Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

F01, F02 760i ano nebo ne

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kurevtor

Re: F01, F02 760i ano nebo ne

#61 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:já vám rozumím oběma. no krásnej kus co má aspon slušnou výbavu 745-750i sehnat bude oříšek. 300k za to nedám a 130-180k bych i dal ale nejprve bych musel z jara prodat svoji e38. a pak bych dlouho hledal ... je to nedostatkové zboží...
Nepotřebuji individual ani full výbavu na to nemám 300-400k.

Prostě pěkně vybavenou 7mu za krásné peníze ... v DE mají už i face 750ky kolem 160-190k co jsem koukal.
A hlavně při mém nájezdu 10-15k ročně chci aby auto nežralo moc peníze. Prostě servis za 20k ročně max. Jak psal jarax že jeho auto nic nechce tak si to také představuji.
ale vsak my uz to tu vsichni vime Filozofe :D Pises to do vsech temat, ze chces vybavenou E66 750i se kterou se jeste nejezdilo, ale ne moc drahou. Tady si typek resi eFko 760 a ty hned zacnes jako vzdycky - dotaz na naklady a spokojenost E65 :D :D :D a pak pohadka o tom co bys chtel.
Zaprve, nekolikrat jsi mi radil at si zalozim topic na neco co jsem jen zminil - proc si ty nezalozis topic Filozof kupuje E66, kdyz to tu vomilas fakt vsude? :lol:
Zadruhe, nechci tim zasirat tohle tema, hodilo by se to do toho tveho, ale proc kdyz ti kurva drat vsichni vcetne Snejka a Jaraxe napisou jak to je, tak si furt jedes svou pohadku? Je to TAK JEDNODUCHY: Bud koupis "levne" a pak je asi jasny, ze musis kousnout nejaky kompromisy nebo koupis za rekneme fer cenu a pak utratis vic a mas lepsi vrak. Proc tu ale furt dokola spekulujes jak koupit levnou nejezdenou a vybavenou za levno? Je tezky pochopit, ze to nejde?
Misto aby sis rekl OK budu muset prihodit 100 tisic k porizovaci cene a smiril se s tim tak ne, radsi budes furt filozofovat a cekat a trvat na sve cene. Jenze ty to nikdy nekoupis. A az ti pred smrti probehne ve vterine zivot pred ocima tak uvidis jen sebe jak sedis u bmwklubu. A jeste si uvedom: mas prani servisovat do 20tisic za rok. Kamo tak se na sedmicku rovnou vyser a uz o tom prestan spekulovat. :lol: Koupis, pojistis, obujes, udelas tamhle baterka tamhle nefungujici navi a jdes s brekem domu protoze na lpg nezbylo. Po tech letech kecu tady uz by to chtelo nejakou akci. Proc nekoupis neco jako byla ta briketa levna, nezkusis si to a neposles to za rok z domu? Aspon budes mit moznost to zacit nenavidet, ze to stoji moc penez a prodas to pak za skoro stejny prachy.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od JaraX »

jde koupit sedma co nic nechce a je TOP, jako byla ta moje, ale taková je jedna ze 100ta a já prostě jen jezdil, najezdil jsem 130tkm celkem bez investic, ale prostě do topu už to prachy chce, takže ted jak bude chvilka udělam motor, rovnou i necham přetěsnit koše v převodovce, dám nový měnič, za 300k už prostě není dokonalej i když nehoupou otáčky atd. no a prostě vím že do toho spadne kilo jak nic, pak to zas budu mít TOP, ale pokud jsem do toho auta dával 20k ročně v ramenech a brzdách a sem tam nalakovat něco co mi někdo odřel nebo rozbil dveřma a sem tam nějaké výbavě, 32 tisíc km za rok jak mi to ted vyšlo, a dalších 100k dám do top stavu za servis 4 roky zpět, tak je to ročně 45 tisíc! a to tam nemám gumy, což je každej rok 20k za letní a jednou za dva roky 20k za zimní.
tak to máš za 4 roky a 130tkm uplně tak nějak se vším 180 tkč, za servis, k tomu 80k za letní gumy a 40k za zimní, 300tkč za celej provoz toho auta, víceméně to bude i pojistkama atd, takže roční náklady jsou cca 75 tisíc, při nájezdu 32 tisíc a udržovování toho auta v TOP A1 stavu, občas dodělání nějaké výbavy, a prostě nějaké maličkosti co potěší. třeba dnes jsem si konečně vyměnil LM za LM2 a dodělal FLA. kilometrově mi to pak do TOP A1 stavu vychází na 2,31kč km + 2,25kč LPG a řekněmě 0,3kč km benzín, celkové náklady na km jsou pak 4,86Kč km, a to mi furt přijde na takový auto hooodně krásný, kdybych jezdil o korunu mín s nějakou slepicí tak bych si rozhodně líp nepřipadal, na to je život moc krátkej, ale jak píše kurevtor, uplně nejhorší je furt jen snít a nikdy z toho nic nemít. co když za měsíc umřeš? víš že se to klidně může stát?
kurevtor někdy píše hrozny kraviny, třeba jak je standklima nahovno, ale v tomdle má pravdu, a radši prodám za 70k E38, koupím za 120k nějakou briketu a budu spravovat jen duležité věci nebo se snažit si to co nejvíc udělat sam, protože jarax to prostě za 100ku na hodinu dělat nemůže, když mě ted tanner donutil spočítat mzdové náklady, tak se mi fakt udělalo zle.

jinak abych doplnil sumář
auto jsem měl minulý týden 4 roky,
ujeto 130tkm
nikdy mě nenechalo viset, ani jednou, 2x jsem měl namále, jednou jak jsem si sám odpálil alternator, ale dojel jsem díky tomu že jsem to držel v otáčkách kde to dobíjelo, po druhé praskla vodní hadice, narval jsem ji zpět na přírubu, dolil vodu a dojel, to tam ještě nebyl sníženej termostat, odešel motorek ostřikovačů, unavila se pístnice kufru(pneumatická), dal se repas za 500,
jinak co si tak vybavuju se nic neposralo, nic to nechtělo, nechytlo se na logica(až ted jsem si dal preventivně novej zesík, byl za hubičku), nechytlo se na ASK, netekl hydrokufr, vodní pumpa je stále původní, neposrala se ani přídavná vodní pumpa, atd.

ačkoliv ten servis přijde někomu moc, mužu říct že to je uplně stejně co stojí provoz třeba E38, nebo E39 do TOP stavu, a provoz třeba e60, e63 a e70 a e53 stojí prostě víc, zrovna tu mám ted e70 4,8i 170k najeto a to auto je prostě pojízdná pokladnička.
cheater

#63 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 20.11.2021 21:49, celkem upraveno 1 x.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od JaraX »

vždycky když je to 5 tak je to prostě víc ošizený, ta střední třída je prostě pro BMW to hlavní co jim vydělává peníze a šetří se tam každá koruna, to mám potvrzené z více zdrojů,, podívej se třeba na kvalitu interieru E90 vs E60 vs E65, to že je sedma podstatně kvalitnější než pětka, to se dá čekat vzhledem k pořizovací ceně, ale že má E90 podstatně líp zpracovanej interier než E60, to už je věc druhá a to stejný máš F30 vs F10 vs F01, taky je F10 nejhorší. no a X5 vychází z 5er a je to tam znát, to auto je takové celé nekvaitní, odchází hodně elektronika, už se měnilo IBS i regulátor alternátoru, a další věci v elektrice, celé auto vrže, ted odešel kabinovej ventilator tak že člověk pomalu neslyší vlastního slova, často taky zateče do motoru v klimatizaci a celé topení se zblázní, do toho furt teče do světel, zadní světla můžeš měnit každý 3 roky, i když dáš origo, ve velkém tromu praskají pružiny, odchází ložiska a čepy, většinou nevydrží ani 100tkm, a vůbec mraky věcí. k tomu si přičti že veškerý servis je dražší na práci, na nic se nejde pořádně dostat, všecko se dělá dýl. E70 vychází z E60, ale s tím že zvládli udělat tu E70 ještě mnohem hůř.
na druhou stranu s DD je s tím celkem sranda pojíždět v zatáčkách nějaký oktávky, superby apod.
cheater

