Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
kam se letos chystáte?
Re: kam se letos chystáte?
Není tam tou dobou až moc teplo?
U moře to není tak strašný a jsou levnější letenky.pGb píše:Není tam tou dobou až moc teplo?
Only e34 
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40

e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40
Rendis: To vlastníš nějaký penzion nebo hotel v Egyptě ?
že bychom udělali klubový zájezd ?
že bychom udělali klubový zájezd ?

A Kramný bude vedoucím toho zájezdu?
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Já bych se teda hlavně netlačil někam, kam mě nikdo nezve.
tohle je asi nejbližší téma, kam bych to mohl dát... 7 se tam nedělaly, ani jsme tam 7 nejeli, ale možná by to někoho mohlo zajímat, BMW plant Spartanburg, SA
přiohnul jsem tam (ale jenom trochu) trasu naší cesty po USA před měsícem...
https://1drv.ms/a/s!AnpT35FgSPrKheFokvrXWWuq4PQb3Q
dojmy
- X7, na to jak je to velký, to nepůsobí nějak nabubřele, nádhernej interiér, taková ta skleněná řadící páka je pecka,
- i8 roadster, hned bych si pro něj šel, i přes "obyčejnější" materiály v interiéru
- pak ta matná bílá na M760i, nádhera

https://1drv.ms/a/s!AnpT35FgSPrKheFokvrXWWuq4PQb3Q
dojmy
- X7, na to jak je to velký, to nepůsobí nějak nabubřele, nádhernej interiér, taková ta skleněná řadící páka je pecka,
- i8 roadster, hned bych si pro něj šel, i přes "obyčejnější" materiály v interiéru
- pak ta matná bílá na M760i, nádhera

645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
zrovna v týdnu tady kolega vysvětloval druhymu kolegovi že všechny BMW vyrobeny v americe jsou hrozný krámy.
vsadim se, že kdyby se tam dělaly E66, tak bys byl okamžitě v opozici 

Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
kdyby je udělali stejně nahovno jak ty SUV apod kde každá operace trvá 3x dělší dobu tak bych nebyl.
oni už si je tam vycvičili
časy prvních E53 už jsou dávno pryč 

Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
u E53 to ještě šlo, ale generaci od generace je to horší
to ale i v Německu - já odtud mám defacto dvě auta, ale nejvíc starostí je s tim z Dingolfingu a to kvůli slavnýmu motoru N62, kterej je i v 7, aby se to tu nezvrhlo v hejt na 6
ty auta stojí pořád stejně, tak prostě musí být větší křápy, to tak je

ty auta stojí pořád stejně, tak prostě musí být větší křápy, to tak je

Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
a co má N62 za problem?
pro mě je teda N62 best of BMW, servisuju jich cca 100 v ruznych motorizacich a skore jeden vyměněny motor je dokonale
pro mě je teda N62 best of BMW, servisuju jich cca 100 v ruznych motorizacich a skore jeden vyměněny motor je dokonale
žere všechno gumový a plastový... můj je teď venku a rozebranej a to, co jsem viděl, předčilo moje "očekávání", takhle si motor od BMW po 15 letech a 190k km nepředstavuju, ok, vymění se to a jedeme dál, ale jaký problémy to má, víme, nebudeme si tu nic nalhávat...JaraX píše:a co má N62 za problem?
...
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
to je právě to že si s tím málo jezdit, prostě kdybys měl 15 let a 400 tkm mluvíš jinak, a prostě ty těsnění odchází teplotou, ne kilometrama. můj 300tkm N62 ted půjde poprvé ven, udělám vše, dám sniženej termostat a dalších 500tkm mám pokoj.
jo, takže něco jak řekla ta ministryně, že jsou tu drahý data, protože lidi málo stahujou...
mě se při tom mojem ježdění ten motor právě ani nezahřeje, tak nevim teda
ne, mám ten motor rád, ale čekal jsem to lepší...

mě se při tom mojem ježdění ten motor právě ani nezahřeje, tak nevim teda

Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
gumovým prvkům nevadí konstantní teplota, ani nizká ani vysoká, vadí tomu změna teploty, tzn pokud máš těsnění o teplotě 10° a ohřeješ ho na 90° tak tam nějak ta mřížka mění vzdálenosti apod, (třeba vysvětlí někdo chemicky zdatnější) no a ta guma tvrdne, ale jeslti po ohřátí ujedeš 1km nebo 500km tak je jedno. prostě všechny N62 co mají tady 15 let jsou na přetěsnění, dá se to do toho 50k a zas to 15 let funguje, v tom nevidím ani trochu problém. a díky provozu na LPG se to prostě celý už dávno zaplatilo.
a proč se to neděje u jinejch motorů, ten diesel má taky 90°, M52TUB28, co mám v Z3C to samý, ta je 20 let stará a má 260k km a nic...
potom musí bejt problém v těch teplotách hodně přes 100° a na to teda u N62 nepamatovali, ok, proti N63 je to věčný...
potom musí bejt problém v těch teplotách hodně přes 100° a na to teda u N62 nepamatovali, ok, proti N63 je to věčný...
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
nafta jezdí na 80°c, M52 jezdí o 10 víc, a taky tam odchází dost těsnění ventilvík, pod olejovým domečkem, pod prsama, tu M52 musíš taky po 10-15 letech přetěsnit, u nafty většinou jen ventilvíko a sání, ale taky to nevydrží 20 let. N62 ale jezdí kolem 110°C, to je o 30°C víc jak u nafty!