Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

DIY projekt 745i aka jak z ošklivého káčátka....

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
iKNOW
Klubové ID: 4007

DIY projekt 745i aka jak z ošklivého káčátka....

#1 Příspěvek od iKNOW »

Ahoj všem. Chci se s Vámi podělit o můj záměr a poradit se, co a jak udělat. rady se budou týkat zejména toho, že sem koupil za strašně levno 745i rok 2002 skoro bez výbavy (co má je: DD, vyhřívaný přední sedačky, el roletky vzadu), barva TOLEDOBLAU METALLIC (482) a interier LEDER NASCA BEIGE (U6BA) a chtěl sem si ji postupem času udělat. Už sem to měl 3x v servise, kde sem vyplázl 30k za: nové svíčky, cívky, brzdy, oleje, všechny lambdy, nějaký hadice od vody apod. Na klubu jsem spíše pasivní pozorovatel, takže Vás ,,všechny,, tak nějak už znám, kdo co dělá, kdo se v čem vyzvá a tak dále.

Začal sem přemýšlet, jakým směrem se chci vydat, jen zmíním, že nejsem naháněč výbavy a zdaleka nepotřebuji mít vše, co to auto nabízí.

Nicméně sem věděl že musím udělat toto: změna barvy (rozmýšlím se mezi lakem a folii) dát do kupy přední světla nebo koupit nové, zrenovovat interiér, koupit nový zrcátka, dát do kupy motor, čekal by mě určitě i hydroměnič, a vyměnit kapotu (je nad znakem malinko zlomená, auto bylo stočené z 500tkm na 250tkm (v době koupě sem to nevěděl ale nějak sem s tím počítal)

sečetl sem věci co potřebuji koupit přibližně za 70k k tomu se pojí to že to musím sehnat, narazit na dobré kusy, vyřešit odvoz případně poštu apod.

tak sem místo toho koupil druhou 745i rok 2002 za podobné peníze která je ve stejné barvě a má navíc:

18'' kola styling 94
softclose (funkční všechny)
hydro kufr
interier: VOLLEDER CLUB CREAMBEIGE (U7GE)
přední komforty
telefon
EDC ale nemá DD
má roletky ale dvě ze tří nefungují
fungující ASK - u auta číslo 1. nejde vůbec naladit rádio a CD furt přeskakuje

Rozhodl sem se, že si nechám tuhle, a ta první bude dárce orgánů, softclose mě fakt strašně baví, komforty taky, ke všemu barevná kombinace černá/ krémová vypadá za mě fakt strašně hezky.

1) teď k věci a radám. druhá sedma má o dost horší lak, budu přehazovat z prvního auta roletky - když sundám celé dveře, jde do nich vložit zámek se
softclose a není to nějaký oser? že bych vyměnil celé dveře a v nich přehodil zámek?
2) je složité dodělat DD z auta č. 1 do auta č. 2? vše k tomu mám, sice mi v tom uniká olej ale když ho doplním tak DD funguje - to se bude spravovat.
3) je rozdíl mezi předníma tlumičema u auta co má EDC a druhé má DD? to co má EDC má v prdeli přední tlumiče - auto se houpe. tento jev auto číslo 1
nemá. už sem tu četl o repasi EDC tlumičů - může mi někdo nějak jednoduše vysvětlit co EDC dělá ? jaký je v tlumičích rozdíl ?
4) Android monitor - má někdo ? funguje to? koukal sem abych měl aux musim nejdřív dodělat dension že? potom mohu koupit toto. zajímá mě jak to
funguje, dá se do toho dát simka? a využívat to komplet na internet v autě? nebo jen přes hotspot? Kamarád má něco podobného v e38, ten displej mu
ukazuje uplně všechno, může v tom i programovat jak se má auto chovat. například si přes to naprogramoval že zamkne, 5x mu bliknou světla, sklopí se
mu zrcátka apod. Tohle to též umí?
5) alpina přední nárazník - možná to někomu bude připadat hrozný ale já ho docela chci, jelikož auto se sériovým nárazníkem vypadá ... já nevim prostě
.... přemýšlím že bych za 10k koupil jetej nárazník od alpiny. Má někdo takto doděláno ? nebo mě zhejtíte? :D
6) 21'' kola styling 128. má někdo? jezdí na nich? jak se auto chová s takhle velkým kolem ?
7) Logic7 - míval sem v 6er a přemýšlím jestli dodělávat ... na kolik to vyjde? má smysl ? vím že každý kdo ho má mi řekne že to je super. ale opravdu je to
takový rozdíl ?
8) má tu někdo na e65/e66 folii?
9) u první sedmi mi při zastrčení klíčku vyjede volant - u sedmi číslo dvě ne, je možný že by to neměla nebo to je spíše rozbité ?

