Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 n62 - střílí do sání

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: e65 n62 - střílí do sání

#21 Příspěvek od JaraX »

to je nesmysl, musíš se naučit lidem vysvětlit že se to bud udělá pořádně nebo at táhne jinam, pak seš vlastně ty ten "jinam", a ještě si odsereš že to předtím neteklo a ted to teče.
když jsem říkal na 6er facebooku jednomu nejmenovanymu členu že N62 tady nikdo neumí udělat, leda já a Snejk, tak se rozčiloval že oni mají servis a umí to, tak jsem řekl ok. že prej přetěsnovali N62 a v pohodě. rok na to mi ted psal jeslti je dobrá teleskopická trubka, wtf to jste měli motor ven a neudělali jste trubku? ne. no a pak par dní na to že teče rybníček. wtf? no a ted čekam kdy mi napíše že mu to kouří při rozjedu z křižovatek. :D
vyndat N62 a nevyměnit tydle věci je prostě blbost. tím tě nechci nijak shazovat, ale musíš se naučit svoje pravidla, at nejsi pro lidi blbec.
superkamilos

#22 Příspěvek od superkamilos »

Máš naprostou pravdu!!!Příště budou ceny jinde a hlavně soupis materialu jinde.Ti blbci si fak neuvědomujou co je za tím práce a zkušeností.Tenhle týpek se ještě tváří že mu to před tím neteklo a že si vymýšlím.Mu to nadělím rozdělaný a může to zapálit.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od JaraX »

jsem rád že tydle starosti už nemám, takovy lidi už jsem dávno vykopal, bud se to takle a budu za to ručit, nebo mě to nezajímá.
chce to mít svoje pravidla a né dělat lidem blbce, oni to stejně svedou na tebe.
stejně jako třeba zjistíš že je něco někdě prasklýho a tak to po domluvě se zákazníkem slepíš, on to pak uvidí jeho kamarád z fora a řekne "kdo to dělal proboha" "no to jarax udělal" ale že jen on socka a nemá 5stovku na novej díl už neřekne. NE, neexistuje, bud druhej díl nebo nazdar.
superkamilos

#24 Příspěvek od superkamilos »

Na nějakejch věcech se neschodnem,ale tady to je jako by jsi četl moje myšlenky. :roll:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od matiz »

naprosty souhlas...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od JaraX »

musíte si kluci mechanici a matizové atd uvědomit že vy máte know how, znalosti, zkušenosti, né ten zákazník. já se naučil dělat vše jako pro sebe, podstivě, kvalitně a tak jak bych to udělal sobě. jasně že někdy vyměníš rybníček kterej by netekl ani dalších 10 let, ale to nemužeš vědět a je to lepší než za pul roku kuchat "přetěsněný" motor.
a když přijedu za matizem a matiz řekne že tam je špatnej DA procesor, tak zavřu hubu a platím, já rozumím něčemu jinymu. proto mě fascinují věci jako že ženská která rodí poprvé životě si donese do porodnice porodní plán jak má porod probíhat. wtf?
dneska je to prostě všecko nahlavu postavený.
už to dělám hodně a snažím se zlepšovat, pořád učit, nezamrznout. hodně mě naučili zákaznici, hodně sám, hodně i moji kluci mechanici.
když mu řekne "honem to udělej, ten pán už to chce" a on ti řekne "tak já to nějak n*mrdám" "Aha, tak si to dělej podle sebe". a ted přišli dva noví kluci a když jsem jim řekl že je jedno jak rychle dělaj, že mě to nezajima, každý mechanik je jinak rychlý, ale potřebuju 100 procentní kvalitu, klidně vše 2x překontrolovat, těm lidem už je jedno jeslti platí za servis 20k nebo 21k, ale hlavně at je to TOP. stejně jako jsem zjistil jak je důležitá omáčka, prostě né "máš to opravený, zaplat a běž" to ne. Lidem co je to zajímá hezky ukázat každý díl, poškození, proč, jak atd. někdy předávám auto zákazníkovi třeba 4 hodiny, ale prostě to mě odlišuje od pepu vedle z vesnice. a pro lidi co chcou, tak prostě dostanou fotky z opravy, videa jak to jde, co je tam špatně, atd. jako by tu byli s nama. Což je vlastně nejlepší. Misankuv tatík tady s nama 3 týdny dělal GO jeho sedmy a bylo to super, ušetřil peníze tím že základnější věci si udělal sám a ještě viděl co je vše špatně a jak se to opravilo a ted nemůže říct pul slova že jsme ho natáhli nebo něco udělali špatně. Dát do svojí práce srdce je to nejlepší co může člověk udělat.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od matiz »

To je nic, ale vis kolikrat jsem slysel hlasku: Ja to nechci opravit, ja jen potrebuju aby mi nesvitila ta kontrolka, ja to chci prodat a nechci uz do toho investovat -))) Vy co delate sedmy to asi neslysite, ale ja kazdou chvili. Pritom auto ve stavu ze se nehleda co je spatne, ale co je dobre, protoze na co sahnes je na houno... Ja to rikam porad, nektere auta je lepsi zapalit nez je servisovat.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od JaraX »

souhlas.
dneska se mě zákazník ptal za kolik uděláme z brikety top stav, tak pokud neberu vyměnu za jiné auto, tak jsem mu říkal tak za 5 mega cca :D :D :D
ale na tom autě se spraví pár věcí co někoho serou a normálně se dá užívat, ale prostě už nikdy nebude top stav. nikdy.
superkamilos

