Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Problém s emisemi 530d e60
Problém s emisemi 530d e60
Tak se mi asi po měsící jezdeni rozsvítila kontrolka motoru a na idrive encreased emisions. Na diagnostice prý spaliny-egr ventil/váha vzduchu. Na emisích jsem neprošel. Nevíte někdo na kolik vyjde oprava? Už jsem tu chybu 5x smazal a furt se po par km objevi, budu to muset řešit.
Re: Problém s emisemi 530d e60
kod chyby?
Ja som túto chybu dostal vtedy, keď sa mi zakarbónoval EGR. Ak to bude aj tvoj prípad, tak riešením je buď kúpiť nový alebo lacnejšie - poriadne ho vyčistiť.
Když mi odešla vakuova podtlakova pumpa, napsalo mi to stejnou hlasku.
Byl to ovšem jen vedlejsi efekt, hlavni problém byl tvrda brzda...
Byl to ovšem jen vedlejsi efekt, hlavni problém byl tvrda brzda...
Tak mechanik mi vyčistil EGR prý byl dost zasraný. A je to tu zase kód chyby: 4501 recirkulace spalin(EGR) řízená snímačem hmotnosti protékaného vzduchu(MAF) -průtok pro EGR je příliš vysoký - přerušovaný
Muze byt jeste spatny regulacni ventil, casto odchazi, obcas v nem na volnobeh cvaka. Nebo podtlakove vedeni nebo taky muze byt problem uplne jinde.
zkontroluj podtlakove hadicky, případně vymenit. Ale kdyz je prutok prilis vysoky tak to znemená ze zustava otevreny(nutný podtlak) takze se spis zasekava otevreny
-
- Klubové ID: 2166
- Kontaktovat uživatele:
naopak, je zavreny a nejspis nema podtlak(99% chyba ventilku) (vysoky prutok pres MAF)