Koncem chci říci, že auto nebudu mít na každodenní ježdění (je pravda že s 645ci sem říkal to samé a jezdil sem tim i pro rohlíky) každopádně jde o to, že byl vždy můj sen si auto udělat. Chci to mít jako leštěnku, na víkendy, a udělat si z toho sobě reklamní plochu (mám firmu)

děkuji všem za příspěvky a rady :) v tomhle tématu chci postovat vše ohledně auta co na něm dělám, problémech apod :) hodně lidí mi řekne proč sem ty peníze nevzal a nekoupil za 200k už hotovou v dobrém stavu... protože sem nechtěl :) stejně jak to tady čtu - většina koupí skvělou za skvělou cenu a stejně do toho prachy vrážíte. Takže prosím, o tomhle se fakt nechci bavit :) chci se bavit o tom co bude teď a co s tímhle udělám, ne co by bylo kdyby, děkuju za pochopení. v pátek sem si zaplatil členský příspěvek a pak sem se rozhodl napsat toto. počítám s tím, že přehodím tak půlku auta, chci to vše aktivně řešit a fotit, určitě narazím na hodně věcí a někomu dalšímu to zas pomůže. Aktuálně hledám garáž do které se tato dvě auta vejdou :)
zzeli

Re: DIY projekt 745i aka jak z ošklivého káčátka....

#2 Příspěvek od zzeli »

Mam k tomu asi jen jedno. Doufam, ze na to mas hodne casu a budes si to vsechno resit sam a nejezdit za Snejkem a plnit mu preplneny kalendar :D
Abych ti rekl taky neco uzitecneho, tak treba dvere budou stejny pro SC i neSC, CA-SC apod. takze bych rekl, ze to proste jen prohazis ten zamek. Pokud si chces byt jisty, tak se seznam s ETK, coz stejne budes muset udelat a tam to vsechno zjistit podle cisel dilu, co si ktera vybava zada jineho a co ne.
Na spraveni DD jsem zvedavej.
O repasu EDC se tady mluvilo pomerne nedavno. Jinak EDC ma proste uvnitr elmag ventil navic pro prepousteni oleje, takze je tvrdsi nebo mekci podle navoleneho rezimu a taky podle aktualnich jizdnich podminek.
Logic vyuzijes hlavne pri prehravani hudby z dobreho zdroje. Pro FM radio nema vyznam ho dodelavat.
Jestli u sedmy funguje posun volantu, tak nevyjizdeni pri zasunuti klicku je jen vec kodovani.
iKNOW

