Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

DIY projekt 745i aka jak z ošklivého káčátka....

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kurevtor

Re: DIY projekt 745i aka jak z ošklivého káčátka....

#81 Příspěvek od kurevtor »

"Protiprůvanové větrné plexi ofuky (deflektory) jsou estetickým a zároveň velice praktickým doplňkem výbavy vozu nejen do sychravého…"

:unsure:
soukupadam

#82 Příspěvek od soukupadam »

Slovo estetika tady dostava uplne novej rozmer.
Filozof

#83 Příspěvek od Filozof »

nedělejte z toho tady frašku ... není to projekt stromečkáře ala škodovky apod.

Chce prostě si udělat auto trochu po svém akorát to zatmavení světel bych mu zkusit rozmluvit to je dle mého blbost.
Světlo je od toho aby co nejlépe svítilo. At jsou to zadní nebo přední světla.

Dál bych se podíval co sluší na e65 za folie nebo lak. Pokud by byl LAK ok je to škoda peněz a stačí opravdu rozleštit stím souhlasím. Zbytečně vyhozené prachy když stačí rozleštění a navoskování původní karoserie případně by se dolakovalo nějaké odřené místo.

Za další prachy byl šetřil na podvozek a výbavu. Pokud chce udělat nějaké lepší komforty odvětrávané s masáží v pěkné barvě ala vanilka nebo hnědočervené ty jsou pěkné.

Pak bych se soustředil na techniku a vybral nějaké krásné 19-20" alu kola co jsou důstojné. Za mě osobně stříbrné. Dnes je moda vše mít černé ale myslím si že ty kola právě nevyniknou. Černá mi přijde dnes už nuda. Raději krásně stříbrné či zlaté alu kola. Zlaté by taky na černém autě vynikla a byl by to lepší individual.

tady je vidět zatmavení zadních světel jak to vlastně snižuje účinnost už na světle ve dne jsou moc tmavá ...klasická jsou nejlepší. Zatmavení je dle mně blbost.

https://youtu.be/-UjYwLLBunw?t=7m14s
simaja

#84 Příspěvek od simaja »

Ten FL nárazník co udelal snake je super, hezky decentní. Je k tomu potreba nejaka velká uprava ? Jinak lizatka, atd.... podle me kazi celkový dojem luxusního auta.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od JaraX »

celkem velká, rozřežeš dva nárazníky v pulce a svaříš je dohromady.
simaja

#86 Příspěvek od simaja »

Ted sem projížděl okolo tak sem ma ten nárazník koukl a vypada fakt dobre jak kdyby byl z fabriky. Povedlo se mu to.
kurevtor

#87 Příspěvek od kurevtor »

simaja: ano je to asi celkem porod, jak psal Jarax - je to vlastne FL naraznik rozrizlej a naroubovanej na puvodni... ale vysledek je myslim hooodne OK, zejmena proti Alpina lizatku :D

Ale dulezite je, ze Filozof zas jede bomby: prej z toho nemame delat frasku a hned doporuci zlata kola :D :D :D
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#88 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#89 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Tady se utopí peněz za kktiny hned ze startu a výbava nikde.. Detailní fotky kastle jsme neviděli jak je lak "špatně", ale určitě nebude prioritní k bezvadnýmu provozu.

Když už anabáze s nárazníkama je pravda, že E65 by snesla přidat trochu hmoty pod nárazník. Alpina lipa by byla pěkná, ale už by k tomu měly bejt kola, znaky na kapotě a nejlíp aspoň Alpina soft v převodovce ať to můžu trochu obhájit. ;)

Dál co mě z kolotoč tuningu jako samozvanýho designera ještě jakžtakž zaujalo jsou podspoilery od CSR :) https://www.google.cz/search?tbm=isch&s ... 2823770469
Tahle tureckoněmecká produkce má ještě celkem přijatelný výrobky i na E60, hlavně pro předfacelifty (na LCI aplikace se mi nelíbí).

