otec má 530xd tour e61 co stál novej 2,3MEGA. Výbava je holt drahá věc i v naftě.
Dneska se nabušená výbavou e61 530d dá koupit za 130-180k ale bohužel je to furt jen e60-e61. Zase výhoda kombíku je prostě to že jako řemeslník člověk nevypadá až tak nabubřele jako když dojedete k zákazníkovi v 750Li e66 no asi tak.
Pokud má člověk obojí nebo doma schovanou e66 pro radost a na běžné lítání e61 proč ne. Případně koncern.
Vím že když otec to měl koupené auto mělo 4roky umyté vypadalo, jak ze salonu a když jsem vystoupil, tak jsem viděl ty lidi jak se furt čumí a něco si říkají pod vousy. Připadal jsem si jak kdybych to ukradl nebo byl dítě bohatých rodičů přitom tu exklusivitu dělají dost ty světlé sedačky komforty co tam jsou. Ten interiér vypadá fakt 100 a 1 oproti holotě v základu. Proto mě e60-e61 holé výbavě absolutně nic neříká. Prostě motor a výbava je u BMW prim.
Jedna historka z Prahy. Byl jsem na výpomoc asi měsíc v Praze 7let zpátky. Otec byl ve firmě jako vždy do večera a dal mi klíče od auta zda se chci projet a umejt jej jedu umýt auto a tak dojdu k autu. Nastartuji obcházím kolem auta zda není někde něco špatně a svítí všechny světla. Už se stmívalo a já ještě preventivně nastříkal kapalinu na okna čelní a boční abych je vyleštil před cestou. No a v tom přiletí policajti jak zásahovka na kájínka a zabrzdí u auta a prý mají hlášení že někdo chodí kolem auta zda jej nechci ukrást

...asi jsem vypadal jak zloděj s hadrem co leštil okna.

Tak jsem jim vysvětlil že zloděj asi neumejvá okna u auta a nepřešlapuje kolem něj čtvrt hodiny. Ukázal jsem občanku párkrát si zavolali na ústřednu a bylo vše jasné. Ještě zaváhali u jména že bydlím ve Vyškově a ne z Prahy ale jmenuji se stejně jako vlastník vozu. Chvilku jim to dalo práce než si zjistili že jsem skutečně syn vlastníka vozu.
Tak po chvilce se omlouvají, že to museli prověřit a že měli z kamery podezření a ještě před odjezdem chvalí jaký je to luxusní vůz v kůži co je v autě.
No prostě jsem vypadal podezřele u drahého auta v té době ceny kolem 400-500k Ale vypadalo na mnohem více. Za těch několik let je tolik drahých aut v Praze že v tom jezdí kdejakej kavárenskej povaleč v teplákovce.

Ale potěšilo mě že dávají pozor kdo je u jakých aut. Ale spíše to bylo vyjimečně a vykradených aut je v Praze stovky na které se nepříjde. Prostě ty kamerové systémy nejsou všude a neumí s nimi pořádně pracovat podle mého nebo jen někteří.
Já osobně jsem se poučil v 728i 142kw že je to hranice pod kterou bych již nešel. Do 7er patří V8 ideálně 4.4 nebo 4.8i motor.
Dnes už bych nic slabšího jak 3l 190kw v benzínu nekoupil.
A do 5er e60/e61 zase 530i a výš. Ta 530d bylo super auto před 5-8lety nebo první majitelé. Dneska už se obávám to bude auto co bude chtít výdaje pro většinu naftomilců.
Jinak e65 i e61/e60 padají jak hrušky cenama. Podívejte kam lezou Fka ke 300-400k takže ty éčka padají ke 150 až kilu postupně.