Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 vs e60 - rádce při koupi

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Stepan1

Re: e65 vs e60 - rádce při koupi

#2941 Příspěvek od Stepan1 »

v Ofci liftbak klidně ve dvou. A nebylo to ani trošku homo :lol:
A už vidím, jak se majitel RS6 za tři míče cpe někde u lesa do kufru :lol:
Filozof

#2942 Příspěvek od Filozof »

Tak je to asi pan řemeslník .... těžko říci proč má kombi. :lol:
kurevtor

#2943 Příspěvek od kurevtor »

remeslnicek v RS6 jasny.... to sou ty jejich pausaly, paraziti :D :D

jako jo Filozofe, ja te chapu, ale holt tohle mame kazdy jinak... proste mi bmw kombik prijde jako spatnej kompromis....

jinak jeste prihodim zajimavej poznatek... odesel mi ve firme tranzit (fakt pracant k nezaplaceni, kor 9mistna verze s vyssim stropem) tak jsme na rychlo resili neco jinyho na vozeni delniku a vite jak to dopadlo? Koupili jsme staryho Sharana a panove - ja to ridil a to auto je bozi!!! :shock: :lol: chapete to? Stary MPV, predokolka, tdi... ale svezeni fakt super a pohodlny jen za par penez :D :D :D Tohle uz je na ban, ne?
Filozof

#2944 Příspěvek od Filozof »

Kurevtore... kurevtore už si pro tebe jedou ... :lol:

JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2945 Příspěvek od JaraX »

no nevím, ale radši budu spát v sedačce co sice není dokonala rovina ale je měkkoučká, lehnu a spím třeba celou noc, jen se přikreju dekou, už se vidím jak si vozím sebou nějakou matrací a pak ju foukam a vypouštím, na to jsem moc línej,
kabyr01

#2946 Příspěvek od kabyr01 »

kurevtor píše:
Filozof píše:Pokud jsi myslel že se ti kurevtor vyfotí tak to asi ne... :lol:
more nemluv furt za druhy, klidne se kabyrovi vyfotim a poslu mu svou fotku pro pobaveni, ale nevidim k tomu jedinej duvod. :lol: A svou fotku sem verejne dat nechci, protoze to v digitalnim svete nedelam, svou fotku nemam nikde, ani na linkedin. IG a FB nemam a nikdy jsem nejel selfiesracky jak lil snapchat bitch.
V pohodě, ještě by jsi pak chtěl mojí :lol:

Mám to stejně, nemám fcb, instagram, twitter, snapchat a buh ví co všechno... Jenom Linkedln a samozřejmě taky bez fotky :P
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#2947 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

jen tak pro zajímavost, vy, co máte E65/6, dlouho i čerstvě,

- jezdíte denně
- třeba do práce (jak dlouhý trasy?)
- nebo jenom nějaký sváteční výlety
- máte ještě druhý auto na "podřadný" ježdění,
- pořídili jste to auto někdo manželce do města a na vožení dětí,
- máte jako hlavní rodinný auto,
- postrádáte xdrive
- apod.?

taková anketa ;)
kawaman

#2948 Příspěvek od kawaman »

Tak já ho mám jako hlavní rodinné auto, daily car, do práce 23 km, xdrive k hovnu (nelyžuju) a 2-3x ročně hory bez problému. 2. auto má přítelkyně na ježdění - sedmou se bojí, je prý velká a moc silná. Což se mi nějak nezdá, výkonu by mohla mít více a pro mě klidně i metr na délku navíc, pokud by to bylo plus na komfort :D
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2949 Příspěvek od JaraX »

- jezdíte denně
ano některou sedmou ano
- třeba do práce (jak dlouhý trasy?)
do práce ne, pracovně ano
- nebo jenom nějaký sváteční výlety
sváteční výlety s longem, daily s krátkou nebo 6er
- máte ještě druhý auto na "podřadný" ježdění,
ano krátkou e65
- pořídili jste to auto někdo manželce do města a na vožení dětí,
auto, začlo to 3er, malo muziky za hodně peněz, X5 mnohem víc peněz a né moc víc muziky a nakonec to skončilo u dvou sedmiček
- máte jako hlavní rodinný auto,
ano
- postrádáte xdrive
ne, X5 je jediny auto s kterym jsem kdy zapadl a musel si potupně zavolat někoho kdo mě vytahne.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#2950 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