#29 Příspěvek od superkamilos »

Jsem říkal kolegovi že nějakej blbej jarax chce za rozvody s přetěsněním 100 klacků,Se tomu zasmnál.Po týdnu mrdání se s tímhle strojem jsme se schodli že je to málo. :D
Spejbl

#30 Příspěvek od Spejbl »

N62 neznám, ale dělal jsem rozvody na S65 a ty vyšly přes kilo.
Jen klika stála 40K,protože rozvodové kolečko je její součástí, stejně tak rozvodové kolečko vanosu po 10K/ks a toto pak naskakuje rychle.
Pravdou je, že to nebylo do civilu, ale do motorsportu, tam s tím lidi taknějak počítají, že to bude něco stát.
Poděkování šuperkovi za raport, většinou lidi na to kašlou dát respons. :D
TANN3R

#31 Příspěvek od TANN3R »

Ale ty rozvody s přetěsněním na N62 zdaleka nestojí kilo, to je nesmysl. Problém je, že když jde motor ven, hodně věcí na zanedbaném autě se prostě mění po cestě - od kardanu, hardyny, přes různé hadice, spony, řízení, alternátor, startér, cívky apod. Prostě se dělá vše, co je třeba a pak není problém, aby to takhle naskákalo.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od JaraX »

přesně tak, v tom kile máš obyvkle
- komplet přetěsnění motoru,
- komplet kapaliny
- servis hlav
- rozvody
- hardynu, vodní pumpu, nějaká ta hadice, sníženej termostat, servis altíku, servis starteru, atd atd atd.
prostě se udělaj všechny ty věci co by tě mohli potkat, vyndat z N62 která má pul mega najeto starter nebo altík a pak to dát zpátky je blbost.
superkamilos

#33 Příspěvek od superkamilos »

Tak jsem to taky myslel že se to nasčítá.Jak do té staré vrány hrábneš tak ti pulka věcí zůstane v ruce. :?Hadice všechny na hadry ,zareznutá matka na magnetu starteru takže cívka ko,altik přidřenej,servo teklo všude,silentbloky všech 5ko,vana převodovky praskla jen jsem se jí dotkl novej olej na zemi,uložení kardanu,poloosy vůle ala traktor manžety hadr,díly podvozku ramena tlumiče horní uložení + to co jsi psal a spousta dalšího.Respekt před lidma co si jdou koupit tohle auto na blind bez někoho kdo tomu rozumí. 8-O
matiz
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od matiz »

Ja si myslim ze hodne zalezi i na cene toho auta, ten kdo to poresi do posledniho detailu to zase nebude prodavat a pokud ano, zohledni to v cene. Auto po takovehle rozsahle oprave proste za dve sta nebude.

Kolik ty auta nejedou na hardynu? Mam takove male podezreni ze ji budu brzo menit. Zhruba 50km z cesty mne tam vzadu neco pri kazdem rozjezdu kleplo, delalo to cca 50km, pri prudkem startu to nebylo klepnuti ale skareda rana. Jenze to samo od sebe prestalo, mam s tim najeto od te doby 150k km a nic.
superkamilos

#35 Příspěvek od superkamilos »

Borci co ty iridium bosch svíce?Je to fakt takové peklo?Se s tím nemůžu domluvit hlásí to vynechávání zážehu a hádá se to.Jsem obědnal ngk,ale nechce se mi věřit že ten bosch je fakt takovej schit. :-|Ještě jsem zapomněl že jsem to blbec natočil bez zapojeného ukostření zapalovacích cívek,tak doufám že jsem je odkouřil. :shock:
Jaris330D

#36 Příspěvek od Jaris330D »

Me se obcas lidi ptaji proc auto vozim na servis, az k Olomouci. Tak vsem vysvetluju, ze to chci mit udelany poradne a malokdo to umi. Moc lidi to nechape, ale at si to nechapou. :lol:
Zugy

#37 Příspěvek od Zugy »

Co se svicek tyce, tak u bmw jedine origo co tan patří dle etk. I v pripade lpg. Jinak to dela bordel.
superkamilos

#38 Příspěvek od superkamilos »

Zdarec,tak vyřešeno.Svíčkama ani cívkama to nebylo.Jsem blbec předělával trysky LPG a jednu jsem navrtal nově na jiné místo a tu starou jsem zapoměl zaslepit.Psalo to chybu zápalu příslušného válce a po projetí všechny ostatní.Střílelo to klepalo se to a vše kvůli 6tce dirce v sání na sedmém válci. :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od JaraX »

:lol:
superkamilos

#40 Příspěvek od superkamilos »

Ale borci jak to bylo třiktát rozdělany (díky mé blbosti).Tak to jde ted jak hodinovej strojek,to,nevíš jestli to je nastartovaný pokud se nepodíváš na palubovku :D :) ;)
Odpovědět