E65 světla mají vlastně zajímavej hravej tvar, ale největší průšvih no tom celku je patvar ledvinek. Ty jsou umístěný jak nějakej radiator, škoda že nevypadají podobně z LCI, takže tady chápu kdo je chce mít černý. :P Světla/lampy nech jak jsou ať vyniknou diody. Zatmavený světla se stejně hodí spíš ke světlým odstínům, bílé či stříbrné kastli.
kurevtor

#90 Příspěvek od kurevtor »

mne ledvinky E65 pripadaj docela ok, i proti FL... ale taky bych je klidne zatmavil :lol: ale mne se to na muj vrak nehodi, kdyz mam CA kliky i chrom vokna.. bohuzel no :D pokud ale mluvis o radiatoru, videl jsi sedmicku z 2019? Tomu ja rikam radiatory :D To sou topna telesa tak vod voka 2x 1000 MW
HyndaDan

#91 Příspěvek od HyndaDan »

podspoilery od CSR se mi zdají supr, i tu lištu na kufr bych od nich zkousnul :)

Snejk někde psal, že ten podspoiler měl, ale prý to muselo pryč, že s ním škrtal o zem :D
e66 750Li
Filozof

#92 Příspěvek od Filozof »

kurevtore náhodou matné zlaté středy a stríbrné kraje jsou u některých kol pěkně decentní ....

Jinak se podívej na jiné prasárny co dělají lidé s BMW nebo porsche :lol:

iKNOW

#93 Příspěvek od iKNOW »

Totic píše:Tady se utopí peněz za kktiny hned ze startu a výbava nikde.. Detailní fotky kastle jsme neviděli jak je lak "špatně", ale určitě nebude prioritní k bezvadnýmu provozu.

Když už anabáze s nárazníkama je pravda, že E65 by snesla přidat trochu hmoty pod nárazník. Alpina lipa by byla pěkná, ale už by k tomu měly bejt kola, znaky na kapotě a nejlíp aspoň Alpina soft v převodovce ať to můžu trochu obhájit. ;)

Dál co mě z kolotoč tuningu jako samozvanýho designera ještě jakžtakž zaujalo jsou podspoilery od CSR :) https://www.google.cz/search?tbm=isch&s ... 2823770469
Tahle tureckoněmecká produkce má ještě celkem přijatelný výrobky i na E60, hlavně pro předfacelifty (na LCI aplikace se mi nelíbí).

E65 světla mají vlastně zajímavej hravej tvar, ale největší průšvih no tom celku je patvar ledvinek. Ty jsou umístěný jak nějakej radiator, škoda že nevypadají podobně z LCI, takže tady chápu kdo je chce mít černý. :P Světla/lampy nech jak jsou ať vyniknou diody. Zatmavený světla se stejně hodí spíš ke světlým odstínům, bílé či stříbrné kastli.
ten podspoiler - nad ním právě přemýšlím.

jinak jaké jsou u mě novinky - našel sem si celou neděli na to, abych něco začal dělat - takže pacient vlevo - z něho bude finální auto, takže sem ho dal na hnusná kola a ty 18'' sem dal na tu vpravo, s kterou aktuálně jen tak jezdím. Manuálně prohodit kola, docela fuška... :D, dále sem vyndal světla, ty dvě nejhezčí sem dal na to s kterým právě jezdím. Čekám až mi přijdou kroužky a pokusim se je vyleštit a zkrášlit. nejdříve si to samozřejmě vyzkouším na těch horších :) díky bohu za ně. docela mě překvapilo, že na výměnu H7 žárovky potřebuju vyndat světlo a povolit šroubek s tim torxem. Nicméně, nevypadají po umytí uplně zle (není vidět na foto, ale aktuálně na autě) přitom sem si opravil funkci PDC, jediné co mi nejde do hlavy je to, že mi PDC funguje ale u dvou čidel vepředu vlevo mi to jen ukazuje ale nepípá... nechápu, přijdu na to.

teď sem sehnal od Fanthomase interiér, pro který jedu příští týden, takže v nejbližší době budu vyndávat celej introš, auto půjde na opravu jednoho prahu a začnu připravovat lak na folii, přitom prohážu ještě roletky a jednu stahovačku než se pustím do laku.

takže:
1) vyndat interier
2) proházet stahovačku a roletky
3) vyspravit prah
4) vyčistit stropnici a koberec pod sedačkama
5) namontovat interier
6) připravit lak na folii
7) udělat něco s předním nárazníkem (buď výměna nebo podspoiler)
8) mezitim udělám světla
9) folie + kola

taková je moje představa :)

přidávám fotku

Obrázek

mějte hezký den :)
kurevtor

#94 Příspěvek od kurevtor »

a jaky bude interier a jaka bude folie? :) Chrom listy jdou do kamen?

stejne je to prdel, ze uz si lidi zacli kupovat sedmicky rovnou dve :lol:
BMW E65 v Tesco akci 1+1
iKNOW

#95 Příspěvek od iKNOW »

hele ze mě si každej dělá prdel :D

prostě sem si spočítal, že potřebuju světla, kola, nějaký kravinky jako Ask, zrcátka a tak, tak sem rovnou koupil auto který má tohle vše OK, nevidim v tom problém. přeci nekoupim jetý světla za 10k, když je mohu koupit rovnou s autem a mám další díly gratis :) ... samotné díly mi přijdou docela drahé na toto auto, tak sem radši levně koupil celej vrak. nicméně, ta výbava toho co zachovám mi přijde dostačující. Jestli pak najdu někoho kdo mi dokoduje DD tak budu nadmíru spokojený.

jinak, introš bude Upholstery LEDER PEARLCREAMBEIGE (V7GE) + komforty přední který mám a zrenovuji (budu muset asi změnit barvu, uvidim, jak to bude vypadat, netušim - nicméně, kůže se normálně barví, takže předpokládám že by to neměl být problém. přinejhorším budu shánět komforty přímo ty V7GE.

lišty asi zachovám, každopádně ledvinky půjdou na černo. Buď bude auto celé černé a stříbrná kola (a chrom lišty kolem oken) nebo modrá perleť, černý ledvinky, chrom lišty kolem oken... ještě uplně nevim, až budu mít na dně flašky vína tak otevřu photoshop a zkusim nějaké kombinace.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#96 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Nevim jak u E65, ale v E60 jsou jiný tapce aby tam šly rolety tak se vším radši počítat i při nákupu. Ta folie podle mě zbytečnost kdybys to nechal přeleštit ušetříš tak 15tisíc.
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#97 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Pěkně jsi to rozjel... :-)

S tou stropnicí opatrně...mám za to, že snad jen suchou cestou...vlhkost by ji mohla odlepit...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od JaraX »

nejsmutnější je že by mohl vzniknout klamný dojem že to alespon trochu dopadne dobře.
iKNOW

#99 Příspěvek od iKNOW »

JaraX píše:nejsmutnější je že by mohl vzniknout klamný dojem že to alespon trochu dopadne dobře.
vím že mi to nepřeješ. už si to zmínil několikrát, nemusíš to znovu opakovat. děkuji
Gerchan píše:Pěkně jsi to rozjel... :-)

S tou stropnicí opatrně...mám za to, že snad jen suchou cestou...vlhkost by ji mohla odlepit...
dám pozor díky :)
Totic píše:Nevim jak u E65, ale v E60 jsou jiný tapce aby tam šly rolety tak se vším radši počítat i při nákupu. Ta folie podle mě zbytečnost kdybys to nechal přeleštit ušetříš tak 15tisíc.
rolety mají obě auta, i to z kterého budu mít introš takže no problemo :)
Totic píše:Nevim jak u E65, ale v E60 jsou jiný tapce aby tam šly rolety tak se vším radši počítat i při nákupu. Ta folie podle mě zbytečnost kdybys to nechal přeleštit ušetříš tak 15tisíc.
toledoblau se mi uplně nelíbí. a stejně lak je v hrozném stavu, tohle si troufnu říct nikdo nerozleští, proto ta folie :)

příští měsíc ji začnu lepit, tak pak hodim report :)
Filozof

#100 Příspěvek od Filozof »

nechej tam chromové lišty a zvaž ještě to rozleštění laku. Nevím jaký je tam lak z výroby teď.

Jinak se ještě přimlouvám za klasická stříbrná krásná alu kola co na E65 patří.
Mě se prostě černá na alu kolech nelíbí. A folie snad jedině nějaké spešl aby to vypadalo fakt luxusně ale určitě bych zvážil rozleštění laku do krásného lesku s vyniknutím metalízy.

Ty sedačky cos koupil od MATIZE ty jsou fajn barva je pěkná a kontrastní s tmavým autem.
Mě osobně velice imponují tmavé limuzíny se světlým interiérem. Takže bílá či vanilková barva skvělá volba k tmavému autu.

Nemáš chuť si někde vyzkoušet nějaké renovace či navštívit odborníky něco někde odkoukat či vyzkoušet ? přecijen profík co to dělá po sto padesáté už ví dobře co a jak jde a co jde špatně.
poradí fígle jak na to a nezničíš si světla nebo jiné díly na autě co se snažíš samo/domo repasovat či renovovat.

Tak jsem zvědavej jak jsi to zvážil a kam se posuneš tento víkend/týden. ;)
Odpovědět