Předem děkuji
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
motory 3.0D
motory 3.0D
Ahoj, mohl bysme mi nikdo vysvětlit rozdíly v motorech 3.0D, dělá se několik výkonových variant a já netuším včem všem se liší a které jsou svojí spolehlivostí nejlepší? Aktuálně mám v merku e46 330XD 135kw.
Předem děkuji
Předem děkuji
-
TANN3R
- Klubové ID: 3633
Re: motory 3.0D
V E46 je to jedno. 135Kw je nejlepší nafta, co kdy BMW mělo a 150Kw na tom není o nic hůř, navíc o dost lépe jede. Pro tebe jako uživatele je jediný rozdíl, že 135kw verzí bylo celkově o dost víc, takže všude je na to dost věcí za pár korun.
Být tebou, odpustil bych si to X, pokud to opravdu nutně nepotřebuješ.
Být tebou, odpustil bych si to X, pokud to opravdu nutně nepotřebuješ.
No potřebuji, spíše chci...jezdím často hory a vždy sem chtěl 4kolu. Xdrive je nespolehlivý? četl jsem, že jediný co se "sere" je ten ovládací motůrek, nebo...?
-
TANN3R
- Klubové ID: 3633
Zas, v E46 je ten pohon vcelku spolehlivá věc. V podstatě se to nesere, krom předních poloos. Jenže snad každej díl na přední nápravě je u Xka jinej, než rwd a zatímco na rwd koupíš vše i v náhradě, tak u čtyřkolky je to problém. Něco neorigo není a co je, stojí podstatně víc. V neposlední řadě je pocit z řízení úplně jinej a chybí tomu ta lehkost, která je pro starší rwd auta typická. Vyšší spotřebu asi netřeba zmiňovat..
Pokud ten pohon využiješ, tak je to ok a dá se s tím žít. Pokud to využiješ reálně týden v roce, tak bych do toho nešel. To už si musíš rozmyslet sám, vyloženě špatná volba to není.
Pokud ten pohon využiješ, tak je to ok a dá se s tím žít. Pokud to využiješ reálně týden v roce, tak bych do toho nešel. To už si musíš rozmyslet sám, vyloženě špatná volba to není.
- scooter_x
- Klubové ID: 3560
Pro uplnost mozna dobre rict, ze v e46 to neni jeste XDrive, ale pohon 4x4 zajisteny 3 diffy, kdy pomer je tusim 37:63 (nebo podobne) natvrdo a napravove jsou otevrene.
Ovladaci moturek se tyka az opravdu XDrive, coz je obecne receno lamelova spojka pripojujici predek, ten je az v e90.
Ovladaci moturek se tyka az opravdu XDrive, coz je obecne receno lamelova spojka pripojujici predek, ten je az v e90.
BMW e65 750i 270kW Sterlinggrau
BMW e91 330xi 190kW Le Mans Blau M-Paket
BMW e83 X3 3.0sd 210kW Platinbronze
BMW e91 330xi 190kW Le Mans Blau M-Paket
BMW e83 X3 3.0sd 210kW Platinbronze
takže permanentně jsou v záběru všechny 4kola v určitém poměru?
Co se týče motorů 3.0D, výkonové varianty se liší softem, turbem vstřiky? a základ motoru je pořád stejný?
Co se týče motorů 3.0D, výkonové varianty se liší softem, turbem vstřiky? a základ motoru je pořád stejný?