Kurevtore máš z části pravdu ale já pracuji v oboru IT to jest 70procent času sedím u 1-4PC vzdáleně většinou čumím do 2-4 obrazovek a řeším instalace či opravy SW či občas něco přistane na stole tak to rozeberu opravím a pošlu opravené. Případně jdu něco řešit po firmě.
Ano mohl bych dělat pro další firmu třeba odpoledne ale to bych už jen pracoval bez soukromého času.
Asi jsi se nestaral o manželku a dvě děti co chtějí vidět tátu ... a ne jen v neděli na pár hodin.
Navíc o víkendu většinou jedu na chalupu a zabiji sobotu někdy i neděle opravama na baráku
Ideální je kompromis mít slušné peníze i čas na rodinu.
Kdo má rodinu ví své. Dnes je moderní dělat třeba 2x v týdnu z domu v některých firmách ale to u nás nehrozí. Mám ale tu výhodu že do firmy to nemám daleko tak si nestěžuji. Navíc nemám žádného magora šéfa což je taky výhra že se sním dá domluvit. Ideální by bylo souběžně dělat dvě zaměstnání ale to by mi asi neprošlo.
Opravami lidem PC si dnes moc nevyděláš je to spíše pro lidi co mají hodně času za pár korun. A o to abych si vydělal pár tisíc navíc nezbohatnu. V Praze si možná řekne každej pár tisíc za hodinu tak je to jinde tady max 200-350k za hodinu ...a pokud bys dělal 4h denně navíc a měl plno zakázek ok vyděláš si třeba 3x týdně 8kil to je 2400 x 4 je 9600kč navíc což je krásné ale to je ideál který nehrozí....většinou je to polovina za více dřiny. Jsi tady na dědině a v malém městě jak si řekneš víc jak 500-700kč mají tě za zloděje ikdyž na tom děláš například 3hodiny.
Takže je to nerentabilní se tady s někým dohadovat.... Před pár lety jsem to dělal ale fakt mi to přišlo na dobrotu na žebrotu ...zabil jsem spousty času a pak se dohadoval kvuli pár stovkám s nějakým kolenovrtem že 800kč je moc za 4hodiny práce a dva pc co jsem mu komplet čistil a reinstaloval s jeho spešl programy a nastavením...atd. To pak člověka nebaví taková práce.
Možná být v Brně jsou tam jiní lidé a zákazníci....