#3 Příspěvek od iKNOW »

uvidím, jaké služby kterých členů využiji, zatím netušim... čas si najdu, když se do něčeho pustím tak tomu jsem schopen obětovat hodně. Co si nejsem schopen udělat je cokoli s diag, motorem, kodování a tak... nerozumim tomu a nepouštím se do toho, ale přeházet si interiér a takový ty věci co se mění kus za kus to pro mě není problém, jako malej sem si hrál s legem a zůstalo mi to :D vždycky sem si dělal auta sám a co sem prostě nezvládl udělal za úplatu někdo jiný. co se týče těch dveří, také si myslím že bude nejjednodušší když je prohodim a přehodim v nich zámek. jde mi jen o to, aby se mi nestalo že kvůli zámku budu muset vyndat roletky a pak to budu skládat zpět. když to bude venku tak opravím i dorazy (brzdy dveří) . všechny vlákna co se tu řešilo mám prolouskaný, jen někdy sem z toho uplně nevyčetl odpověď. proto se radši ptám. posun volantu funguje, takže zajedu za kamarádem co má diag a dokoduje mi to... díky :)
horan
Klubové ID: 4040

#4 Příspěvek od horan »

Zkoušel si to nastavení volantu uložit do paměti?
iKNOW

#5 Příspěvek od iKNOW »

nastavoval sem si sedačku a uložil do paměti. zkusim si s tim pohrát :)
iKNOW

#6 Příspěvek od iKNOW »

tak sem se spletl s kolama. co je tohle za styling? 94 mám ve finále jako rezervu, ale tohle je něco jinýho.

díky

Obrázek
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

je to všechno nesmysl, zachranovat takové nevybavené vraky, a hned ti povím výsledek, budeš mít sedmu která stejně nebude mít výbavu, ani stav a narveš do toho mraky peněz.
DD má smysl dodělat do auto co je top a má vše, a né do auta co nemá ani výbavu ani stav.
kup si pořádnou sedmu, za 150k v pohodě seženeš pěknou 745i, je jich mraky, dokonce i mín, ted jsem viděl 10ky pekných kusů kolem 4-5 tisíc euro, problém je že to nejsou longy a to nechci.
jardan
Klubové ID: 4008

#8 Příspěvek od jardan »

http://www.bmwstylewheels.com/
tady si ty kola najdi a hned budeš vědět ;)
soukupadam

#9 Příspěvek od soukupadam »

Já nevim za kolik jsi to koupil, ale Jarax má pravdu. Aby z toho něco bylo bude tě to stát pětinásobek pořizovačky a toho času na tom.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3773

#10 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

No dalsi v rade co rozbije porcelanovy prasatko a ne asi jedno, kvuli tomuhle no potes.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44
Obrázek
Filozof
Klubové ID: 1044

#11 Příspěvek od Filozof »

No jo kdybys byl před rozhodnutím zda to takto udělat než jsi se rozhodl tak ti tady všichni staří diskutéři řeknou že je to blbost a snad jediné mít ty auta zadarmo ... ale takto jsi je stejně minimálně za 130k dohromady koupil a kilo do toho nasypeš ze startu a budeš na 230k

A to jsi mohl mít za 150k pěkný kus vybaveny 745i a jen si jej kvalitně oservisovat.

Bude tě to stát více než jsi plánoval na to se klidně vsaď a až to vše dáš po stovkách hodin na dílně dokupy budeš otravovat snejka nebo matize protože jarax tě vyhodí ve dveřích.

I přes tu všechnu kritiku tě vítám v klubu a držím palce ještě většímu bláznivi do aut než jsme tady my.
Jedinné co tak si najdi schopného blázna a servisaka a milovníka Bmw v Pardubicích .
Nářadí a zvedak máš nebo budeš řešit v garáži?
Jinak počítej že to sebere spousty času já mám starou e38 a taky jsem na tom nechal mládí :D

Asi být tebou vše si nastuduji postupy jak na to pak to vše udělám a potom už to jen nakodovat aby to fungovalo jak má...
Ale jistě se poraď se snejkem nebo někým kdo už to někdy dělal .
iKNOW

