou jaké úchyty, a až půjdu navostro abych věděl co nesmím poškodit...

nicméně je to pěkný voser teda. Ví někdo, čím to je originálně lepené ? rozřezání skla nepřipadá v úvahu, jelikož se prý nevyrábí skla na výměnu. další varianta je, rozřezat to za sklem a pak nějak svařit... ale s tím silikonem si teda fakt nevim rady. viděl sem video, jak rozdělávají světla z poface, kde se ten materiál teplem táhne jak sýr, což se o silikonu rozhodně říct nedá.

JaraX píše:je to fakt blbost, vem si že za 120k jsem tu prodával poserisovanou sedmu s mraky udělanýma věcma, a měla 3x větší výbavu než obě tvoje sedmy dohromady, a ty tady dáš pul té sedmy jen za dynamic drive.
nemyslím to zle, ale prostě nejlepší máš si sehnat vybavenou sedmu, někde kup v německu za 3k-4k eur, pokud nechceš longa, každý den tam vyskočí alespon 1-2 745i, longy jsou špatně, kup vybavenou, rozeber ty dvě tvoje, prodej díly, co bude horší na té z německa, dáš z těch tvých, a vyjde tě to nejlíp, za peníze utržené prodeji dílů si dokup takovy blbosti jako DVD changer, ACC, webasto, standklimu, prostě ty co se dobře dodělávaj a zvládneš to sám, užiješ si práci na autě, vyjdeš z toho dobře finančně a budeš mít zajímavé auto, tak jak to děláš ted z toho nikdy nic nebude, jen žrout peněz.

já to chápu, jen mám obavy že už je trochu pozdě. nemám místo na třetí auto a už vubec nevim, kam bych dal zbytky z těch dvou. leda že by tu měl někdo někoho kdo za nějakou úplatu nechá vystavit doklad o eko likvidaci. pak bych do toho asi šel.
Stepan1

#202 Příspěvek od Stepan1 »

Takže původní nadšení vydrželo přesně měsíc? Kolik z toho si na tom autě dělal? :)
Odkud seš? Skladovací prostor stojí maximálně nižší jednotky tisíc, to už se v tomhle projektu ztratí.
klabos

#203 Příspěvek od klabos »

Me by spis zajimaly ty vybavene 745 za 3-4k, zrovna dnes jsem se dival a do 5k vubec nic, sama pastika ...
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#204 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

IKnow: ty světla jsou slepené polyuretanem a ten nejde rozlepit teplem...už jsem to psal. Ten polyuretan když vytvrdne, tak se z něj stane "guma"...je to total voser se toho zbavit...jestli jsi na videu viděl, že se to táhlo, tak to byl nejspíš asfaltový provazec...třeba už někdo plexi měnil a dal ho tam.

Taky mě napadlo to světlo rozřezat zezadu - odřezat černý plat a nechat v celku plexi z dárcovských světel a opatrně odřezat ten PU tmel z nepoškozených plexi. Plexi vyleštit a nanést UV ochranu.
A potom zase obráceně na druhých světlech rozřezat plexi a nechat zadek. Takže by jsi měl ze dvou světel jedny. Pokud se plexi nedá sehnat, tak asi jiná cesta nebude.

Pak to k sobě slep asfaltovou šňůrou, pro případ, že by bylo třeba se do světel zase někdy dostat...
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od Snejk »

tak ty dve popelnice vem a proste je prodej..., dej to za kilo a kup si za to jednu slusnejsi. z toho co se snazis udelat se akorat voprcas a vubec k nicemu to nebude...
ja nedavno prodaval zakaznikovi jednu 745i celou po generalce motoru i se svetlama celou udelanou asi za 140 uz v lpg (a to mela edc,dd,logic,softclose, plny sedacky, hydrokufr a mrte dalsiho) .... proste se to da.... a to auto bude mit nejakej smysl i za par let...
z tehle dvou popelnic se akorat pojebes a nic z nich nebude...

a o tech svetlech... od toho sou lidi co to proste delaj. my ty svetla rozdelame a jsou proste rozdelana, krasne ciste, cista drazka...
bouloclo

#206 Příspěvek od bouloclo »

Za 140k s LPG i se svetlama a pretesnenym motorem? :shock: To je nejaka podpultovka? Ta cena je víc než dobrá! :thumbsup:
iKNOW

#207 Příspěvek od iKNOW »

Snejk píše:tak ty dve popelnice vem a proste je prodej..., dej to za kilo a kup si za to jednu slusnejsi. z toho co se snazis udelat se akorat voprcas a vubec k nicemu to nebude...
ja nedavno prodaval zakaznikovi jednu 745i celou po generalce motoru i se svetlama celou udelanou asi za 140 uz v lpg (a to mela edc,dd,logic,softclose, plny sedacky, hydrokufr a mrte dalsiho) .... proste se to da.... a to auto bude mit nejakej smysl i za par let...
z tehle dvou popelnic se akorat pojebes a nic z nich nebude...

a o tech svetlech... od toho sou lidi co to proste delaj. my ty svetla rozdelame a jsou proste rozdelana, krasne ciste, cista drazka...
kolik by u tebe vyšlo rozebrání, vyčištění, leštění skla, namontování kroužků (které ti k tomu pošlu) a slepení? :)
Michal595

#208 Příspěvek od Michal595 »

Dohodni so Snejkom komplet repas svetiel nech ti spravia, je to pecka tie svetla, urcite sa oplati do toho investovat, svieti to uplne inak s tym co do toho dava, mam od neho svetla na e66, robil mi aj e70 a super...
PetoK

