Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Rány zezadu
Rány zezadu
Zdravím,
na BMW E46 325i se mi vzadu ozývají kovové rány, když přejedu hrbol. Měl jsem to teď v servisu a mechanik se na to díval a říkal že tam nenašel nic, co by mohlo dávat rány. Myslíte, že by to mohlo být sníženým podvozkem? Ještě jsem se ani nedíval, co tam je za pružiny, ale jsou hodně nízký.
Díky
na BMW E46 325i se mi vzadu ozývají kovové rány, když přejedu hrbol. Měl jsem to teď v servisu a mechanik se na to díval a říkal že tam nenašel nic, co by mohlo dávat rány. Myslíte, že by to mohlo být sníženým podvozkem? Ještě jsem se ani nedíval, co tam je za pružiny, ale jsou hodně nízký.
Díky
Re: Rány zezadu
Co jsi dával za podvozek?
Me při velkém propruzeni dosedaji spirály pružiny na sebe. Omlacena barva na horní a spodní straně závitu to potvrzuje.
Me při velkém propruzeni dosedaji spirály pružiny na sebe. Omlacena barva na horní a spodní straně závitu to potvrzuje.
Já to s tím podvozkem koupil. Ještě jsem neměl čas kouknout, co tam je, ale tipuju to na pružiny ST.Woyta píše:Co jsi dával za podvozek?
Určitě na tu barvu kouknu, díky za tip.
- paveld
- Klubové ID: 1931
- Kontaktovat uživatele:
Mě bouchali snížený pružiny když propružily, tak v jejich nejširším místě se dotýkali vnitřního olemování misky v horním rameni a to byly dost silný rány. Nevim jak častý jev je to u jiných snížených pružin, u mě se to týká rúžových HR se snížením 60/30. Je potřeba je mít nasazený ve správné poloze - u mě je to tak, že musí být nápis na pružině vzhůru nohama a natočena nejširším místem směrem ke středu nápravy.
Jinak to že se dotákají pri propružení spirály samy sebe se mi také děje, ale nikdy to slyšet nebylo. Nenaráží to do sebe tak prudce, tak si myslim, že by to ani rány nemělo dělat.
Jinak to že se dotákají pri propružení spirály samy sebe se mi také děje, ale nikdy to slyšet nebylo. Nenaráží to do sebe tak prudce, tak si myslim, že by to ani rány nemělo dělat.
Včera jsem si všiml, že rána se ozvala při sešlápnutí spojky z dvojky. Kámoš si myslí, že by to mohlo být uložení diferenciálu. Ale zase mechanik co to měl na zdviži nic nenašel...paveld píše:Mě bouchali snížený pružiny když propružily, tak v jejich nejširším místě se dotýkali vnitřního olemování misky v horním rameni a to byly dost silný rány. Nevim jak častý jev je to u jiných snížených pružin, u mě se to týká rúžových HR se snížením 60/30. Je potřeba je mít nasazený ve správné poloze - u mě je to tak, že musí být nápis na pružině vzhůru nohama a natočena nejširším místem směrem ke středu nápravy.
- paveld
- Klubové ID: 1931
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle byl spíš takový můj postřeh k nízkým pružinám... jinak to může dělat plno věcí. Kovových věcí co můžou dělat kovový rány je tam docela dost
.

-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
rány při řazení a pouštění spojky jsou u E46 jasný silentbloky diferaku, to má skoro každá E46 urvaný, nejvíc manuály, ale klepání na dírách bude něco jinýho, tam bych šel po pružinách, tlumičích, horním uložení atd.
Při řazení a sešlápnutí spojky se to právě neozývá. U tý spojky jen občas. Asi kouknu nejdřív na ten podvozek.JaraX píše:rány při řazení a pouštění spojky jsou u E46 jasný silentbloky diferaku, to má skoro každá E46 urvaný, nejvíc manuály, ale klepání na dírách bude něco jinýho, tam bych šel po pružinách, tlumičích, horním uložení atd.
Díky
Až budeš dole tak koukni na stav Hardy spojky případně lozisko kardanu atd.
Teď jak jsou chladnější rána, tak když vyjedu tak se mi klepe volant a pocitově to jde právě zezadu. Po tak třech kilometrech to přestane. To vypadá na tu hardy spojku co?Woyta píše:Až budeš dole tak koukni na stav Hardy spojky případně lozisko kardanu atd.
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
hardyspojka ti uričtě nebude klepat volantem,.
A taky pokud je kardan KO, po 3ech km se sám spraví????
Vibrace do volantu 3km už jsem jednou tipoval pneu, (bez zpětné reakce), jako že se do rána slehnou a než se zahřejí, tak ´vibrujou??? A pak nějaké malé vůle se po autě nasčítají....
Klepat může hardyna - kardan vyvážení, ale pořád.
Vibrace do volantu 3km už jsem jednou tipoval pneu, (bez zpětné reakce), jako že se do rána slehnou a než se zahřejí, tak ´vibrujou??? A pak nějaké malé vůle se po autě nasčítají....
Tak neříkám, že se sám spraví.. Jen to přestane vibrovat.laik píše:A taky pokud je kardan KO, po 3ech km se sám spraví????
Pneu tam jsou Vredestein Ultrac Sessanta po předchozím majiteli. Až přezuju na zimní, tak uvidím, jestli bude nějaká změna.
Ale asi to dám týpkovi co se věnuje BMW, ať se mi na to celkově koukne co je v jakým stavu...
Tak jsem dneska byl u kamaráda a když to zvedl tak jsem našel prasklou zadní pružinu..
Jestli tohle mechanik prehledl. tak by jsi asi mel hledat noveho mechanika.
"Naštěstí" se stěhuju, takže to k němu budu mít dalekoWoyta píše:Jestli tohle mechanik prehledl. tak by jsi asi mel hledat noveho mechanika.