kam mířím, samozřejmě v hodně teoretický rovině, že bych někdy 7 zařadil do našeho rodinného vozového parku :D :D (když už i Sweden ;) )

ale nějak mi tam nepasuje, za předpokladu, že nechci mít (z finančních i prostorových důvodů) 4 auta

chci pro sebe denně E64, od dubna do září bez střechy (6 km do práce, výlety v létě), takže pro manželku, ta by asi E65, tedy krátkou snesla, místo E53 3.0d, jezdí po městě, vozí děti, no ale jezdíme na lyže a občas po lesní cestě na chalupu a to asi 7 úplně nedává :(

ještě pár věcí

- proč dozadu komforty? děti si je jako nastavujou přes svoje sedačky, resp. podsedáky? :D
- zadní idrive, ok, dětem na filmy (je to Fondbildschirm SA603 za 2700€?!), ale musí být i DVD changer, nebo odkud se dají DVD přehrávat?
- Aktivsitz SA455 je masáž?
- roletky na všech zadních oknech, ano, ne?
- dvojskla jsou Schutzverglasung SA357?
- měl předFL asistent dálkových světel? (pravděpodobně ne, v ceníku ho nevidím)
- dá se dokódovat Standklima i když není Standheizung?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2951 Příspěvek od JaraX »

- však si tu sedmu pujč a uvidíš jak ti sedne
- žena si na sedmu rychle zvykne, moje žena se rozčilovala když jsem chtěl E36 coupe misto compacta, že to je velky auto, pak se rozčilovala že chci sedmu, že s tím nikdy nepojede, ted se rozčiluje když musi jet někam šestkou, že tam není misto a proč jsem koupil sedmu co není long :D
- u tebe bych to prostě vyměnil za X5, sedma je celá podkrytovaná, pod motorem je silný plech a nějaká polnačka ji nerozhodí.

- komforty vzadu jsou lepší, můžeš si doladit pozici, položit dítě apod. dá se bez nich žít, ale vždycky je lepší je mít
- jj zadní idrive je 603, jede na tom skoro vše co vepředu, můžeš si časovat a zapínat větrání, webasto, jede tam navigace (super věc) BC, cestovní BC, TV, CD, FM, AUX, DVD changer když je přítomen, atd. výhodou je že když máš zadní idrive, tak máš automaticky 2x jacka a v autě může hrát něco jiného než do sluchátek, a nemusí to být nutně DVD, v autě může jet CD a ve sluchátkách třeba CDChanger
- ano 455 je masáž, ona to teda není masáž že by to s tebou nějak třepalo, prostě se ti pod levou a pravou půlkou zadku nafukuje polštářek. já to třeba nechci, sedačky s masáží mají v molitanu zalitou dřevěnou desku, díky tomu jsou podstatně tvrdší než bez ní. nedávno jsme MartinoviK předělavali kůži a měl jsem tu stejné sedačky bez a s masáží a fakt dost rozdíl. stejně tak moje dvě sedmy, v té jedné budu sedačky měnit právě za ty bez masáže, pokud dřív nevyměním celé auto.
- roletky jsou pecka, hlavně když vozíš děti, nemusíš dávat žadný ručník na dveře :D zatáhneš je zepředu i vzadu, nemusíš vystupovat, a pokud se chceš v autě citíit "intimněji" tak prostě zatáhneš všech 5 roletek a pokud zas open space, tak odtáhneš všechny roletky a ještě šíbr a super, ale cabrio to nikdy nebude.
- dvojskla jsou 356, a 357 jsou pak protection okna, která jsou taky dvojitá. o dvojsklech ti víc napíše Tanner.
- předFL asistenta dálkových světel neměl a pokud má adaptivní světla tak, tak nejde ani rozumně dodělat.
- standklima jde pro všechny benzinové e65, nehledě na to jakou mají výbavu, teda aspon s velkou klimou(4 kolečka), možna nemusí jít u 3 kolečkové, ale takové auto ke mě naštestí nejezdí, ale nestačí to pouze nakodovat, musí se to i zapojit. horší je že došli použité ovladače, takže už jen s novým za skoro 7k. takže kdo ohrnoval nos že to je drahý, tak ted je to ještě o 4000kč dražší :)
Sweden

#2952 Příspěvek od Sweden »

Hoj Honzo, asi fakt nej rada je zkusit to s prostě to tam bude nebo ne. U tebe problém myslím nebude, u polovičky může nastat problém s tím že ženský maj v oblibě vyšší posed a s tím spojený pro ně větší přehled.

7er je návyková, nevěřil jsem, musel jsem se přesvědčit. Včera jsem po delší době sedl v rámci prodejní prohlídky do 6er a nechápu jak jsem v tom mohl vydržet jezdit :D :D :D
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2953 Příspěvek od JaraX »

žensky si zvyknou, pak nechcou měnit ,taky jsem ženě původně koupil X5, ted by neměnila.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#2954 Příspěvek od matiz »

- předFL asistenta dálkových světel neměl a pokud má adaptivní světla tak, tak nejde ani rozumně dodělat.
Co tomu brani? Ja myslel ze staci LM2, FLA, zapojit, nakodovat a odjezd.

AUX - da se to nejak jednoduse dodelat? Ja mam za to ze ne, ze pouze dension 500 za desitku.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#2955 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

jj, zvyknou si, já jsem měl v jednu chvíli problém si uhájit 6tku :D líbilo se active steering, v X5 totiž nemáme servotronic :(

E65 jsem si právě už vyzkoušel, jednou na delší cestě, tam mě to až tak neohromilo, ale jednou po městě a to se mi líbilo, jak filtruje nerovnosti, v E64 trpím strašně s autem, v E53 míň a v E65 o ničem nevíš...
hlavní problém E65 je, že nemá stahovací střechu :P , X5 navíc máme od začátku a vím o tom autě všechno, takže výměna za něco jinýho (ok za tu 7 :D ) jen až se něco s X5 stane ;)

- ten zadní idrive, tam je kolečko v loketní opěrce ikdyž nejsou přítomny komforty?, resp. jak je to s loketní opěrkou, je pro všechny sedačky stejná a jen se na ní objevují tlačítka?
- odvětrávání sedaček šlo (opět podle ceníku) k nasca kůži, ale tady na fóru jsem se dočetl, že i k merinu, jak to je?

porovnal jsem si ceníky 2002 vs. 2008 a koukám, že ve výbavě přibylo jen :shock:
- adaptivní světla, FLA, NV

takže "moje skromná" konfigurace :lol: cestou nejmenšího odporu a nejnižší ceny; primárně auto do města pro manželku...
pěkná tmavá barva (klidně moccabraun, JaraXi ;) ), pěknej interiér (mimo šedou a překližka dřevo možná i vše), otázka je ten long, názor tady znám, ale tipnu si, že je větší výběr u krátké a účel splní
745i - předpokládám, že bude levnější než 750i (aspoň tak to bylo u E64), navíc před FL se většině moc nelíbí a já to mám naopak

- must have
DD, EDC, nivo (kvůli LPG, tady na rozdíl od E64 musí být),
komforty vpředu s vyhříváním a chlazením (bude stát na slunci ve městě a pak krátké jízdy), Merino kůže (pokud jde s chlazením), ale pochybuji, že jich bude hodně v této social verzi, takže nasca :(, vyhřívání vzadu, vyhřívání volantu,
velká klima, bez lednice (kvůli skibagu), dvojskla, roletky, ten skibag
ACC, PDC, GTO (ale lze jednoduše dodělat), CA, SC, navi s BT (předělat na SA633), CD měnič, L7

- nice to have
komforty vzadu s větráním, zadní idrive a DVD měnič (dtto komentář jako u Merino kůže, navíc děti jsou větší a maji ty svoje ipady a iphony),
adapt. světla (ty ale jsou hodně, předpokládám), FLA (u FL, nebo dodělat u předFL),
hydrokufr (nebo must have??)
fishmaker Moderátor
Moderátor

#2956 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

matiz píše:AUX - da se to nejak jednoduse dodelat? Ja mam za to ze ne, ze pouze dension 500 za desitku.
AUX se da dodelat...i do předFL...podmínky jsou FL monitor, ASK s výrobou od 6/2006 myslim...plus kodovani...

EDIT : ano matiz má pravdu...pro předFL je potřeba vyměnit i dřevěnou lištu kolem ASK...v tom je výhoda nemít individuál dřevo a jiný věci v interiéru
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
matiz
Kontaktovat uživatele:

#2957 Příspěvek od matiz »

Jenze ask predface a face jsou rozdilne tvarove, takze pokud jine ASK, musim mit i jiny dreveny dekor. Ten topol nesezenu asi ani kdybych se posral. To bude jednoduchsi vyrobit. I levnejsi.