#12 Příspěvek od iKNOW »

jardan píše:http://www.bmwstylewheels.com/
tady si ty kola najdi a hned budeš vědět ;)
znám a nechtěl sem jen hledat. proto ten příspěvek jestli to někdo nestřelí hned z patra
JaraX píše:je to všechno nesmysl, zachranovat takové nevybavené vraky, a hned ti povím výsledek, budeš mít sedmu která stejně nebude mít výbavu, ani stav a narveš do toho mraky peněz.
DD má smysl dodělat do auto co je top a má vše, a né do auta co nemá ani výbavu ani stav.
kup si pořádnou sedmu, za 150k v pohodě seženeš pěknou 745i, je jich mraky, dokonce i mín, ted jsem viděl 10ky pekných kusů kolem 4-5 tisíc euro, problém je že to nejsou longy a to nechci.
co víc bych měl z výbavy chtít? jediný co mě možná bude chybět budou odvětrávaný sedačky, nicméně sem je nikdy v autě neměl a taky žiju a to že už sem měl mraky aut od E36, přes 645ci až po novou fábii, boru (kterou stále mám a pořád do ní peníze rvu), hyundai elantra...

ledničku nepotřebuju, měchy taky ne. DD je pravda že je fajn věc ale v prvním mi stejně nefunguje.

teď co mám softclose, telefon kterej stejně asi nepoužiju (i když sem tu četl že ho používáte a chci to zkusit) , komforty, hydrokufr, EDC tak sem s tím vcelku spokojený... jasný, taky by se mi líbilo mít individual našlapanej kdo ví čim vším, jenže to nepotřebuju, chci z tohodle udělat hezký auto, jakmile vyřešim motor, převodovku, podvozek tak potom to budou kola, folie, zrenovuju interier a mám hotovo. A nepopírám že to nejsou vraky. jenže zevnějšek se dá vyřešit, vnitřek též. buď koupím jiný introš, nebo nechám tento zrenovovat. ten z prvního auta zkusim prodat, stejně tak nefunkční ASK (za levno s tím ať si ho někdo nechá opravit) dále prodám jednu sadu kol, třeba nějaký dveře apod. čímž se mi některý peníze vrátí, případně si zbytek nechám na díly, když mám dvě identický auta tak proč ne? Já Jaraxi chápu kam tím míříš, a říkáš to všem pořád dokola co tu čtu jenže ti k tomu s dovolením řeknu svůj názor ,,nebýt dementů jako já, tak nemáš co servisovat a dodělávat - ber to v uvozovkách, jelikož by si každej koupil už hotovou, a když sem koukal na fotky a příběhy všech tu co tu jsou, tak si stejně koupí auto za 200k a pak do toho stejně další věci dodělávají, a je jedno jestli teď nebo za rok nebo za dva. Znám to od své EX 645ci, koupil sem za 350k a stejně sem do toho hned 50 narval. takhle mám za 130k dvě auta a nemám problém do toho zítra 30 prdnout, za 14 dní znovu dalších 30... A taky mi jde o ten příběh... ''jakože ukážu fotky, hele koukej tohle sem koupil za 50 tisíc, 200 sem do toho narval a čum co mám teď za káru'' o tohle mi jde, o ten sentiment. Nechám to v garáži, nebo si to zaparkuju před kancl a polepim si to svojí reklamou. Prostě to asi oba bereme jinak... Ale děkuju za názor a chápu ho. Vím že v tom vidíš to, kolik peněz to sežere. Jen když si dám jedna a jedna dohromady, tak si myslim že v těhlech autech má největší hodnotu vizuální stav ať už exteriér tak interiér.

nevim jak vy, ale teď když v tom někoho vezu, tak ty lidi stejně ani nevědí že si můžeš vyhřát prdel... na tož odvětrávání apod. já to prostě nepotřebuju a ten koho vezu většinou taky ne... to, co to podle mě nemá jsou akorát frajeřinky a nepochybuju o tom že jsou ty funkce praktický a skvělý ale nepotřebuju je k životu. Na tomhle si prostě neujíždím. Ujíždím si třeba na drahém alkoholu a skvělém jídle, jsou zas lidi, co si ujíždí na výbavě auta ale doma si udělají špagety. Prostě to takhle je a já chtěl probrat a poradit s tím, jak udělat to co chci udělat, ne to, jestli to mám dělat. Až tady za rok budu brečet, že to byla kravina - tak mi pak řekni ''já ti to říkal''. A ještě jeden pohled k tomu řeknu, co se týče třeba zadních sedaček, komforty, odvětrávání, monitory apod. to bylo dělaný pro papaláše, kteří vzadu seděli a vozil je řidič. Já sem manažer dvou poboček, mám firmu, tým lidí. ale nesedím vzadu, sedím vepředu, až přijde čas, že budu sedět vzadu, tak si to pořídím neboj se. teď je mi uplně u prdele co tam vzadu je... asi víte, v jaké příležitosti sem historicky seděl ve svém autě vzadu ;) :D ....a nemám ani děti. Je možné, že až budou tak budu auto předělávat nebo koupím jiné, netušim... toť vše, ale díky za názor čekal sem až napíšeš Jaraxi :)
Filozof píše:No jo kdybys byl před rozhodnutím zda to takto udělat než jsi se rozhodl tak ti tady všichni staří diskutéři řeknou že je to blbost a snad jediné mít ty auta zadarmo ... ale takto jsi je stejně minimálně za 130k dohromady koupil a kilo do toho nasypeš ze startu a budeš na 230k

A to jsi mohl mít za 150k pěkný kus vybaveny 745i a jen si jej kvalitně oservisovat.

Bude tě to stát více než jsi plánoval na to se klidně vsaď a až to vše dáš po stovkách hodin na dílně dokupy budeš otravovat snejka nebo matize protože jarax tě vyhodí ve dveřích.

I přes tu všechnu kritiku tě vítám v klubu a držím palce ještě většímu bláznivi do aut než jsme tady my.
Jedinné co tak si najdi schopného blázna a servisaka a milovníka Bmw v Pardubicích .
Nářadí a zvedak máš nebo budeš řešit v garáži?
Jinak počítej že to sebere spousty času já mám starou e38 a taky jsem na tom nechal mládí :D

Asi být tebou vše si nastuduji postupy jak na to pak to vše udělám a potom už to jen nakodovat aby to fungovalo jak má...
Ale jistě se poraď se snejkem nebo někým kdo už to někdy dělal .
nepochybuji, máš pravdu, mohl... ale, na bazoši například sem koukal na jednu černou, která je tam snad už půl roku za 150k... znám pár kšeftařů s autama, a vím že to jsou všechno šmejdi... radši koupim vrak, o kterým vím že je vrak a rozmyslim se co s tim. než koupit za 150k a být nasraný. takhle sem koupil za 320k 645ci ve které sem za měsíc dělal motor, vodní pumpu apod, po 10tkm to začlo hulit apod. prostě vrak jen sem o tom neměl tušení, jelikož se to nejdřív chovalo tak jak mělo.

Postupy studuji, už to tady pročítám docela dlouho :) proto sem položil ty otázky co sem položil.

za přivítání v klubu děkuji, už sem člen byl, měl sem nálepku na té 645ci ale stratil sem přihlašovací údaje, takže mám novej účet.

spoustu času to sežere, kamarád má e38 jak sem psal výše. má jí snad 5 let a furt na tom něco dodělává a vylepšuje a to se mi líbí.