#65 Příspěvek od cheater »

-
Naposledy upravil(a) cheater dne sob 20.11.2021 21:50, celkem upraveno 1 x.
Filozof

#66 Příspěvek od Filozof »

Kurevtore už dám pokoj.

Jen mě štve že tady jarax inzeruje auto se spoustou poruch za pěknou cenu a ve výsledku se dozvíme ž ji z větší části dal dokupy a prodal.

Kdyby řekl hele za 140k pořeším závady dojed se podívat a můžeš stím odjet řeknu sakra to zní dobře a klidně bych to vyzkoušel.
Ale už je to pasé. Prodáva to se stránkou plných závad a tím mě to odradilo.

Zase být situace že e38 mám prodanou a už tady slídím po autě tak je zase sitace jinde... myslím si že i 250k bych byl ochotnej za pěknou 7er dát...

Vždyt si vůbec neuvědomujete někteří že zde jarax psal a píše už dva roky že do 2kil jde sehnat slušnej kousek a vybavenej a taky nějaké dovezl.... nikdo zde o 3kilech nemluvil.

Navíc já nejezdím tolik takže bych ani náklady neměl tak vysoké jako ti co 35k ročně otočí s autem.

Takže bud hledat pěknou 745i do 140k nebo 750ku do 200 až 250k.
745 mi ale doma nikdo neschválí.... žena už nechce auto starší ale nejraději čumí po Fku atd a to ji furt musím vysvětlovat že by musela vydělávat hlavně na servis.
Fko za 300k bude prostě past.
750ku ano jako poslední možnost 06 a novější ideálně.

Když nic zajímavého nebude holt si nechám ještě chvilku E38.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od JaraX »

no filozofe stačilo napsat, je logicky že když prodávám auto a mám servis, že jsem schopen vady auta opravit, stačilo napsat "hele, kolik by stálo, kdyby jsi spravil to, to, to a to,"
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#68 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Tvl to už mi nedá... Filozofe ty tu pořád jen pičuješ a nakonec ještě jarax může za to že prodal briketu někomu jinému... Co jsem tak matně zahlédl tak sem tam napsal že je na ní další věc vyřešená atd,stačilo jen číst... A že tam byla A4 popsaná závadama? Myslíš že za ty peníze co si ochotný do 7er dát koupíš voňavku? Ta bude mít tolik závad taky,jen ti je prodávající tahle hezky nesepíše... Po 7er koukám taky,rozpočet máme víceméně stejný,ale nečekám že za to bude něco extra,ale prostě to bude 7er :P A to že ti manželka neschválí 745? Tvl,servis platí kdo? Jezdí s tim kdo? Od kdy ženský radí co si můžu koupit a co né???
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
Filozof

#69 Příspěvek od Filozof »

v pohodě stejně nemám dořešenou jednu věc nemohu řešit druhou.

Jinak v klidu já chápu ženu nechce abych byl co 14dní pod autem. Za 250k si mohu koupit novou popelnici nudnou a mám klid od všeho ale to by mě fakt nebavilo.
Kdybych 2x do roka zajel do servisu pořešit servis běžný bylo by to ideální. Jenže u staršího auta nikdy nevíš co se kdy ukáže. Proto nějakou co toho nechce moc by bylo fajn.

Já už nic neříkám dokud nemám pořešenu jednu věc.

