Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e60 - bouchnutí u levého kola při couvání
e60 - bouchnutí u levého kola při couvání
Ahoj,
nevíte, co by mohlo způsobovat bouchnutí po započetí couvání při plném i částečném otočení volantu? Bouchne to jen, jakmile se začne couvat, pak při samotném souvání už se to neozve. Jakoby kolo nadskočilo, nebo se pohlo. Mohl by to být silentblok v rameni?
nevíte, co by mohlo způsobovat bouchnutí po započetí couvání při plném i částečném otočení volantu? Bouchne to jen, jakmile se začne couvat, pak při samotném souvání už se to neozve. Jakoby kolo nadskočilo, nebo se pohlo. Mohl by to být silentblok v rameni?
Re: Bouchnutí u levého kola při couvání - e60
spis silentblok motoru. zkus to s otevrenou kapotou jestli ti nahodou nenadskakuje motor 
mozna by to mohlo byt ulozeni tlumicu, ale to se mi nepozdava. Muj tip je, ze ramena urcite nee.

mozna by to mohlo byt ulozeni tlumicu, ale to se mi nepozdava. Muj tip je, ze ramena urcite nee.
O silentbloku motoru jsem tady už něco našel, přijde mi ale, že to jde někde zespoda. A taky to neudělá vždycky, Typická situace: Najedu si-brzda-otočím volantem - volim R-pustím brzdu-auto začne couvat a ozve se loupnutí. Zítra na to mrkneme.
Je to xdrive ?
-
- Člen Klubu
Podle mě některý rameno jak se vytočí rejd, taky mi to teďka dělá chystám se na výměnu.
Tak vyřešeno, vyměnilo se přední levé rameno a je klid. Asi udělám i pravou stranu, za chvíli by to mohlo zlobit na druhé straně, ramena byla ještě původní.
Motor se ani nehnul, bylo to rameno.drifterCZ píše:spis silentblok motoru. zkus to s otevrenou kapotou jestli ti nahodou nenadskakuje motor
Nn, zadokolka 545i.Jirke píše:Je to xdrive ?
Na xdrive mi to delalo taky levy predni rameno...
Re: e60 - bouchnutí u levého kola při couvání
Ja zase vletěl do celkem solidní díry, přijde mi ze občas se mi klepe volant pri jízdě hlavně při brzdění ale kotouče mám stáhnutý na soustruhu tak asi tyčka řízení, rameno, nebo silentblok....
já bych si spíš tipl, že všechno zároveňkelnsi píše:Ja zase vletěl do celkem solidní díry, přijde mi ze občas se mi klepe volant pri jízdě hlavně při brzdění ale kotouče mám stáhnutý na soustruhu tak asi tyčka řízení, rameno, nebo silentblok....

-
- Člen Klubu
Taky KO náboj kola to může dělat, nezbývá než měnit postupně.
Aha no a nepřijdou na to když nechám roztřepat na STK?
Neděláte tady někdo v okoli Vsetína nebo Frýdku Místku Bavoráky?