servisáka mám, je to v pohodě týpek, kterej mi ve všem vyhoví, on je rád za kšeft a já si zakládám na individuálním přístupu. co si budu dělat sám bude v garáži. jak sem psal, netroufnu si na motor, diag apod. ale chci se naučit folie a možná zkusim renovaci kůže. přeci jen, každý kdo to dělá to předtím neuměl a naučil se to... :)
Arnie_one píše:No dalsi v rade co rozbije porcelanovy prasatko a ne asi jedno, kvuli tomuhle no potes.
nevím, asi sem mimožemšťan... ale mám VW bora 6 let, prošel sem si GO motoru, bouračkou, a vždy sem auto složil a dal dokupy, jezdím tím do teď... a vím, co tam je, co se mi za rok vysere apod. teď sem do toho 25k dal a vím, že jediný co za další 2 roky budu dělat budou gumy. stejně přistupuju k tomuhle, když koupím auto za 3x tolik v domnění že je OK, tak do něj stejně peníze narvu, jako každý tady. pročítal sem vlákno ohledně ''investice po koupi'' nemusíme se bavit o významu investice, moc dobře to vím proto používám termín ''narval sem do toho'' :D a stejně každej do toho ty peníze strká, každej dodělává výbavu, když sem koukal na auto klubáků, všechny jsou hezký ale tím že jim dávají tu péči... až budu chtít komforty s odvětráváním vepředu i vzadu, tak si to dodělám pokud to bude za přijatelný peníze.. proč sakra ne ? To, že koupím auto které TEĎ funguje neznamená, že bude fungovat i za rok... takhle vim, co nefunguje, udělám to a vim že dalších 200tis na to nemusim sáhnout. Podle mě je trh s autama, kort ojetejma tak vymrdanej, že radši koupim plechovku, něco do toho narvu a pokud si za dva roky řeknu že to byla blbost tak si zaklepu na čelo, vezmu ušetřený prachy a koupim si auto nový. ale pokud koupim auto za 200k a bude se mi na tom furt něco srát tak budu ještě víc nasranej. Je to o úhlu pohledu - počítej s nejhorším a doufej v nejlepší. doufám že mě aspon někdo chápe :)

díky všem za příspěvek a prosim Vás, přejte mi to ať se to povede ;) za každou radu budu moc rád. třeba ten DD bych fakt dodělat chtěl, stejně tak bych chtěl ten android monitor.
iKNOW

#13 Příspěvek od iKNOW »

Filozof píše: Bude tě to stát více než jsi plánoval na to se klidně vsaď a až to vše dáš po stovkách hodin na dílně dokupy budeš otravovat snejka nebo matize protože jarax tě vyhodí ve dveřích.
s tím že by mě jarax vyhodil počítám, proto mu nepíšu, jelikož nemám vybavenou sedmu, ale mám benzín :) :D otravovat nikoho určitě nebudu, jsem platící zákazník stejně jako všichni ne? tak v čem by byl problém? :) Snejk mi radil nějaký věci na fb a nepřišel sem si že ho otravuju...
keki666

#14 Příspěvek od keki666 »

Drzim palce!! A tesim se na story co a jak se dari/ nedari...
Auto je to komplinkovane, toz snad te neopusti sily pred dosazenym cilem.
cheater

#15 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 20.11.2021 22:48, celkem upraveno 1 x.
iKNOW

#16 Příspěvek od iKNOW »

cheater píše:Já tě chápu proč děláš to co děláš, ale nebylo by lepší si takhle udělat nějakýho veterána?
skvělá otázka... i to třeba přijde :) nejdřív bude tohle. až na konci léta řeknu ty vole dokázal sem to, tak pak třeba bude nějaký veterán :) mám kamaráda co si teď koupil z ameriky bouranýho mustanga... na to nemám koule auto v hodnotě 900tis. koupil za 250tis. už to má skoro opravený, celý to dokumentuje a věřim že za 800 to střelí s nákladem 500tis. dělá si to sám v garáži a ještě z toho má radost.

další známej kupuje veterány ze zahraničí jako investici... proč ne, ale to už se bavíme o autě starém 40 let za cenu nové sedmičky :) jenže to je už pro lidi co buď vědí co dělají nebo na to mají peníze. já sám nemám miliony a nejsem si jistý jak tohle dopadne. nicméně vím že to dopadne dobře, je jen otázka kolik to spolkne.
keki666 píše:Drzim palce!! A tesim se na story co a jak se dari/ nedari...
Auto je to komplinkovane, toz snad te neopusti sily pred dosazenym cilem.
díky moc ;)
zzeli