#209 Příspěvek od PetoK »

Myslíš ze na to má?
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#210 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

iKnow: já myslel, že ty světla otevíráš, kvůli tomu, aby jsi vyměnil projektory a ne kvůli kroužkům :-)

Ještě jsem našel další videa...youtube je mocný :-)

Tady používaj takový zahnutý, ostrý "šroubováky" a ještě to nahřívá v troubě - asi aby ten plast byl měkčí a hned neprasknul:

tady to borec odřeže na hulváta a pak to pájí zpátky k sobě pájkou....

tady to odřezávaj řezací pájkou:

Někdo v těch komentářích psal, že isopropanol změkčí ten permanentní tmel...moc tomu nevěřím, ale za zkoušku by to stálo...
Michal595

#211 Příspěvek od Michal595 »

PetoK píše:Myslíš ze na to má?
To si samozrejme netrufam vyhodnotit ci ano ci nie, ale predpokladam ze ked sa pustil do takehoto projektu tak myslim ze by to malo byt okej...
iKNOW

#212 Příspěvek od iKNOW »

Stepan1 píše:Takže původní nadšení vydrželo přesně měsíc? Kolik z toho si na tom autě dělal? :)
Odkud seš? Skladovací prostor stojí maximálně nižší jednotky tisíc, to už se v tomhle projektu ztratí.
nadšení je furt. jen je horší akceptovat ty negativní reakce :D

jsem z Pardubic. teď mám pronajatou dvojgaráž. která je docela dost velká, obě se tam vejdou a ještě okolo toho mohu normálně něco dělat.
Gerchan píše:iKnow: já myslel, že ty světla otevíráš, kvůli tomu, aby jsi vyměnil projektory a ne kvůli kroužkům :-)

Ještě jsem našel další videa...youtube je mocný :-)

Tady používaj takový zahnutý, ostrý "šroubováky" a ještě to nahřívá v troubě - asi aby ten plast byl měkčí a hned neprasknul:

tady to borec odřeže na hulváta a pak to pájí zpátky k sobě pájkou....

tady to odřezávaj řezací pájkou:

Někdo v těch komentářích psal, že isopropanol změkčí ten permanentní tmel...moc tomu nevěřím, ale za zkoušku by to stálo...
projektory sem chtěl vyměnit taky :) jen bych je nejdřív musel někde sehnat.
iKNOW

#213 Příspěvek od iKNOW »

tak dnes sem dával dokupy jedno zrcátko:

1) levé zrcátko u auta č. 1. bylo prasklé, nešlo natáčet ani sklopit (někdo ho prostě přidělal silikonem)

2) levé zrcátko u auta č. 2. bylo OK, ale bylo zlomené... nicméně, plastový kryt je v barvě auta, takže sem se rozhodl že z obou udělám jedno hezké.

povedlo se, prohodil sem mechanismus naklápění a tělo, nicméně, abych to vyndal tak sem přeštípnul kabely a dnes sem je letoval. zde je výsledek :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek

za mě spokojenost, operace se zdařila :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od JaraX »

dobrý, jen když takle pajíš více kabelů, je lepší každý spoj udělat o 1cm vedle, aby ti nevznikla jedna koule.
iKNOW

#215 Příspěvek od iKNOW »

vím, nicméně sem koukal na prostor okolo konektoru kde je pod tapcem a je tam mrtě místa, takže sem to neřešil z toho důvodu :)
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#216 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Jaký má pán speciální držáček na pájení těch drátů... :-) Pěkný.

Moc jsem ty projektory nehledal...ale našel jsem toto: že by jsi to povýšil o level výš...BI Xenon má dneska už každej jouda... :-)

https://autotechnik.sk/sada-bi-led-proj ... p1888c2581
PetoK

#217 Příspěvek od PetoK »

To je cisty šrot.
kurevtor

#218 Příspěvek od kurevtor »

no docela re5ketp za ty zrcatka... tohle neopravuje snad vubec nikdo, ani Snejk.....
iKNOW

#219 Příspěvek od iKNOW »

kurevtor píše:no docela re5ketp za ty zrcatka... tohle neopravuje snad vubec nikdo, ani Snejk.....
no já si právě kladl otázku, co se zlomeným zrcátkem. je mi jasný že každý koupí nový. já u toho prohodil i motorky, pak to jak je na tom přidělané zrcátko jako takové... furt sem jen přemýšlel jak ten tlustý konektor dostat skrz :D jiná možnost nebyla.

pokud to budu dělat ještě někdy tak to odpájím a připájím přímo na motorku / nebo na plošném spoji.
Filozof

#220 Příspěvek od Filozof »

Jistě super práce za ty zrcátka. Kdyby se stím měl drbat každej mechanik co dělá auta možná by to vyšlo mnohem více peněz než výměna kus za kus. Ona ta hodina dvě práce navíc stojí prachy protože v dílně se jede na čas. Automechanici co mají dílnu ví dobře.

Tady ta práce jistě bude kvalitní a poctivá dělá si auto pro sebe. Ale v servisu by se nedoplatil tam je čas velice drahý. Kdyby každý vše rozdělával do prvosoučástek a měnil všechny motorky a kabeláž a nevím co bylo by to docela náročné. Takto se veme zrcátko jiné a vymění.
Protože venku stojí dalších 10 aut a není čas se drbat s něčím.

Proto je výhoda pokud si najde doma čas a udělá si věc kterou by nikdo jiný nedělal.
Odpovědět