Zdravím,
ve výše zmíněném motoru mi při vyšších otáčkách - od cca 5500 do omezovače začne motor tak trošku pískat, když to řeknu hloupě jako zvuk kompresoru, sání, či nevím co. Pruběh zvuku je vždy stejný nezávisle na rychlosti, je to normální či ne? Hledal jsem různá videa a nikde to nic takového nedělalo, ale tam není nic moc slyšet většinou.
Jde mi jen o to zdali to řešit nebo to je normální.
Díky díky.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Pískání ve vysokých otáčkách M54B30 Z4
-
patras
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pískání ve vysokých otáčkách M54B30 Z4
visko spojka ??? ... vrtule jde na plno ? pak to dela takovej zvuk .. je to celkem neprijemny .
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
To by se snad nechovalo takhle a jen ve vysokých otáčkách, v koloně když se mi rozjede větrák tak to nic podobného nedělá.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
M54 v Z4 nemá visco, je tam jen elektrická vrtule 
Každopádně může to být jen rezonance v sání, možná vlastnost než závada, chtělo by to ten zvuk spíše slyšet... chápu, že se to popisuje blbě, ale ono se z toho moc nedá poradit. Může to dělat klidně nějaká klada, ložisko v altiku atd ... těžko radit

Každopádně může to být jen rezonance v sání, možná vlastnost než závada, chtělo by to ten zvuk spíše slyšet... chápu, že se to popisuje blbě, ale ono se z toho moc nedá poradit. Může to dělat klidně nějaká klada, ložisko v altiku atd ... těžko radit

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance