Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Možnosti kódování E92
-
Re: Možnosti kódování E92
Co se týče osvětlení nohou, tak takhle jsem si ambient do E90 dodělával já (dveře, nohy a zadní stropní světlo ve verzi high (samostatně ovládatelné s lampičkami pro čtení a s ambientem)):
Oranžová barva podsvětlení odpovídá továrnímu, jas je regulovatelný přes ovládání osvětlení přístrojů, tzn. ztlumuje a zesiluje se stejně jako ostatní podsvětlené prvky.
Osvětlení nohou při otevření dveří/sepnutí stropního osvětlení svítí jasně bíle, jinak svítí lehce oranžově (i při jízdě) jako u F-kových řad.
Oranžová barva podsvětlení odpovídá továrnímu, jas je regulovatelný přes ovládání osvětlení přístrojů, tzn. ztlumuje a zesiluje se stejně jako ostatní podsvětlené prvky.
Osvětlení nohou při otevření dveří/sepnutí stropního osvětlení svítí jasně bíle, jinak svítí lehce oranžově (i při jízdě) jako u F-kových řad.
Hezké, no mi by stačilo jednobarevné osvětlení prostoru pro nohy i při jízdě na 25%, nic víc

Fully individualized BMW 3 Coupe (E92) 2008, 335xi ~ 280kW (380HP), ~ 530Nm, full equipment
-
- Člen Klubu
Snejk píše:malo svoje auto znas... staci vypnout osvetleni prostrednim tlacitkem a tak 5s podrzet, pak uz se ti nikdy pri otevreni nerozsviti... to delaji vsechny bmwTotic píše: Jinak to osvětlení pro nohy není možná špatnej nápad pokud by to nevadilo při delší jízdě, ale asi by se musela předělat přímo elektrika. Mě zase naopak sere že 5er kdykoliv při otevření jakejkoliv dvěří rozvěcuje světlo v interieru a nejde to vypnout, otravné zbytečné..

Jasně to je nápadczNEWMANcz píše:Oranžová barva podsvětlení odpovídá továrnímu, jas je regulovatelný přes ovládání osvětlení přístrojů, tzn. ztlumuje a zesiluje se stejně jako ostatní podsvětlené prvky.

-
Na každých dveřích je ambientní optika (čiré optické vlákno nasvíceno LED) přivedena na osvětlení tlačítka na stahování oken. Tím dochází ke stejné regulaci intenzity osvětlení. Nemám kolečko pod volantem, mám ovládání podsvětlení přístrojovky přímo v menu, ale to je jen detail, funkčně to bude stejné. Tady jsou nějaké fotky, kde je to líp vidět. Přes den nebo ve vypnutém stavu to není v autě téměř vidět díky čirému vláknu. Jakmile se začne stmívat, začne se světlo ve vláknu od krajů opticky víc "rozlévat" (je to nasvíceno ledkami z obou stran), takže se to pak s přibývající tmou pozvolně spojí do celého prosvětleného proužku, je to docela efektní a neruší toTotic píše:Jasně to je nápadpřes kolečko intenzity! Jsem si právě říkal přes jaký tlačítko by se to zapínalo/vypínalo a tohle je elegantnější řešení. Takže se jen přivedla nějaká ledka na regulátor toho kolečka, nebo to bylo složitější

Ke kódování té klimy jsem se ještě nedostal...

Tak toto mi řeší originál osvětlení od BMW, vlákna naštěstí řešit nemusím 

Fully individualized BMW 3 Coupe (E92) 2008, 335xi ~ 280kW (380HP), ~ 530Nm, full equipment
-
Na E90/E91 se právě tovární ambient nikdy nedělal a ten z E92/E93 použít nejde kvůli rozdílným předním dveřím a absencí zadních. Nevypadá to pak úplně dobře, takže nezbývalo než jít vlastní cestou 

Pohrál sis s tím ale hezky, o tom žádná 

-
- Člen Klubu
Super práce..
Vlastně nevím jaxe tovární AL ovládá na netu nic moc nenašlo jestli v iDrive zvlášť, nebo kolečkem společně s palubkou?
Mám právě v E-šede intec z M5, kterej asi má na ambient přípravu pač jsou tam různý dírky a moc rád bych si to nechal nějak dodělat. Světýlka drátky koupím BMW někde z inzerce (no jo, už na mě jde vánoční atmosféra)
Co to má v origu např.5er vlastně všechno umět - intenzitu, barvy?

Mám právě v E-šede intec z M5, kterej asi má na ambient přípravu pač jsou tam různý dírky a moc rád bych si to nechal nějak dodělat. Světýlka drátky koupím BMW někde z inzerce (no jo, už na mě jde vánoční atmosféra)

Co to má v origu např.5er vlastně všechno umět - intenzitu, barvy?
Ahoj, jsem rád že jsem to konečně našel.
Dokáže mi někdo říct kde koupit nové osvětlovací lišty do dveří E92 rv 2007?
na realomu jsem to nenašel asi úplně přesně, a pokud ano, ty peníze co za to chcou...
Dokáže někdo poradit nějakou aftermarket fičuru která by to řešila? Děkuji
Dokáže mi někdo říct kde koupit nové osvětlovací lišty do dveří E92 rv 2007?
na realomu jsem to nenašel asi úplně přesně, a pokud ano, ty peníze co za to chcou...

Dokáže někdo poradit nějakou aftermarket fičuru která by to řešila? Děkuji