Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 530i zapalovaci civky
-
E60 530i zapalovaci civky
Zdravím dá se nějak poznat nebo změřit jestli je nějaká cívka vadna? Už sem dve vyměnil ale to už mi hlásil počítat ze že jsou KO. Ale pořád to ještě není ono malinko to vynechává. Motor m54 530i
-
- Člen Klubu
Re: E60 530i zapalovaci civky
Teď po popojíždění v zacpaným Brně, následným tankování a nastartování začalo trochu vynechávat. Tak jsem to protáhnul na dvojku k 5000ot. a vyskočila hláška "Engine fault, Drive moderately" - hrkalo to jak na 5válců. Inu diag poukázala misfire na 4.válu, šly jsme na jisto. Byla to KO cívka a po výměně zase bezva. Proměření by mě taky zajímalo. Vyměnil bych klidně všechny za nové.
- voTon
- Kontaktovat uživatele:
Dá se na nich proměřit odpor, ale tyhle cívky odchází relativně často, a pokud se vynechávání zapalovaní v rámci nějakého válce opakuje, načte se chyba do rj, odpojí se vstřikovač a rozsvítí kontrolka. Pointa je, že pokud je některá vyložené vadná, ohlásí diag. cívku, pokud to někde vynechává tak ohlásí válec, každopádně se to dá poměrně snadno diagnostikovat, bez vlastního proměřování cívek.ttccmichal píše:Zdravím dá se nějak poznat nebo změřit jestli je nějaká cívka vadna? Už sem dve vyměnil ale to už mi hlásil počítat ze že jsou KO. Ale pořád to ještě není ono malinko to vynechává. Motor m54 530i
-
- Člen Klubu
Jakou aftermarket značku cívek doporučujete koupit na zmíněný motor? Co tam vlastně dávali inžinýři origoš ?
BOSCH originální zapalovací cívka pro BMW 5er
-
- Člen Klubu
Jo? A co tohle viz. DELPHI: https://www.realoem.com/bmw/cs/showpart ... Id=12_1104
Jde mi o to jak to nejlíp nakombinovat se svíčkama, je tam tucet možností?
Jde mi o to jak to nejlíp nakombinovat se svíčkama, je tam tucet možností?

Při ceně cívek a svíček, jsem to nechal vyměnit vše najednou. Podle mě nemá smysl tyhle levné věci měnit postupně a v mezidobí se v tom vlastně neustále šťourat...
u M54 byla BOSCH jinak u novějších modelů že by byla DELPHI... ?
motor 530i e39 i některé e60 mají Bosch co vím.
Protože také u e39 530i 170kw m54 byla BOSCH je to stejný motor.
Schválně se podívej na značku těch cívek když je vytáhneš ...je to práce na 10minut jen plastovej kryt sundej a vidíš na cívky co je tam za značku. Hned budeš vidět.
Zda je Delphi nebo Bosch.
motor 530i e39 i některé e60 mají Bosch co vím.
Protože také u e39 530i 170kw m54 byla BOSCH je to stejný motor.
Schválně se podívej na značku těch cívek když je vytáhneš ...je to práce na 10minut jen plastovej kryt sundej a vidíš na cívky co je tam za značku. Hned budeš vidět.
Zda je Delphi nebo Bosch.
Naposledy upravil(a) Filozof dne úte 20.11.2018 09:12, celkem upraveno 2 x.
kde si prisel na delphi? od tech snad ani tu diagnostiku nebrat, to je sracka na urovni starlinu...
v bmw jsou vyhradne civky bosch nebo bremi... nic jinyho.. a kdyz uz to nahrazovat tak bohuzel zas jen boschem (i kdyz uz je delaj v tunisu (ale to i prvovyrobu)...
v bmw jsou vyhradne civky bosch nebo bremi... nic jinyho.. a kdyz uz to nahrazovat tak bohuzel zas jen boschem (i kdyz uz je delaj v tunisu (ale to i prvovyrobu)...
Já právě vím jen o těch BOSCH které se měnili u 530i e39 170kw stejný motor jako první roky v e60 kam se taky M54 montovala.
Ale vidím v katalogu a vím že někdo měnil i jiné avšak u všech lidí co pozoruji kolem sebe měnili Bosch u 6válců jak e39 tak e38 i e60ky co kupovali.
To DELPHI v katalogu mě to zarazilo.
Ale vidím v katalogu a vím že někdo měnil i jiné avšak u všech lidí co pozoruji kolem sebe měnili Bosch u 6válců jak e39 tak e38 i e60ky co kupovali.
To DELPHI v katalogu mě to zarazilo.
-
- Kontaktovat uživatele:
u E60 V8 v katalogu také Delphi, dával jsem cívky Delphi a prozatím bez problémů.
-
- Člen Klubu
Objednal jsem BREMI díky jejich líbivýmu chromovýmu vzezření tak snad budou v druhošce fakčit.
BOSCH mě poslední dobou trošku odrazuje. Svíčky k nim dopáruju asi NGK.

všechno co má parametry dané a jede dle normy bude fungovat. Jde o to jaká byla kvalita ve výrobě a jak dlouho to vydrží ...zda 5 či 15 - 20... let kdo ví kde je nejvyšší kvalita ? Kdo byl ve výrobě dané serie ? Asi nikdo.
Ty ses teď dal na filozofování na plnej úvazek? To je jedna pecka za druhou :-/
“Ability is what you're capable of doing.”
funguje BOSCH i DEPLHI i jiné značky. osobně bych vždy dával BOSCH ale jistě pojedou i jiné značky... co v tom vidíš za problém. 

-
- Člen Klubu
Dobrá minirecenze na cívky: https://www.youtube.com/watch?v=Tjsx-K1mjkQ
Na videu hlavně pro N52/53/54/55* motory.
Ta "Good" je dle foto stejná jako Delphi a best kousek je ELDOR, což má být origo OEM k dostání třeba u Šmída: https://www.schmiedmann.cz/cs/produkt/1 ... -8-657-273
Jinak z 530i jsem vytáhl starý šedý Bošky. Diag hlásila KO 5 a 6 válec.
Na videu hlavně pro N52/53/54/55* motory.
Ta "Good" je dle foto stejná jako Delphi a best kousek je ELDOR, což má být origo OEM k dostání třeba u Šmída: https://www.schmiedmann.cz/cs/produkt/1 ... -8-657-273
Jinak z 530i jsem vytáhl starý šedý Bošky. Diag hlásila KO 5 a 6 válec.