#17 Příspěvek od zzeli »

iKNOW píše:otázka kolik to spolkne
Nejspis vic nez si myslis.
iKNOW

#18 Příspěvek od iKNOW »

samotného mě to zajímá. jenže to je těžký.. s jídlem roste chuť. když sem si koupil tu první tak sem byl rád za to že mám stejný motor jako v 645ci... pak sem začal číst forum, od každého sem si něco vzal a teď když sem kupoval tu druhou tak sem byl hotovej ze softclose.... věc kterou bych nikdy nepotřeboval ale je to fajn. kdyby šlo jen o to, udělat z toho hezké auto. tak na to prdnu kola, lak/folii a je hotovo. je pak otázka, co budu chtít potom, a potom a tak dále, stejně jako všichni tady. četl sem hodně příspěvků jak někdo jel pro auto, vzal si jaraxe a koupili super káru. pak čtu příspěvky ,, potom sem dodělal tohle, tohle a potom tohle a servis a tohle a tamto a stejně v tom je za 300k ... ?

a mě se to líbí, proč ne, já mám 2 vraky, z kterých chci jedno plně pojízdné auto a potom začnu vymýšlet kraviny :)

jen můj příběh nebude jel sem s někym pro topku ale koupil sem srajdu za směšný peníze a udělal sem tohle a tohle a tamto... umění si myslim není o tom, koupit hotové auto. Jenže já na rozdíl od ostatních startuju na o dost nižší částce a věřím, že teď bude tak 100k - 30 budou kola, 30 bude folie, 20 odhaduji renovaci interiéru a 20 světla, který ještě nevim jestli budu hned dělat. určitě hned potom co budou kola a folie... pak uvidíme, co přijde. lepší palubka? lednička? odvětrávaný sedačky? těžko říct. jediný co vim je to, že výbava mi teď bohatě stačí, dám dokupy motor a převodovku, potom vzhled. uvidíme co přijde a za rok :)
Filozof
Klubové ID: 1044

#19 Příspěvek od Filozof »

Prostě e65 už není e32 apod kde stačí prostě dvě sady nářadí nějaké to kladivo a šikovné ruce.

E65 jsou i situace že uděláš auto bude skoro vše fungovat ale bude tam někde krpa a něco nepojede prostě bude vše vypadat OK ale třeba podvozek nebo motor či někde bude něco skříplého či kabeláž co budeš přehazovat bude vykazovat anomálie na nějakém 36 čidle s kolísajícím odporem či studenákem a budeš v pasti. Chyba se ti občas projeví občas ne a jsou chyby které se zjištují velice ale velice špatně. To ti potvrdí kažcej co se hrabe v autech a má diag zmáklou jsou prostě extra vyjimečné situace kdy se chyba nedá levnou cestou najít a musí se rozházet polovina auta.

Přeji ti at na nějakou zapeklitou chybu nenarazíš u auta které je plné elektroniky. Pokud je to nějakej modul asi se na to přijde ale pokud je to anomalie po cestě případně jinde v takovémto autě je to pak horor.

Držím ti palce at to vše ustojíš a jen taková drobnost. Vrhnul bych se nejprve na techniku a výbavu at máš vše hotové a kosmetiku nechal asi na konec nebo v průběhu kdy budeš mít auto na tisíc dílů rozdělané. Přecijen než nějaké folie je duležité aby výbava byla přeházená a fungovala jak má a motor vrněl jak švýcary.

Jinak patřím k té skupině co si myslí že to bude hodně peněz klidně přes 300k i více....
Určitě dělej fotky a příběh at má jakékoliv pokračování, budeš asi první blázen co se pustil do tak složitého auta jako je e65, které chce komplet přeházet.

Pokud nepočítám servisáky co to sekají jak baťa cvičky. :-D
Stepan1

#20 Příspěvek od Stepan1 »

arnie cože si to objednal? F34 nebo gran coupe?
Odpovědět