Občas mi to tady přijde že se přehání. Pár lidí koupí auta co skoro nic roky nechtějí....pak tu jsou tací co by potřebovali větší servis...
No a já nechtěl nic jiného jen patřit do první skupiny. :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od JaraX »

samozřejmě nemáš koupit vrak abys ležel co 14 dní po autem, prostě když se koupí pěkné auto a vyřeší se nějaké věci, tak to má pak nějakou blbost co půl roku třeba, a nějaká nová popelnice není lepší, vždyt se na to povídej, všechny nový auta se furt reklamujou, málokterý nový auto jakékoliv značky dneska odjezdí záruku bez problému
matiz
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od matiz »

ja bych si dovolil jednu lehkou poznamku. Cim jsou ty auta dostupnejsi tim vic pritahuji kreteny kteri je zprzni, zrasuji, vybydli a s usmevem poslou dal. Ja si myslel ze moje e39 je pelech, to byl muj zivotni omyl dokud jsem nevidel auto co si kolega nyni privezl. Ale neni to tak hrozne, k vyreseni vsech problemu staci asi jen dvacet litru benzinu, vylit na sedacky a sktrnout... A rozhodne to nebude stat statisice rocne jak se tu tvrdi -)))
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od JaraX »

no ono to není jen o ceně,
těch kreténu není naštestí tolik aby stihli zničit všechny pěkné kusy, to je třeba další velká výhoda E65 přes E60, prostě e60 láká takové ty kšiltovkáře, co ti pak vypráví jak hrabou s automatem tak že N, vytočí otáčky a pak tam vrazí D :D :D :D a ta sedmička jim přijde škaredá, takže je víc hezkých kusů, stejně tak jak jim přijde ta co jezdí na benzín drahá na provoz a LPG neznají nebo něj nechcou investovat, takže zhuntují spíš nafty, no a tak ty benzínové sedmy kupují hlavně fandové.
ale uplně nejhorší jsou většinou první majitelé, který do těch aut nechcou pustit korunu, protože je koupil nová.
bouloclo

#73 Příspěvek od bouloclo »

LPG neznají? LPG je pod jejich úroveň, mám spoustu kamarádů, co nikdy nekoupí nebo nedodělají LPG, to už radši koupí E60 v naftě...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od JaraX »

jj to je takový to ego, víc je zajímá jak vypadají než nějakej skutečnej užitek
Jaris330D

#75 Příspěvek od Jaris330D »

Presne a k nazorum, ze LPG maji jen socky, co nemaj na banany se nebudu vyjadrovat. :lol:
PetoK

#76 Příspěvek od PetoK »

Vyjadrovat sa nemusis, ono to chce cas, kym pochopis ze to tak je... keby to bolo take terno, ma to kazdy... bohuzial, realita je inde..
rhinos

#77 Příspěvek od rhinos »

ono to asi sedi. Ted jsem v nedeli potkal u Tesca jednu 7er F01. Manik s tim vybral snad vsechny obrubniky ktere tam jsou jen aby vjel na drive-in. Priznam se ze jsem na nej cumel co je to za typka ;)
a typove nezklamal :lol:
Jaris330D

#78 Příspěvek od Jaris330D »

PetoK píše:Vyjadrovat sa nemusis, ono to chce cas, kym pochopis ze to tak je... keby to bolo take terno, ma to kazdy... bohuzial, realita je inde..
Mam na LPG najeto 300 000 km a motor jak novej. Usetreno temer 350 000 kc, takze asi tak.
Jestli to chces presne, tak Fabie 1.4 mpi 220 000 km, BMW 745Li - 80 000 km a bratr na Mercedesu e 3.2 V6 asi 50 000 km.
Hele machrovat o tom, kdo kolik za co utratil umi kazdy, ale malo kdo se umi pochlubit, kolik kdo usetrik diky dobre investici.
kurevtor

#79 Příspěvek od kurevtor »

Jaraxovi se opet velmi omlouvam za sve nepochopeni dulezitosti standklimy pramenici z nevedomosti a nezkusenosti!!! :D Mozna ze mit to na svym aute tak to zacnu milovat a startuju s tim nadalku vzdycky, ale proste mi pripadalo zbytecne ze jardan koupi arnieho milacka a hned resi standklimu. Samozrejme pokud ma nekdo vybava level kawaman tak kazda takovahle vec je povinnost mit...

