BMW E70 retrofit tempomatu - umí někdo? Odměna!
Dokodovaval nekdo dynamický tempomat na E70? (obycejny tempomat neexistuje co sem zjistil na E7x, jen aktivní a dynamicky - ten by mel sam brzdit při překročení rychlosti jinak je to je klasika). Byl vyměněn kruh pod volantem s packama a packou na tempomat, dopsal sem do rodneho listu VO $544 ve smyslu DCC, zapsal sem to do FRM i CAS tento nový FA/VO a vsechny jednotky do default, normalne i v CCC + HUD se ukazuje sam od sebe CC ale proste nejede. Samozrejme active steering sem kalibroval stejne jako DSC steer. angle sensor i DSC senor samotny. Nic nesviti. zadne chyby. Dělal to někdo prosím? Poradil by? Podělim se o peníze za vyřešení nebo poskytnutí infa.
Co sem zatim zjistil, mám obavu, že na X5 takovy retrofit neexistuje. V ofiko BMW katalogu není jako u E9x a E6x kde je vyobrazen navod + krouzek s packama. Takze to bude asi i o něčem víc? Díky
Nejsou. ACC? No to mas ale daaaleko vyssi castku To neni jen vymenit kruh pod volantem ale boule dopředu co stoji bambilion a xx dalsich veci.
No Snejk mi dal rychlý respond a musí prej i tempomatové budíky ačkoliv tyhle taky tempomatove vypadaj a maj v indexu i moznosti co sem koukal na nastaveni tempomatu zda je tam nic, dcc nebo acc.
Sračka. Prej to tak maj jen podělany E7x
Takze budíky, rozebrat, vyndat M35080, přepsat KM a VIN z hexadumpu, nahrat naletovat zpět po uprave z programatoru co na to mám a nakodovat, tralalá
Takže jebačka
Verim ze Snejk se nemýlí
Naposledy upravil(a) RealD dne stř 09.01.2019 00:31, celkem upraveno 1 x.
Ještě musím promyslet, jestli prepsat v HEX dump jen VIN a KM nebo vzít ze starych budiků celého chipa nebo jestli upravit hodnotu pro index na stejné číslo jako staré budíky. Aby pak NCS neřvalo že to nesedí. Jako kdyz se u E39 dávali jiné verze budíků jiné verze indexu za staré budíky. Protože nemam jeste u těchto řad projeté jestli se podle verzí mení délka obsahu paměti a to, že dané bity reprezentují na stejném míste stejné parametry nebo na stejnem miste v jiné verzi mohou znamenat neco jineho. Budu doufat ze jen zmenit KM a VIN a pak hodit NCSkem do default
jj jenže tadle tvá snaha je celá jen za to že to bude brzdit z kopce, toť vše, ale prostě ACC je jiný level, já už bych bez toho jezdit nechtěl, zvedne to komfort na uplně jinou hladinu
já ti věřím. Navíc vím že si labužník na výbavu. Ale klient je klient a nechce dávat 20-30 za ACC když mu stačí obyč tempomat který se prakticky dá do 5tkc udělat
Ono I v případě ACC by bylo nutné to co píši. Změna budíků, takže to stále neidstranuje problém i při ACC
prodás I smrt? Obchodní manévr hezky, sám sem vezl I E60 která měla I lane check a jako je to pecka ale ríkal sem mu o tom. Nechce to moc dukáten grosze
A tady řešíme jak vyjít ven úspěšně vším funkčním a oboje je cesta přes budíky tak či tak