Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Je možné aby úplně nový Báwo bylo až takový šmejd ?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
tommee

Re: Je možné aby úplně nový Báwo bylo až takový šmejd ?

#181 Příspěvek od tommee »

Všude kolem to vidím, ale když to tak čtu, napadá mě: Dá se dnes koupit nějaký dobrý spolehlivý auto jako nový :D?
JakoobCZ

#182 Příspěvek od JakoobCZ »

Možná Japonci a Korea? Přijde mi, že Evropský auta jsou obecně jedno horší než druhý. Nejvíc mě ale sere to chování v autorizovaných servisech... čím dál tím horší a je úplně jedno, jak drahý máš auto.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od JaraX »

jj japonci se pořád drží jednoduchosti, ale životnost je prostě 100tkm, což už ale BMW nedá :)
JakoobCZ

#184 Příspěvek od JakoobCZ »

Nejaka trojka/jednicka v benzinu a zakladu by tech 150-200kkm mohla zvladnout ne? Nicmene, jakmile to ma mit vybavu a vetsi motor, tak se clovek asi musi pripravit na caste navstevy u dealera :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od JaraX »

ani N47 ani přímovstříky nedaj 150tkm bez závady.
mám zákazníka s N47 v záruce, ještě nemá 100tkm a už to mělo asi 8 závad.
zvedavec

#186 Příspěvek od zvedavec »

No já bych to viděl jako nějakou zákulisní dohodu mezi výrobci a servisáky :-) . Tak si říkám jestli takováto kartelová dohoda je vůbec zákonná ? :-)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od JaraX »

těžko, jen se prostě šetří,
Filozof

#188 Příspěvek od Filozof »

Co mazda 6 ? Borec ji má 6let od novoty a kolem 180k a nic na tom neřešil...prý jen oleje a filtry jinak nic jo a klasika brzdy.

Podle mě ty Mazdy a Toyoty jsou v pohodě.
zvedavec

#189 Příspěvek od zvedavec »

No jasně já to myslel jako vtípek, vono v praxi by se takováto dohoda dala těžko realizovat a už vůbec ne utajit :-)
zvedavec

#190 Příspěvek od zvedavec »

Filozof píše:Co mazda 6 ? Borec ji má 6let od novoty a kolem 180k a nic na tom neřešil...prý jen oleje a filtry jinak nic jo a klasika brzdy.

No speciálně u Mazd bych se bál hlavně koroze .
Don

#191 Příspěvek od Don »

Na to trpely predFL
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Filozof

#192 Příspěvek od Filozof »

zvedavec píše:
Filozof píše:Co mazda 6 ? Borec ji má 6let od novoty a kolem 180k a nic na tom neřešil...prý jen oleje a filtry jinak nic jo a klasika brzdy.

No speciálně u Mazd bych se bál hlavně koroze .
Chceš říci že dnes v roce 2018/9 nemají kvalitní antikorozní úpravu ?

jinak stále záleží jak se auto používá. Zda se koupí nové auto a stojí venku v zimě mrazu soli atd nebo se pravidelně voskuje umývá a odpočívá v garáži převážně....

Já osobně nevím do čeho jiného zábavného se silným motorem jít. Pokud bych dnes rozhodoval líbí se mi nějaké 335i 340i případně protože mám rodinu tak poslední kusy e61 550i nebo 750iL e66 nějakou libovici za 250-300k...

Jen se osobně bojím nákladů na BMW. A proto to možná dopadne tak že koupím rodinej vágen Ford S-max 2,5i Turbo. s LPG něco v plné palbě. Sice nudná krabice ale aspoň motor to má co jede líp jak běžnej segment.

http://moje.auto.cz/parkoviste/s-maxik-2-5t-Rugger.html

A jak děti odrostou pořídím 750ku. Ty pak budou za 4-5let stát zase méně ... počítám 150-200k budou krásné kousky.... možná.
Ted je to tak že to likvidují a v 8-10letech už to bude o něčem jiném.
Naposledy upravil(a) Filozof dne pon 19.11.2018 13:28, celkem upraveno 1 x.
Jaris330D

#193 Příspěvek od Jaris330D »

:lol: ty ses fakt filozof. Ty se musis v te praci kopat do zadku, kdyz porad pises takove slohovky. :lol:
Filozof

#194 Příspěvek od Filozof »

no jak bych to řekl ...pracuji vzdáleně a mám tu 4 obrazovky u PC... notes a 3LCD a ktomu 2x pc na dálku opravuji ...tak někdy je čas jindy ne ... v pátek jsem tu měl 4x ntb nějaké IPhony a tablety a jednu pracovní stanici to bylo fajn dělo.... :lol:

Když neděláš někde rukama ale u PC má to své výhody i nevýhody ... já to napíšu za pár ..někdy to píšu třeba s přestávkama ... napíšu větu dvě a pak pracuji ...dopíšu další větu ....pracuji .... atd. ;)

Kdybych dělal práci rukama furt v terénu asi bych měl čas jen večer a ráno ....případně na oběd. ;)
Jsou taky dny že tu pul dne či dva dny nejsem... občas není čas ... a občas i v práci lezu někde instalovat kamerové systémy atd když je třeba ... a vylezu z kanclu nebo nějaké APčko apod . :lol:
Jaris330D

#195 Příspěvek od Jaris330D »

Tohle dela i bratr. Telefon porad na uchu a notas ani nevypina :lol: Kdyz jsem zacinal po skole, tak jsem to delal taky jen s tim rozdilem, ze vzdalene to neslo. Bylo to obdobi modemu :lol:.
zvedavec

#196 Příspěvek od zvedavec »

to Filozof : Chceš říci že dnes v roce 2018/9 nemají kvalitní antikorozní úpravu ?
No je to s podivem , ale před cca půl rokem jsem na nové Mazdy a korozi četl docela děsivou recenzi. A nedávno bylo nějaké srovnání více aut co se týká antikorozní úpravy a taky nic moc. Vono to začíná vypadat , že začínají dělat nekvalitní auta aby se lidem nevyplatilo kupovat ojetiny .
Jsem zapátral, a tohle je jeden z článků o korozi v spojení s Mazdou. Je to mrzutý protože mě se Mazdy dost líbily. http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/i- ... i-o-zivot/
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#197 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

To korodovaly předchozí 6ky, tahle generace je OK. Jsou to pěkný elegantní, ale zároveň trochu papíroví auta - Asie no. Otázka ještě jak jsou na tom doopravdy dobře ty SkyActive atmosféry s přímovstřikem. Pro mě oblíbenci, ale přesto obrovská nezajímavá skupina předokolek.

Co nový Gulie, už to taliáni smontovali aspoň trochu xvětu? Jsou to zadokolky. Pak leda Merglíky.

A co teda nový 3er F30 a spol. všechny motorizace šunty? :roll:
kurevtor

#198 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše: Jen se osobně bojím nákladů na BMW. A proto to možná dopadne tak že koupím rodinej vágen Ford S-max 2,5i Turbo. s LPG něco v plné palbě. Sice nudná krabice ale aspoň motor to má co jede líp jak běžnej segment.

http://moje.auto.cz/parkoviste/s-maxik-2-5t-Rugger.html

A jak děti odrostou pořídím 750ku. Ty pak budou za 4-5let stát zase méně ... počítám 150-200k budou krásné kousky.... možná.
Ted je to tak že to likvidují a v 8-10letech už to bude o něčem jiném.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Filozof odklada nakup az odrostou deti. Zatim bere rodinnyho Forda. :lol: To nikdo necekal :D
laik

#199 Příspěvek od laik »

:D S-maxe máme, problém v zásadě nemá, sem tam něco nejde, diag. vždy odstraněno, později jsem zjistil, když už jsem neměl sílu to furt někam vozit, že se to zase opraví samo. Třeba dovírání okna dálkou, tempomat atd. Mám jen 2 litra ropu, 1x gufero na klice kapalo a 1x zámek centrálu, no a jinak čekám na DPF a dvouhmotu. Na tacho 200kil,stáří 12 let a vlakem zpět se zatím nekonalo. Zadní náprava otřes, co se týká komfortu.
Jo, proč jsem to napsal. Jeden velký nedostatek to má....nikdo s tím nechce jezdit :lol:, což je u auta docela problém.
O hloupoučkou 53 je tlučka. K nevíře :shock: , i manželka s ní raději.. A to je přeface, uskákaná, nic to neumí,předpotopní, stodola, zapomněl jsem na něco? ;)
Čím to je, čím to je? :idea:
Filozofe, jestli chceš, klidně tě svezu. :) Výbava bohatá - titanium, winterpaket, video v opěrkách který nešlo, po opravě se náhodně spouští, takže je bez pojistky.......
Naposledy upravil(a) laik dne pon 19.11.2018 19:51, celkem upraveno 1 x.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od JaraX »

tchán to měl a provoz té věci stál asi 5x tolik co provoz stávající E65
Odpovědět