Filozof: kolikrat ti to bude muset jarax a snejk a ostatni napsat, ze i kdyz koupis nejezdenou sedmicku (za kterou bys ale stejne nebyl ochotny zaplatit fer cenu) tak ji budes muset servisovat a budes solit prachy tak ci tak, protoze veci odchazeji vekem a ne jen jezdenim? Je tezke to pochopit, ze to auto bude vyzadovat prachy at tak ci onak? :)
Cilis na ty nejlevnejsi auta z inzerce a zaroven pozadujes nejlepsi stav a maly najezd. Ehe? To asi nepujde ne? Co od auta chces co se tyce vybavy mas uz vymysleny. Tak si nejaky takovy najdi (a neni pravda, ze jsou nedostatkove zbozi jak jsi psal), srovnej si v hlave jake kompromisy budes muset kousnout a kup to. Ale kup to s rozumem, takze takovou sedmicku, abys ji za rok prodal za stejny prachy nebo kup nejakou briketu, kterou v nejhorsim prodas na dily. Ale kup ji. Az uvidis kolik te bude stat drzet to pri zivote tak te to velmi rychle vyleci z tvych lehce naivnich predstav a prodas to jeste driv nez za rok, ver mi. Na tom neni nic spatneho, neni to zadna prohra ani ostuda, proste si uvedomis, ze chces neco mene narocneho a koupis nejaky jiny kram. Hlavne se odprosti od te sve predstavy, ze koupis neco malo jezdenyho, levnyho a mas to na veky - NE, to pak nekoupis nic, nic ti nebude dost dobre, abys to mel na zahrade dalsich tisic let. Proto si v hlave nastav, ze si delas radost pouze na rok prasete a ze pristi jaro to prodavas. Jo bude te to stat prachy, ktery uz nikdy neuvidis. Nikdy, jsou hozeny do kanalu. Ale udelas si radost a tomu problesknuti celeho tveho zivota sekundu pred smrti pak Spacilova neda 20%, ale treba 35% :D. Na jare si muzes rict to auto je tak super, ze ho prodavat nebudu (stalo se mne nekolik let nazpet), nebo naopak ho treba uz v zari najdem na bazosi s klasickym dovetkem "vymenim za 530d e61 :D Chodis do knajpy na 12 skopku 6x tydne? Nechodis do fachy, protoze ses netahlo a sypes socialni davky do forbesu v nonstopu? Utracis za drogy? Utracis za stetky v bordelech? Rekl bych ze ne, tak si jednou udelej radost vyhozenejma prachama a kup si to uz kurva drat, protoze nikdo jinej to za tebe neudela :D A zaloz si to tema, jeste bude sranda :D
Filozof

#80 Příspěvek od Filozof »

to jsou zase kecy o lpg pro duševně nemocné EGOISTY.

At si každej jezdí v čem chce ale pokud budu přemýšlet nad 730d vs 750i s LPG budu mít jasno co vyberu.
A vychází to dost podobně zda jedu za 8-9L nafty nebo 14-16L lpg ale uplně s jiným prožitkem z cestování.

Stejné jakobych vyčítal známému co má desítku poboček po čr a vydělává šílené prachy že jeho audi a6 v 3litru naftě je pro socky.... proč stím jezdí a proč šetří prachy.... dle některých měřítek tady je za socku... :lol:

Je to fakt jedno kdo včem jezdí, záleží jak je člověk spokojenej a rozhodně LPG není nic špatného a dávají se i do nových aut a v BMW pokud stím člověk hodně jezdí má člověk spoustu výhod. Nejen velká fin. uspora a 2x vyšší dojezd ale i ekologické hledisko auta a to dost podstatně.

Kdyby všichni jezdili s lpg místo nafty je to tady daleko čistější a lepší prostředí než ten humus co často vidím na silnicích.
Odpovědět