Nebo jdou tomu ASK prehodit nejak predni panely aby se nemusel menit ten dekor?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2958 Příspěvek od JaraX »

- ten zadní idrive, tam je kolečko v loketní opěrce ikdyž nejsou přítomny komforty?, resp. jak je to s loketní opěrkou, je pro všechny sedačky stejná a jen se na ní objevují tlačítka?
ano je to nezávislé, můžeš mít idrive, můžeš mít sedačky, když nemáš ani jedno, loketka je celá kožená, když máš jedno z toho nebo obojí, je dřevěná, pak už se to konfiguruje dle blbostí typu výhřev, odvětrání atd
odvětrávání sedaček šlo (opět podle ceníku) k nasca kůži, ale tady na fóru jsem se dočetl, že i k merinu, jak to je?
odvětrání šlo k nasce a merinu, nešlo ke clubu, i zde platí, odvětrání = tvrdší sedačky
porovnal jsem si ceníky 2002 vs. 2008 a koukám, že ve výbavě přibylo jen :shock:
adaptivní světla, FLA, NV
adaptivní světla byli i u předface, zbytek od facu
takže "moje skromná" konfigurace :lol: cestou nejmenšího odporu a nejnižší ceny; primárně auto do města pro manželku...
pěkná tmavá barva (klidně moccabraun, JaraXi ;) ), pěknej interiér (mimo šedou a překližka dřevo možná i vše), otázka je ten long, názor tady znám, ale tipnu si, že je větší výběr u krátké a účel splní
745i - předpokládám, že bude levnější než 750i (aspoň tak to bylo u E64), navíc před FL se většině moc nelíbí a já to mám naopak
jj jenže 745i dá víc práce sehnat pěknou a vybavenou, přece jen faců je víc a jsou mladší.
nice to have
komforty vzadu s větráním, zadní idrive a DVD měnič (dtto komentář jako u Merino kůže, navíc děti jsou větší a maji ty svoje ipady a iphony),
adapt. světla (ty ale jsou hodně, předpokládám), FLA (u FL, nebo dodělat u předFL),
hydrokufr (nebo must have??)
hydrokufr je must have, ale dle tvé must have výbavy to bude mít to auto automaticky.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2959 Příspěvek od JaraX »

- AUX jde dodělat i nějakym bastlem do tuneru, ale jelikož mi to přijde jako bastl, tak jsem to nikdy nedělal.
https://www.bimmerfest.com/forums/showt ... p?t=833505
správná cesta je vyměnit monitor a ASK za 6/2006+, zapojit nakodovat, to dřevo nebude snad žádná hruza, tipuju kolem 5k za ten jeden kus, navíc máš pořád možnost ho vyměnit za hnědé a ještě ti ta výměna zaplatí ASK a FL monitor. Ale stejně ten AUX je nahovno, ta kvalita je strašná, já to využívám jen když chci po cestě někomu něco ukázat na youtube.

- FLA
předface s adaptivníma světlama má jednotku AHL zvlášt, poface má AHL v LM2, takže je třeba vyměnit LM, přepojit celé AHL, zapojit FLA, ale takle to Snejk par lidem dělal a přestalo jim fungovat AHL, řešení je vyměnit SMC jednotky na světlech za SMC2, ale Snejk tvrdí že to taky zkoušel a nepomohlo.
a adaptivní světla jsou víc jak AHL, nedovedu si bez nich představit fungovat.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#2960 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

JaraX píše: adaptivní světla byli i u předface, zbytek od facu
tady nejsou - SA524, ale to je fakt detail...
http://www.treffseiten.de/bmw/info/preise_7er.pdf
jj jenže 745i dá víc práce sehnat pěknou a vybavenou, přece jen faců je víc a jsou mladší.
to souhlasím, navíc, jestli to bude někdy aktuální, tak za dýl a to už 745i pěkný nebudou... budu rád za nějakou z posledních 750i
hydrokufr je must have, ale dle tvé must have výbavy to bude mít to auto automaticky.
no jo, s jídlem roste chuť a to člověk nevymýšlí alcantara strop, koženou palubní desku, individuál a tak... spíš takový nenápadnější auto, co by nemuselo být za balík :)

co střešní okno? na to jsem zapomněl...
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Odpovědět